Kruiwagen 100 liter

KERBL Tragetasche BARROWBAG Laubsack Laubtasche Heutasche 270 Liter
LinkKERBL Tragetasche BARROWBAG Laubsack Laubtasche Heutasche 270 Liter*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
Preis € 13,45
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
KERBL Tragetasche BARROWBAG Laubsack Laubtasche Heutasche 270 Liter
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
€ 13,45
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Kruiwagen 100 liter

Wat je moet weten over de kruiwagen

Een kruiwagen kan je leven veel gemakkelijker maken. Zware spullen zijn gemakkelijk te vervoeren en voor tuinafval is een kruiwagen sowieso onmisbaar. Maar er zijn veel verschillende soorten, voor de aankoop moet je zeker de kruiwagentest in detail lezen. Want voor elk gebied in het dagelijks leven en op het werk is er de juiste kruiwagen en je kent als leek natuurlijk de verschillen niet. Maar de kruiwagentest geeft informatie over waar u vooral op moet letten.

Eerst en vooral moet men zich afvragen voor welk doel de kruiwagen vooral gebruikt moet worden. Vooral bij het tuinieren is deze helper noodzakelijk, u zult blij zijn als u er tuinafval mee kunt vervoeren. Maar met de verkeerde kruiwagen verliest u al snel het plezier, omdat de stabiliteit niet altijd comfortabel is. Maar er is de kruiwagentest, die u vertelt wat belangrijk is bij het kopen.

Het materiaal
Tegenwoordig zijn kruiwagens gemaakt van metaal of plastic, omdat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. De laadruimte van een kruiwagen wordt een trog of kuip genoemd, maar het bepaalt het gebruiksdoel, de grootte en de conditie zijn echt belangrijk. Meestal is de kuip gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal, omdat zelfs kleine beschadigingen anders tot roestvorming zouden leiden. Als alternatief gebruiken veel fabrikanten plastic, dat maatvast en toch elastisch is. Sommige kruiwagens gebruiken ook glasvezel voor de kuip, maar deze kruiwagens zijn relatief duur en niet geschikt voor huishoudelijk gebruik.

Het frame
Het frame is ook gemaakt van gegalvaniseerd Er wordt gebruik gemaakt van plaatwerk en de frames worden ook vaak gepoedercoat. Hiervoor wordt het frame statisch geladen, met het kruit besproeid en vervolgens afgevuurd. Hierdoor wordt een goede stabiliteit bereikt en heeft roest nu geen kans meer.

De handgrepen
De handgrepen voor tuinkruiwagens zijn voornamelijk gemaakt van anti-slip kunststof. Als alternatief wordt ook hout gebruikt; het is ook antislip en zorgt ervoor dat uw handen niet zweten.

Onze Top 45 – kruiwagen 100 liter

Nr. 1
KERBL Tragetasche BARROWBAG Laubsack Laubtasche Heutasche 270 Liter
Kundenbewertungen
KERBL Tragetasche BARROWBAG Laubsack Laubtasche Heutasche 270 Liter*
von Kerbl

Tragetasche BarrowBagTragetasche für Stall, Hof und Garten - Volumen: 270 l - Maße: 90 x 60 x 50 cmvielseitig verwendbare Tragetasche für Stall, Hof und Garten - ideal zur Erweiterung des Füllvolumens von Schubkarren - geeignet z.B. für Heu, Stroh, Laub oder Grasschnitt - robust und reißfest - Volumen: 270 l - Maße: 90 x 60 x 50 cm

 Preis: € 13,45 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

De banden
U kunt kiezen tussen massief rubber en luchtbanden. Met massief rubber banden heeft u echter het voordeel dat deze banden een hoog draagvermogen hebben en dat deze banden resistent en lekvrij zijn. Luchtbanden hebben echter een zeer lage rolweerstand en de hobbels in de tuin en op paden worden gedempt.
De banden worden op natuurlijke wijze op velgen gemonteerd en deze kunnen worden gemaakt van staal, aluminium, kunststof of massief rubber. Aluminium velgen behoren ook hier tot de topklasse, ze zijn zeer stabiel en hebben een hoog draagvermogen. Ze zijn echter ook relatief duur.

U dient de kuip te selecteren op basis van de te vervoeren goederen, waarvoor de kruiwagen vaak wordt gebruikt. De instapmodellen hebben een volume van 60 tot 90 liter en zijn ontworpen voor een gemiddeld gewicht van 120 kg. Iets grotere wagens kunnen 100 liter bevatten en 250 kg lading is voor hen geen probleem.

Het frame
Idealiter wordt het frame niet alleen geschroefd maar ook gelast. Schroeven kunnen na verloop van tijd losraken. Extra dwarsverbanden onder de kuip zijn echter „verplicht“.

De banden
Meestal heeft de kruiwagen één wiel. Om bijzonder zware ladingen te vervoeren naar een evenwichtsoefening. Veel kruiwagens zijn al verkrijgbaar met twee wielen. Voor de kleine tuin en normaal huishoudelijk gebruik zijn eenwielerkruiwagens echter veel beter. Zeer voordelig is de luchtband, deze zorgt voor een eenvoudige bediening en heeft voldoende grip. Voor de wielmaat geldt: hoe groter de banden, hoe soepeler ze lopen. Grote wielen hebben een diameter van 40 cm, ze kunnen gemakkelijk trappen, kuilen of andere obstakels overbruggen. Daarnaast kunt u ook veel gemakkelijker zware voorwerpen verplaatsen.

Als u een grote tuin heeft, dan moet u een kruiwagen kopen waar de trog 80 liter in kan. Dit levert veel tuinafval op. Als je een kleine tuin hebt, is een kleine helper alles wat je nodig hebt om groen, potgrond en wat gereedschap te vervoeren. Natuurlijk mag ook het schoonmaken niet worden verwaarloosd. Als u bladeren en gazons heeft vervoerd, moet u de kuip met een bezem of borstel schoonmaken. Als er echter mortel of stenen in zijn getransporteerd, zult u water en vodden moeten gebruiken, omdat het vuil zich zal afzetten en het laden en lossen steeds moeilijker zal worden.

Hier ligt de situatie anders, want een constructie kruiwagen moet zeer stabiel zijn. Zeer zware materialen worden op bouwplaatsen getransporteerd en de bouwkruiwagen moet gemakkelijk te verplaatsen zijn, zelfs als de lading ruim boven de 100 kg ligt. Het frame moet zeer stabiel zijn, zorg ervoor dat het zeer goed gemaakt is en echt robuust. In ieder geval moeten de wielen soepel lopen, ook als de kuip volgeladen is. Vooral op de bouwplaats zijn veel oneffenheden te verwachten, ook al gaat het bergopwaarts en moet menig stoeprand worden overwonnen, de constructie kruiwagen mag in geen geval verslijten. Natuurlijk moet deze kruiwagen bijzonder stabiel zijn, geen enkel onderdeel mag kromtrekken of zelfs maar breken. Zelfs als er zware gewichten moeten worden gedragen, mogen ze niet uitglijden of zelfs de hele kruiwagen laten vallen.

Het frame
Het is vooral belangrijk voor een bouwkruiwagen, maar helaas zijn er hier grote verschillen. Let op een goede kwaliteit, want het frame is verantwoordelijk voor de veiligheid van de kruiwagen. Op een hoogwaardige kruiwagen loopt het frame kruislings onder de kuip. Een bodemplaat moet natuurlijk ook aanwezig zijn. Het frame moet niet direct aan de kuip worden bevestigd, maar dit kan helaas steeds weer worden waargenomen bij goedkope modellen. Het plaatwerk van de kuip is natuurlijk niet bestand tegen deze belasting, het vervormt en daardoor is de kruiwagen nutteloos. Deskundigen herkennen dit direct en kiezen voor een hoogwaardige constructie kruiwagen. Kwaliteit is altijd belangrijk, want vooral op de bouwplaats is men niet erg voorzichtig, de kruiwagens hebben veel te verduren.

De wielen

Ze zijn vooral belangrijk voor een bouwkruiwagen, want zelfs een zwaar belaste kruiwagen moet soepel lopen. De banden moeten op stalen velgen worden gemonteerd en deze moeten zonder problemen een belasting tot 100 kg kunnen weerstaan. Massieve rubberen wielen zijn hier ideaal.

De kuip van een constructie kruiwagen kan gemaakt worden van metaal of kunststof, u moet zelf bepalen welk materiaal optimaal is voor uw behoeften. Als er vooral gereedschap en kabels moeten worden vervoerd, dan is een kuip van kunststof volledig voldoende. Als er echter mortel of stenen in worden vervoerd, moet deze van metaal zijn. Natuurlijk wordt de kruiwagen naar de zijkant gekanteld om de lading op zijn plaats te brengen. Natuurlijk moet de kruiwagen stabiel blijven en mogen er geen schroeven loskomen. Een plastic kuip heeft ook voordelen, het roest niet en kan dus in alle weersomstandigheden buiten staan. De reiniging is eenvoudig en een paar krasjes storen het totaalbeeld waarschijnlijk niet. Een kuip van metaal krassen trouwens ook met de tijd.

Zorg er bij de aankoop voor dat u voldoende reserveonderdelen kunt krijgen en dat deze heel snel verkrijgbaar zijn. U kunt onderdelen van elke kruiwagen vervangen, u hoeft geen nieuwe te kopen. U dient altijd te letten op een goede kwaliteit en de kruiwagen moet tegen een relatief lage prijs beschikbaar zijn.
Informeer u met de kruiwagentest, hier worden alle relevante zaken tot in detail opgesomd.