Latexmatras

Test & vergelijk Latexmatras

De beste latexmatras 2022 in vergelijking

Latex matras, alles wat het waard is om te weten

Het latexmatras is niet zo gebruikelijk in Duitsland. Maar zeker verkeerd, want het heeft een hoog ligcomfort. Vooral zijslapers en mensen met rugklachten hebben baat bij een latex matras vanwege de goede puntelasticiteit. Natuurlijke latex is gebaseerd op de extractie uit rubber. De matras is gemaakt van geschuimd rubber. Er zijn ook synthetische en Talalay-latexmatrassen op de markt. De kwaliteit is veel slechter in vergelijking met de natuurlijke versie.

Rubberen matrassen worden als hygiënischer beschouwd omdat ze minder bacteriën bevatten. Zelfs mijten nestelen niet. Daarom gebruiken allergiepatiënten dit type matras graag voor een rustgevende slaap.

Latex houdt de warmte goed vast, dus de matrassen zijn populair bij mensen die ’s nachts bevriezen.

Natuurlijke latex
Latexmelk wordt uit de rubberboom gehaald door te tikken. Uit deze melk worden de rubberen delen gehaald en gestabiliseerd. Het materiaal wordt vervolgens geschuimd, in een mal gegoten en verwarmd. Na dit proces wordt de matras gewassen en gedroogd.
Zoals bij alle natuurproducten is het eindproduct onderhevig aan schommelingen. De sterkte kan niet precies worden berekend.
Synthetische latex
Synthetisch geproduceerde latex wordt gewonnen uit aardolie en verwerkt volgens hetzelfde principe. Het eindresultaat is gemiddeld tien procent steviger dan de natuurlijke matras. Sommige fabrikanten kunnen de grondstoffen mengen. Dit is een van de innovaties in de productie van latexmatrassen.

voordelen:

  • Goede puntelasticiteit
  • Perfecte drukverdeling: gelijkmatige verdeling van de belasting, zelfs op grote paar-matrassen
  • Goede warmteaccumulator
  • Lange levensduur
  • Geschikt voor allergiepatiënten

  • Uitgebreid onderhoud
  • Hoog eigengewicht
  • Hoge acquisitiekosten

Onze Top 10 – latex matras kopen

De latex matras test heeft aangetoond dat de hoeveelheid verwerkt rubber het gewicht en de dichtheid bepaalt. Als er meer uitsparingen in de kern zijn, is het ligvlak veel zachter en flexibeler. Iets zachtere matrassen kunnen worden gebruikt op een verstelbare lattenbodem. Een hoogwaardige matras wordt gekenmerkt door een dikke kern. Dit ondersteunt de ligpositie van het lichaam.

Let op de componenten in de specificaties. Als er geen natuurrubber of latex in de lijst wordt genoemd, is het waarschijnlijk synthetische latex. Hoe hoger het aandeel natuurlatex, hoe beter de puntelasticiteit en dus het ligcomfort.

Zoek de juiste hardheidsgraad. Een verkeerde beslissing leidt tot rugpijn en slechte nachtrust. Om er zeker van te zijn dat u de juiste aankoop doet, is een testbed aan te raden. Een goede lattenbodem regelt de hardheid van de matras.

De afmetingen moeten natuurlijk overeenkomen met het bed. Als u kiest voor een hogere matras, is het in- en uitstappen veel gemakkelijker. Er is ook een verband met het lichaamsgewicht. Hoe groter en zwaarder de persoon, hoe hoger de matras. Een comforthoogte wordt bereikt op 25 centimeter en de basishoogte is 19 tot 24 centimeter.

Gemakkelijke en comfortabele matrassen werden pas in de 20e eeuw als vanzelfsprekend beschouwd. Veel mensen sliepen op een harde ondergrond die enigszins gewatteerd was met stro, hooi of riet. Veren maakten deel uit van de luxe bekleding. Bovendien werden ze in de winter beschermd tegen de kou door dierenhuiden of bont. De veermatrassen waren de voorloper van de slaapmatrassen.

Luchtgevulde rubberen banden kwamen in 1888 op de markt. Dit maakte de weg vrij voor latex matrassen. Het duurde 40 jaar om de Dunlop latexmatras te ontwikkelen. Onder leiding van E. A. Murphy werd het eerste standaardproces voor het schuimen van matrassen met behulp van hoge warmte ontwikkeld. In 1936 werd de complete luxe liner „Queen Mary“ uitgerust met 2280 Dunlop latex matrassen.

Afhankelijk van de kwaliteit en de hoogte van het natuurlatex ligt de prijs tussen 220 € en 1.200 €. De prijzen zijn ook afhankelijk van de plaats van aankoop en de verschillende fabrikanten.

Ravensberger is een Oost-Westfaalse onderneming voor hoogwaardig beddengoed. Ravensberger Matratzen GmbH produceert matrassen en lattenbodems.

Dunlopillo is een Schots merk en is een van de belangrijkste ontwikkelaars van latex ligvlakken. Al in de jaren ’30 kwamen ze met een serieproductie in bedrijf. Al in 1987 kon het bedrijf een verkoop in de miljoenen registreren.

Allnatura is de toonaangevende fabrikant op het gebied van latex matrassen. De naam verwijst naar de biologische componenten. De producten zijn van hoge kwaliteit en zijn niet alleen in één latex matrastest als testwinnaar uit de bus gekomen. De prijs is echter relatief hoog en het bedrijf staat bekend om de lange levertijden.

De lokale dealer is beschikbaar voor alle vragen. Zelfs een testbed is in de winkel van uw Mogelijk om te vertrouwen. Om deze redenen hebben veel mensen de neiging om lokaal te kopen. Het personeel wordt echter vaak aan de adviesprijs toegevoegd. Op het internet profiteert u van koopjes en een enorme selectie. Je beslist zelf hoe laat je koopt. Met één druk op de knop wordt u doorgestuurd naar de betaling en wordt de matras ter plaatse geleverd. Dat betekent geen vervelend gesjouw.

Je neemt zelf de beslissing. Let echter op de klantbeoordelingen bij een aankoop in de online shop. Ook zijn er veermatrassen in drie verschillende uitvoeringen, koudschuimmatrassen en viscose-matrassen.

Onder elke steun hoort een geschikte lattenbodem. Als u beslist over de verkeerde lattenbodem, zijn de gevolgen fataal. De matras breekt snel of ontwikkelt zijn uitstekende mogelijkheden niet. Bij de latex matras wordt een smalle lattenbodem aanbevolen. Bovendien zijn overlays een bescherming. Een schild tegen onnodig vuil. Met deze twee extra elementen zult u lang plezier beleven aan uw nieuwe stuk.

The product display was implemented using the affiliate-toolkit WordPress plugin.