Leven

Huisvesting & wonen

Hier vindt u een selectie van onze vergelijkingen op het gebied van wonen & leven en meer.

Van de douchespin tot de wollen deken, alles is inbegrepen.


Hoe we ons bed opmaken…

Wat valt er te zeggen over onze wil en ons verlangen naar wooncomfort? We willen het gewoon! Sinds het begin van onze dagen streven we ernaar om ons zo comfortabel mogelijk te maken in onze grot, hut, huis of onze eigen vier muren. Dat is ook natuurlijk en goed, anders waren we al lang geleden geplaagd door allerlei klachten en kwalen. De matras is zo’n voorbeeld: Al in de oudheid was het belangrijk dat mensen niet op de blote vloer sliepen. Begrijpelijkerwijs. Daarom werd een zak vaak gevuld met riet, kaf of stro. De variant met wol en veren was natuurlijk mooier, maar helaas was deze gereserveerd voor de hogere stallen. Hier waren de uitgaven duidelijk hoger. Het beroemde hemelbed was voorzien van alle comfort en was zeer indrukwekkend om naar te kijken, ook als een sleebed uit de tijd van Napoleon. Er zijn ook reproducties uit Egypte, waar een huidige lattenbodem al in de buurt komt, hier was het een vlechtwerk waarop men destijds lag, als men het zich kon veroorloven. In het algemeen is de behoefte aan comfort bij het slapen na de middeleeuwen sinds het begin van de moderne tijd weer toegenomen. Aan het begin van de 20e eeuw, bijvoorbeeld, was het boxspring bed de laatste kreet. Het was vooral populair in de Verenigde Staten en Scandinavië. Vandaag de dag zweren veel mensen bij de langgeschroeide koudschuimmatras. Deze matras heeft zijn slechte reputatie aanzienlijk verbeterd door nieuwe procestechnologieën. Dus of we nu ’s avonds naar onze leesloep reiken, of ’s ochtends naar onze leeslamp of naar onze wekker gaan: We willen in een goed bed liggen, met of zonder matrastopper. Als we met z’n tweeën zijn, waarderen we ook een brug van liefde, zodat onze partner niet verloren gaat.

…dus ons kussen?

Het kussen is niet weg te denken uit de slaapkamer, want het is een duidelijk pluspunt om ons hoofd omhoog te hebben als we slapen. Vroeger was het ook hier zo: wie zich iets kon veroorloven had het verhoogde comfort tot aan de luxe die kon concurreren met de producten van vandaag. Stro en kaf waren de standaard, zelfs wat zeegras was denkbaar. Maar degenen die het extravagant vonden en het nodige geld hadden, konden zich een donsvulling veroorloven. Tegenwoordig gebruiken we graag het schuim, dat goedkoop en betaalbaar is voor iedereen. Was in die tijd een warmwaterfles normaal, vandaag is het het verwarmingskussen dat dit met het begin van de 20e eeuw naar voren bracht. De rubberen warmwaterfles is echter niet vervangen.

Afkoeling in de zomer toevallig

Wat het bed van de een is, is voor de ander de lucht die hij thuis inademt. Vooral in de zomer, als het buiten is… ondraaglijk heet is de Amerikaan en ook de Duitser zweert steeds meer bij een aangenaam, koel ruimteklimaat. De jonge ingenieur Carrier vond in 1902 met zijn airco-unit een remedie hiervoor. In zijn zoektocht naar een methode om lucht te ontvochtigen, kwam hij toevallig een manier tegen om het te koelen. Een ondernemer in de grafische industrie merkte dat zijn affiches onder de intense hitte buiten aan het krullen waren. Dus werd er een luchtkoeler gecreëerd. Terwijl de ventilator in andere gebieden nog gebruikelijk was, zorgde het airco-proces in de VS voor koele, verfrissende lucht. Als u niet meteen het hele huis wilt verbouwen, kunt u terugvallen op een mobiele vloermontage-unit. Trouwens: Musea hebben ook ontvochtigers nodig om het verouderingsproces van schilderijen te vertragen.

Geurende gebouwen

We weten sinds de Romeinen en de Egyptenaren hoe wierook en mirre de lucht kunnen verbeteren, zelfs sinds ze als geschenk werden gegeven. Het zuiveren van het branden van wierook is al eeuwenlang een populair ritueel. Vandaag de dag nemen we echter onze toevlucht tot meer praktische methoden zoals een luchtverfrisser. Men moet echter wel onderscheid maken tussen de verfrissers en de luchtreinigers, zoals de lucht ionisatoren.

Verfrissende kamerlucht met behaaglijke warmte

Als de goede ondernemer op dat moment minder vocht wilde, willen anderen precies het tegenovergestelde. In de winter, als het buiten ijskoud is en de verwarming binnen aanstaat. Maar dit is precies het probleem, want de hoge luchtdroging kan onze slijmvliezen aantasten. Sommige mensen zetten hier een kom water op, anderen krijgen een href=“https://maxlocal.nl/luftbefeuchter-test/“>bevochtiger, die de kamerlucht continu ververst.

Innovatie in de sector van de computerspellen

De laatste jaren zijn er steeds meer spannende ontwerpen van wat op zich een normale bureaustoel is. De Gaming Chair nodigt uit om op een ontspannen manier te gaan zitten en komt met verschillende gadgets. Hij is verkrijgbaar in talloze variaties en heeft steeds minder gemeen met een gewone bureaustoel. Dit begint met het vaak spannende uiterlijk, gaat over een racestoelbekleding tot en met 4D armleuningen. Tot de premiumfuncties behoren ook een hoog draagvermogen en een enorm aanpassingsvermogen van de afzonderlijke zitvlakken.
De luxe versie wordt geleverd met bekerhouders, hoofdtelefooninvoer of luidsprekers en schermhouders zoals toetsenbordsteunen.

Onze sport & vrije tijd onderwerpen

Olsberg kachel
Justuskachel
Wamsler-kachel
Deco-folie zelfklevend
Douchespin
Televisie stoel
Saunakachel 230v
Rolluikbescherming
Sokdoekhulp
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/waschmaschinen-regal-test/“> Wasmachine-plank
Frame van de wasmachinebasis
Wc-zitting met automatisch daalmechanisme
Toiletdeksel
Beenschommel Gestoffeerd
Brievenbusetikettering
Vier seizoenen dekbedden
Opvouwbare douchewand
Ergonomisch zitkussen
Vloerdoos
Wandrolhouder
Kleedjurk
Waterverdamper
Zachte schuimrubberen badmat
gordijnen
Potloodslijpmachine
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/esszimmerstuhl/“>Eetkamerstoel
Diffusor
Douchevouwdeur
Houtkachel
Brug van de Liefde

Luchtverfrisser
Multifunctionele tafel
Douche Wc opzetstuk
Harde vloerrollen
klemstang 350 Cm
Luchtreiniger
Douchecabines Compleet
koudschuim topper
Comfortmatras van schuimrubber
Complete douche
Afzuigkap Onderbouwkap
Vrijstaande badkuipen
Gashaard
leeslamp
leesloep
Dekbedden van natuurlijke vezels
opklapbed
href=“https:/uw-productvergelijking.com/opslagverwarmingstest/“>opslagverwarming
Staand bureau
Telescopische stang aluminium
Wollen dekens
Xxl-matras
Inloopdouches
Douchesysteem
Duurzaamheidsoven
Thermische rolgordijnen
Douchekruk
hoeslaken
Beddenbarrière
Badkamerradio

Veiligheidsrooster voor de open haard
Tafelhaard
Douche-radio
Badbank
Vuurvaste geldkist
Gokstoel
Hoofddouche
Handdoeken
Luchtkoeler
Bevochtiger
Boxspring bed
href=“https:/uw-productvergelijking.com/kantoorstoel-test/“>kantoorstoel
Kussen
Aquarium
Douchezitje
Automatische zeepdispenser
Vloertrap
Jeugdmatras
Houtkachel 7kw
Schoorsteenventilator
vouwkast
Houtkachel Waterdragend
kerstboomstandaard
kerstballen
Sprookjeslampen
Luchtontvochtiger
Automatische houtkachel
Douchetempel
Douchebak
Pelletkachel

vouwdeuren
Semesterplanner
elektrische deken
Verwarmingskussens
Lattenbodem
Oprolbaar rooster
href=“https:/uw-productvergelijking.com/verwarmingsdeken/“>verwarmingsdeken