Levende konijnenval Konijnenval

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Levende konijnenval Konijnenval

Op veel plaatsen hebben wilde konijnen zich zo vermenigvuldigd dat men kan spreken van een plaag. Een uitdunning van de wilde konijnenpopulatie is goed voor zowel het konijn als het milieu. Met een konijnenval kunnen ze gemakkelijk worden gevangen. Levende vallen zijn bijzonder populair.

Een val onder spanning kan worden gemaakt van gaas of worden bedekt met panelen. Deze worden dan ook wel box traps genoemd. Beide vallen hebben hun voor- en nadelen. Rasterhekken zijn opener en dus van buitenaf te zien. De lokstof in de val is zichtbaar en ruikt goed voor het dier. Een nadeel van levende vallen voor konijnen is dat het dier misschien niet graag op het rooster loopt. Een beetje stro, gras of een oude handdoek kan hier helpen. Een voordeel van box traps is dat het konijn zich veiliger kan voelen. De boxval is donker en dus voelt het konijn zich beschermd als in een grot. Er is ook geen gevaar dat het dier je handen door de tralies bijt.

Bij gaasvallen moet u er altijd voor zorgen dat de draden goed gemaakt zijn en dat er geen scherpe of uitstekende draden of randen in de val uitsteken, zodat het dier zich niet kan verwonden.

In het geval van boxvallen moet ervoor worden gezorgd dat ze een kijkvenster hebben, zodat de val gemakkelijk van buitenaf kan worden geïnspecteerd. Zo krijg je geen vervelende verrassing als er iets anders in de val is gelopen. Ook hier moeten alle materialen van hoge kwaliteit zijn en mogen er geen scherpe randen uitsteken.
De tralieval of boxval moet ook weerbestendig zijn, zodat een product wordt gekocht dat lang meegaat en niet na de eerste regenbui hoeft te worden weggegooid.

Onze Top 10 – Levende konijnenval kopen

De konijnenval wordt het meest gebruikt in uw eigen tuin. Als u uw tuin liefdevol hebt aangelegd en plotseling overal diepe gaten vindt, zijn wilde konijnen waarschijnlijk verantwoordelijk voor de ellende. Dit ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, het kan ook een struikelblok worden. Het wordt vooral vervelend als de konijnen zichzelf helpen met de groenten en fruit die ze zelf hebben geplant. In sommige gevallen ondermijnen ze ook de paden en toegangswegen.

In dit geval zal een levende val helpen. Op deze manier kan verdere schade worden voorkomen. Optimaal zijn levende vallen om het dier niet te schaden. Het konijn kan dan verder weg worden losgelaten, bijvoorbeeld aan de rand van het bos of in een weiland.
Het vangen van konijnen met een levende val is heel gemakkelijk. Met eenvoudig kunstaas kan het konijn in de val worden gelokt, waardoor een klep wordt geactiveerd waarmee de val wordt gesloten en het konijn niet kan ontsnappen. Een regelmatige controle van de val moet vanzelfsprekend zijn. Je wilt het dier immers levend vangen en niet onnodig laten lijden.

In plaats van het konijn te vangen, kan het te beschermen gebied worden omheind. Dit is vooral nuttig voor kleinere tuinen. Zo kunt u uw tuin niet alleen beschermen tegen konijnen, maar ook tegen andere vreemde dieren.
Als u geen geld wilt uitgeven aan een levende val, kunt u ook verdere instructies voor uw eigen valstrikken vinden op het internet. Je kunt dus zelf een val bouwen, zelfs met een grote kaart of doos. De functie is dan vergelijkbaar met die van een gekochte val. U kunt ook instructies vinden voor valkuilen of het vangen met een draagdoek, die niet diervriendelijk of veelbelovend mogen zijn.

Bekende fabrikanten van levende vallen voor konijnen en andere kleine dieren zijn Waidmann, KrapTrap, Destra, Havahart of Jagdfallen Steingraf. Hier vindt u een grote selectie van verschillende vallen, zowel in draad- als in houtvorm.

Degenen die geen gebruik willen maken van live traps of dergelijke kunnen vertrouwen op elektronische distributeurs. Een infraroodsensor bewaakt de tuin en als een dier in de buurt komt, wordt er een geluid uitgestraald en voorkomt een waterstraal dat het dier verder nadert.

Als u besluit om een konijnenval te kopen op het internet, heeft u het voordeel van een grote selectie en kunt u de verschillende prijzen vergelijken. Vaak zijn deze op het internet goedkoper dan in de buurtwinkels. Vooral als je niet veel tijd hebt of gewoonweg geen winkel in de buurt hebt, is het de moeite waard om op het internet te kijken. Hier moet u vertrouwen op de productfoto’s en de beoordelingen. Ter plaatse kunt u gedetailleerd advies krijgen, wat nog erger is of helemaal niet beschikbaar is als u op het internet bestelt. Maar natuurlijk kun je ook veel aanbevelingen of tips op het internet krijgen als je een beetje zoekt.

Het wordt aanbevolen om verschillende producten en fabrikanten te vergelijken. Net als bij alle andere producten wordt de naam van de fabrikant vaak toegevoegd aan de prijs van levendvallen. Alleen omdat een val bijzonder duur is, hoeft deze niet per se van hogere kwaliteit of beter te zijn voor het vangen van een konijn.
Bij de aankoop van een val moet u er altijd voor zorgen dat deze de juiste maat heeft. Een te kleine val kan ervoor zorgen dat de Nadeel van het niet vangen van het konijn in de eerste plaats. Ook de grootte moet passen bij de beoogde plaats waar de val moet worden geplaatst. Sommige vallen bieden twee ingangen en zijn dus groter. In dit geval moet u beslissen of dit echt nodig is, want de grootte heeft ook invloed op de prijs.
Als u geld wilt besparen en het kan u niet schelen dat de val nieuw is, kunt u ook een gebruikte levende val kopen. Dit heeft als voordeel dat de aankoop goedkoper is en net zo goed voldoet aan het doel als een nieuw aangeschafte val.

Om überhaupt een konijn in de val te laten lopen, heb je aas nodig. Voor konijnen kunt u wortelen, appels, rapen, peterselie, droge broodranden, haverkorrels / vlokken, gras & klaver of hooi proberen. Afhankelijk van het gebied, kunnen konijnen een andere favoriete attractie hebben. Er zijn ook professionele attractiemiddelen met kunstmatige aroma’s verkrijgbaar in de winkels.

Indien nodig kunt u speciale verhuisdozen met de vallen bestellen, die het makkelijker maken om het konijn uit de val te halen. Het wordt ook aanbevolen om robuuste handschoenen te dragen om pijnlijke beten te voorkomen.