loophandschoenen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk loophandschoenen

Wat zijn lopende handschoenen?

Bij het lopen is het niet alleen belangrijk om in goede conditie te zijn, maar ook om de juiste kleding te hebben. Vooral in de herfst en winter is het comfortabeler als de handen warm en droog blijven. De keuze aan geschikte modellen is vrij groot, want er is een grote verscheidenheid. De handschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn daarom geschikt voor verschillende doeleinden. Ze zijn in principe veel robuuster dan normale modellen en bieden een goede isolatie die beschermt tegen kou en vocht. Bovendien zijn de loophandschoenen windbestendig en sommige modellen zijn zelfs waterdicht.

De eisen

Lopende handschoenen moeten in de eerste plaats de handen beschermen tegen kou en nattigheid. Vooral tijdens lichamelijke inspanning is het belangrijk dat bepaalde delen van het lichaam niet afkoelen, omdat dit negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. De eisen die aan dergelijke handschoenen worden gesteld zijn vrij hoog geworden, omdat ze aan de ene kant de handen betrouwbaar moeten beschermen en aan de andere kant er stijlvol moeten uitzien en natuurlijk comfortabel moeten zijn.
Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk dat ze niet te klein, maar ook niet te groot zijn, anders zullen ze tijdens het rennen voortdurend uitglijden.
Vooral functionele vezels, die ideaal zijn voor vele toepassingsgebieden, zijn erg in trek. Een nauwkeurige montage moet in ieder geval altijd worden uitgevoerd. Bovendien mogen lopende handschoenen geen krassen of schaafwonden in de handen veroorzaken, omdat dit na verloop van tijd de huid kan beschadigen. Vooral mensen met een gevoelige huid of allergieën moeten letten op de exacte samenstelling van de materialen. Logo’s met geteste ingrediënten kunnen hier helpen.

Toepassingsgebied

Op Running GlovesTest de modellen worden voornamelijk buitenshuis gebruikt, waar er verschillende weersomstandigheden zijn. Vooral bij het joggen of een intensieve hardlooptraining leveren de handschoenen een waardevolle bijdrage. Vooral zweetpalmen kunnen schuren veroorzaken, wat later leidt tot meer rimpels. Als de sportactiviteiten vooral op grotere hoogte worden uitgevoerd, zijn veranderende weersomstandigheden heel gewoon. Met optimale bescherming zorgen de handschoenen ervoor dat de handen droog blijven en het zweet wordt geabsorbeerd. Maar de modellen zijn niet alleen geschikt voor hardlopen, maar ook voor schaatsers of skiërs. Het belangrijkste hier is een ingebouwd ademend membraan. Vooral het verband tussen weersomstandigheden en fysieke inspanning moet in aanmerking worden genomen.

Onze Top 10 – loophandschoenen

Alternatieven

Een alternatief voor loophandschoenen is een geschikt wintersportkledingstuk dat betrouwbaar beschermt tegen onderkoeling. Dit kunnen bijvoorbeeld loopshirts of jassen zijn. Om de handen te beschermen kunnen ook normale stoffen handschoenen worden gebruikt, maar er is een risico op meer transpiratie. Daarnaast kan een tweede paar handschoenen worden gebruikt. Het uienprincipe is vooral nuttig bij koud of nat weer. Als de handschoenen niet ademend zijn, moeten ze kortstondig worden uitgedaan, zodat de lucht bij de handen kan komen.

Fabrikant

Sommige fabrikanten hebben zich gespecialiseerd in loophandschoenen en bieden modellen met verschillende materiaalmixen aan. Deze zijn enerzijds bedoeld om de handen te beschermen en ervoor te zorgen dat de luchtcirculatie plaatsvindt om zware transpiratie te voorkomen. Bekende fabrikanten zijn Nike, Adidas, Icebreaker, The North Face en Gore… Afhankelijk van de kwaliteit van de afwerking en het gebruik van de materialen zijn er prijsverschillen.

Innovaties

Steeds meer fabrikanten vertrouwen op een nauwkeurig afgestemde materiaalmix voor loophandschoenen, waarbij verschillende lagen worden gebruikt. Dit garandeert een veilig gebruik en een perfecte bescherming tegen alle weersomstandigheden. Er zijn echter verschillen in de dikte van het materiaal; in zeer koude en extreme omstandigheden moet een stevige en dikke bekleding worden gebruikt. Voor het overige worden vaak lichte materialen gebruikt, die in de eerste plaats luchtdoorlatend zijn.

De voordelen

Lopende handschoenen bieden het grote voordeel dat ze zeer goed ademend zijn en dat de huid niet wordt blootgesteld aan het weer. Bovendien kan het zweet snel worden geabsorbeerd. Vooral in de winter is het aan te raden om modellen te gebruiken die ook een thermische voering hebben. De verschillende modellen zijn geschikt voor verschillende doeleinden, zelfs voor fysieke activiteiten wanneer de buitentemperatuur lager is dan 0 graden. Door de gekozen materiaalmix zijn de loophandschoenen zeer licht en storen ze niet. Bij het testen van de loophandschoenen had men het gevoel dat ze bijna niet opvallen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Bij de aankoop is het belangrijk om niet alleen te letten op het persoonlijke uiterlijk, vooral de pasvorm is van doorslaggevend belang. Bovendien moeten de modellen een betrouwbare bescherming bieden tegen alle weersomstandigheden. Bij veelvuldig gebruik moet het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast zijn. Bijzonder hoogwaardige stijlen zijn binnen zeer korte tijd na een wasbeurt weer droog en kunnen weer gebruikt worden.

Nuttige accessoires

Sommige fabrikanten hebben een rits in hun handschoenmodellen opgenomen om een betere pasvorm te garanderen. De lengte van de handschoenen moet zo zijn, dat er geen koudebruggen op het lichaam zijn. Een geschikt jack kan daarom nuttig zijn tijdens de montage.