Messen voor buiten

Test & vergelijk Messen voor buiten

De beste buitenmessen 2022 in vergelijking

Messen zijn gereedschap om te snijden en deze voorwerpen hebben mensen al heel lang gefascineerd. Misschien deelt u deze fascinatie en is een buitenmes zelfs een verlengstuk van het product. Het gaat om het gebruik in het veld en onder zeer moeilijke omstandigheden. De buitenbeweging die kamperen in de natuur en andere recreatieve evenementen bijna vraagt om messen die hier worden gebruikt. Bij het vissen of barbecueën heb je bijvoorbeeld zo’n mes nodig. Maar er is meer aan de hand dan dat, wild moet gevild worden bij de jacht en het vlees van het wild moet onmiddellijk versneden worden als je het wilt eten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en deze messen zijn zeer populair. Het zijn producten die hier in de buitenmessentest zijn getest, eenmaal onder de gebruikelijke buitencondities voor hun kwaliteit en prestaties.

Wat is een buitenmes?

Een buitenmes is een mes met een intrekbaar of vast lemmet dat is ontworpen voor speciaal gebruik in het veld. Dit zijn jachtmessen, vouwmessen met een robuuste mantel en gedeeltelijk vouwmessen met veel functionele details. Het zakmes voor speciale buitenmaten en de Finnmesser behoren tot dit segment van de sportmessen en functionele messen.

Hoe werkt een buitenmes?

Buitenmessen werken meestal zoals andere messen. Het gaat om een scherp mes, en ook hier in off-road gebruik zijn langere bladen van meer dan 25 cm nodig. Het gaat ook om extra functies, zoals met zakmessen van Victorinox, de bekende fabrikant uit Zwitserland. Hier vindt u blikopeners, schroevendraaiers en pincetten op het mes, Schaar en zelfs tang. In bredere zin zijn dit messen met een kenmerkende vorm en kenmerken. Zelfs met de vaste messen, die als buitenmessen worden gebruikt, is de functie van het snijden een centrale taak.

Toepassingsgebieden van een buitenmes?

Buitenmessen worden meegenomen bij het jagen, vissen of kamperen in de buitenlucht. Het toepassingsrepertoire begint met een scherpe snede en eindigt met eenvoudig herstelwerk. Deze messen zijn nodig voor vele taken, bijvoorbeeld wanneer u een blikje wilt openen tijdens het kamperen of vlees wilt snijden tijdens het grillen. De toepassingsgebieden zijn zeer veelzijdig en u kunt zich voorstellen dat er overal buitenmessen worden gebruikt. De resultaten van de buitenmessentest laten dit duidelijk zien.

Wie heeft er een buitenmes nodig?

De fascinatie van het mes als openluchtmes geldt eigenlijk voor iedereen die vrijetijdsactiviteiten zoals wandelen en kamperen uitvoert. Dit is waar deze messen hun sterke punten laten zien. U kunt deze messen ook altijd gebruiken bij het jagen of vissen. Iedereen moet ten minste één zakmesvariant meenemen als buitenmes in het veld, omdat je je kunt voorstellen wat hier gebeurt en waarom je een mes van deze categorie nodig hebt.

Onze Top 10 – buitenmessen kopen

Welke soorten buitenmessen zijn er?

U wilt graag weten welk type van deze messen beschikbaar is en welk modeltype u wilt hebben. Om dit te doen, moet je nadenken over welke buitenactiviteiten je het liefst zelf doet. Jagen, vissen of gewoon kamperen, dit zijn de momenten waarop je zo’n mes nodig hebt. Zo ontstaan ook de verschillende types. Er zijn jachtmessen, vismessen zoals de Finnmesser of zelfs zakmessen als jackknives. U moet ook kijken naar de lengte van het lemmet Sorteer- en bijvoorbeeld Bowiemessen met zeer lange messen, zijn zelfs geschikt voor het hakken van hout bij het kampvuur.

Toepassing van het buitenmes

Er is geen specifiek toepassingsgebied voor buitenmessen, omdat de veelzijdigheid van de hier aangeboden modellen in de buitenmessentest aantoont dat dit type mes overal gebruikt kan worden. Toch moet u de toepassingsgebieden beperken, want bijvoorbeeld een vinmes wordt meegenomen bij het vissen en speciale jachtmessen als buitenmessen worden daarom meegenomen bij de jacht. De toepassingsgebieden vloeien dus voort uit speciale taken die bedoeld zijn voor de afzonderlijke messen.

Vereisten voor een goed buitenmes

De eisen voor een goed buitenmes komen voort uit de kwaliteit van het gebruikte staal en de precieze en hoogwaardige afwerking van het mes. Natuurlijk gaat het ook om het voordeel in het gebruik en deze messen zijn precies geschikt voor hard en robuust gebruik. Sommige zijn onverwoestbaar en hebben messen die zelfs draad en plaatwerk kunnen knippen.

Voor- en nadelen van een buitenmes

– Voordelen

– producten van zeer hoge kwaliteit voor veelzijdig gebruik buitenshuis
– optimale functionaliteit
– de juiste functie voor elk doel
– zeer hoogwaardig staal
– waterdicht en vuilafstotend
– geschikt voor vele taken

– Nadelen

– alleen geschikt voor speciale doeleinden buitenshuis
– anders geen significante nadelen voor de kwaliteit van het product

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een buitenmes?

Bij de aankoop moet je letten op kwaliteit en functionaliteit. Speciale jachtmessen of messen voor de visserij zijn gebonden aan het doel van de taak. Vouwmessen voldoen aan de vraag naar veelzijdigheid. U moet aandacht besteden aan de samenstelling van het staal en de goede kwaliteit die merknamen als Victorinox en soortgelijke fabrikanten bieden.

Innovaties op het gebied van buitenmessen

Ook Op het gebied van buitenmessen vindt u altijd innovatieve nieuwe producten, zoals speciale lemmetmaterialen of speciale ontwerpen. Ga verder met de materialen, hecht belang aan natuurlijke materialen of geef de voorkeur aan plastic op het handvat, dat hier samen met roestvrijstalen messen en gereedschappen te vinden is. De nieuwe vormen zijn gewoonweg fascinerend, waar de ontwerpers van de fabrikanten voortdurend over nadenken.

Welke fabrikanten van buitenmessen zijn er?

Bedrijven als Victorinox, Herbertz, Böker, Walther of Helle Eggen behoren tot de fabrikanten van buitenmessen. De lijst kan bijna eindeloos worden voortgezet, omdat veel staalfabrikanten ook buitenmessen in hun assortiment hebben. Zelfs sommige fabrikanten van outdoorkleding hebben deze messen in hun portefeuille. De Finmmesser van het merk Isakki Järvenpää biedt bijvoorbeeld een speciale productlijn aan. De fabrikanten bieden bekende traditionele merken aan, waarvan sommige het leger van het land van vervaardiging met deze en soortgelijke messen uitrusten.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van buitenmessen

Met de fabrikanten van deze messen willen wij u graag wat informatie geven over de fabrikanten door middel van het Zwitserse bedrijf Victorinox. Deze fabrikant produceert al sinds 1884 messen en sommige andere fabrikanten hebben een soortgelijke productietraditie.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar koop ik mijn buitenmes het beste?

Het kopen van een buitenmes op het internet toont duidelijke voordelen als het gaat om het selecteren van aanbiedingen. Hier kunt u een compleet overzicht krijgen van alle beschikbare modellen van de verschillende merken. De afhandeling van de aankoop is veilig en eenvoudig, de goederen worden snel bij u thuis geleverd en u krijgt de beste prijs van vele leveranciers. Dit zijn voordelen die de klassieke handel eenvoudigweg niet kan bieden.

Wetenswaardigheden & gids voor het buitenmes

– De Geschiedenis

De geschiedenis van de buitenmessen vindt zijn oorsprong in het jaar 1884 en is ook hier weer het voorbeeld van het merk Victorinox. Messen zijn altijd al nuttig geweest voor mensen en de huidige modellen zijn niet te vergelijken met de eenvoudige vouwmessen van die tijd.

– Cijfers, gegevens, feiten

Laten we naar de nummers op deze messen gaan. Hier speelt de lengte van het blad een belangrijke rol. Vouwmessen met een lemmetlengte van 10 cm of vaste messen met meer dan 28 cm zijn in de winkel verkrijgbaar. Deze producten zijn zeer gewild en worden in miljoenen geproduceerd.

– Prijzen: hoeveel kosten buitenmessen?

U kunt eenvoudige modellen buitenmessen met eenvoudige stalen messen als jackknives kopen vanaf ongeveer 5 Euro. Hier vindt u met deze messen aanbiedingen in alle prijsklassen. Goede en zeer hoogwaardige jachtmessen kosten al snel 100 – 200 euro. Dit heeft te maken met het vakmanschap van de fabrikanten en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Nuttige accessoires voor het buitenmes

Voor een buitenmes moet u accessoires bestellen voor het slijpen van de messen. Hier bieden sommige fabrikanten zoals Herbertz of Böker speciale slijpstenen en schuurmiddelen voor de messen aan. Andere fabrikanten leveren zelfs reserveonderdelen als accessoire, zoals schroeven en handgreepschalen, die bij gebruik buitenshuis verloren gaan.

Alternatieven voor het buitenmes

Er zijn geen alternatieven voor deze messen voor wildernis en kamperen in de natuur. Je neemt deze messen mee bij het jagen, vissen en wandelen. Je kunt deze messen niet vergelijken met een normaal mes, want deze messen zijn gemaakt voor hard en robuust werk.