Macapoeder

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Macapoeder

Wat is Maca poeder?

De Maca plant (Lepidium meyenii) behoort tot de groep van de kruisbloemigen en groeit bijna uitsluitend in de Peruaanse Andes.
Al 2000 jaar geleden zwoeren de Inca’s bij de wonderbaarlijke wortelbol en integreerden deze als basisvoedsel in hun dagelijks leven. Sinds enkele jaren wordt Maca ook in Europa beschouwd als een echte insidertip.
Er zijn in totaal 34 verschillende soorten Maca, die onder andere van elkaar te onderscheiden zijn. Er zijn zwarte, rode, paarse en gele knollen. De gele variëteit zou het best smaken en bevat de meeste antioxidanten, maar ook caroteen, niacine, vitamine C en zink. Rode maca daarentegen onderscheidt zich door een extreem hoog eiwit- en calciumgehalte. De macawortels worden met de hand geoogst in juni en juli.

Een goed Maca poeder van deze Maca Powder Test mag geen kunstmatige toevoegingen bevatten zoals kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ook had de fabrikant idealiter de vulstof maltodextrine moeten vermijden.
De krachtpatser uit de Andes, ook wel bekend als Peruaanse ginseng, mag ook geen suiker of gelatine bevatten.
De samenstelling is ook bepalend, want een goed Macapoeder is in zijn pure vorm het meest effectief.
Een goede kwaliteit is te herkennen aan het feit dat het Macapoeder enkele weken in de zon is gedroogd en vers is gemalen voordat het wordt gebotteld.
Idealiter werd het dubbel gecontroleerd op residuen.
Andere indicatoren voor een hoge kwaliteit poeder zijn een hoog eiwitgehalte, omdat dit aantoont dat de Maca plant onder optimale groeiomstandigheden heeft gebloeid en zorgvuldig is verwerkt.
A Zachte en volledige droging van de plant heeft tot gevolg dat de waardevolle mineralen, aminozuren en vitaminen die Maca zo gewild maken, behouden blijven.
Sommige fabrikanten bieden u het bewijs dat Maca daadwerkelijk uit de hooglanden van Peru komt. Dit is belangrijk omdat de Peruaanse bodem, die rijk is aan mineralen en niet vervuild, en het droge klimaat de beste voorwaarden bieden voor topkwaliteit.

Onze Top 10 – Maca poeder

In principe wordt alleen de knol van de Maca plant gebruikt, die meestal tot poeder wordt verwerkt. Dit kan in brood worden gebakken of worden gemengd met yoghurt, smoothies, thee, soepen, muesli of pap. Vanwege de bittere smaak is het aan te raden om het toe te voegen, omdat het puur geconsumeerd moet worden en de smaak echt moet wennen. In de poedervorm kunt u het Macapoeder individueel doseren en zo de gewenste smaak bereiken.
Als je niet van de moutsmaak houdt, kun je een beetje chocolade- of vanillesmaak of agavesiroop of suikerbietenstroop toevoegen om het mengsel wat zoeter te maken.
Hoewel er slechts enkele wetenschappelijke studies over Superfood Maca bestaan die informatie geven over de gezondheidsbevorderende werking ervan, is het bekend dat Macapoeder tal van waardevolle ingrediënten bevat. Dit zijn onder andere eiwitten, mineralen en vitale stoffen zoals zink, kalium, magnesium, koper, fosfor, calcium of ijzer. Vooral mensen die de voorkeur geven aan een plantaardig dieet vinden in Maca een uitstekende bron van eiwitten.
Niet te onderschatten zijn de ingesloten vitaminen zoals B-vitaminen, vitamine C en E, secundaire plantaardige stoffen en aminozuren.
Macapoeder heeft een prestatieverhogend effect, beïnvloedt het geheugen op een positieve manier en ondersteunt de spieropbouw. Daarom is het vooral populair bij sporters die hun kracht en uithoudingsvermogen willen verbeteren. Bovendien heeft de toverbol een verzadigend effect en helpt hij bij chronische vermoeidheid of ernstige psychische stress. Stress en uitputtingstoestanden kunnen er goed mee worden bestreden.
Volgens sommige studies bleek echter ook dat Macapoeder als natuurlijk afrodisiacum kan worden gebruikt. Er wordt gezegd dat het de potentie bevordert, de kwaliteit van het sperma verbetert wanneer men probeert om kinderen te krijgen en het testosteronniveau verhoogt. Tegelijkertijd heeft het een positief effect op de vruchtbaarheid en het vermogen tot orgasme. Het natuurlijke sterol dat het bevat, verlaagt het cholesterolgehalte.
Daarnaast heeft Maca poeder bewezen een ideale remedie te zijn voor menopauzale klachten zoals depressies, opvliegers, rusteloosheid, stress of nachtelijk zweten. Het verlicht de stemming en stimuleert de vrouwelijke bekkenbodemcirculatie.
Een ander gunstig effect is aangetoond in de preventie van botziekten zoals osteoporose. Macapoeder verhoogt de botdichtheid, vooral bij vrouwen.
Op het internet vind je tal van smakelijke recepten zoals Maca-Chia pudding, Maca chocoladebolletjes, Maca amandelshake, Maca koekjes, gouden Maca melk, Maca Granola, plantaardige roesti met Macapoeder, dadelkerrie dip met Macapoeder of Maca-smoothie.

Als u geen Maca in poedervorm wilt consumeren, is de vaste capsulevorm een goed alternatief. U kunt ook Maca als tablet, vloeibaar Maca-extract of dragée nemen.
Houd er rekening mee dat Maca in capsulevorm meestal duurder is dan poeder. Ze zijn echter wel geschikt als u op reis bent en geen Maca-tas mee wilt nemen.
Voor de kleine trek tussendoor zijn er Maca-bars zoals Voorbeeld van de fabrikant Roo’Bar.

Macapoeder is ongetwijfeld de nieuwste trend. Des te meer goede merken zijn nu op de markt. De meest populaire leveranciers zijn Hanoju en Naturya, die de superfood tegen relatief lage prijzen aanbieden volgens Maca Pulver Test.
Bij Hanoju vindt u Macapoeder in de gegelatineerde en gelatinevrije versie. Daarnaast omvat het assortiment zwarte en rode Maca-poeder in glas of in praktische, hersluitbare ritszakken in verschillende maten. Alle producten zijn geproduceerd in Duitsland, zijn even geschikt voor veganisten als voor liefhebbers van rauwe voeding en overtuigen met het biologische keurmerk.

Naturya is een Brits merk dat u voorziet van biologisch geteelde Macapoeder. Kies tussen twee verschillende verpakkingsmaten en kijk in de winkel voor meer interessante superfoods.

Andere fabrikanten van Maca-poeder zijn:

– Gouden Pinda
– gouden tak
– GreenHighTwo
– IQ-Trade
– Natuurschat
– Nu3
– Piowald
– Regenwoudvoedsel
– terra-elementen
– natuurlijk leven
– Voordeel

Een nieuwe trend is een intieme pil, die door de start-up „My Sweet V“ op de markt is gebracht. Naast afrodiserende ingrediënten zoals macapoeder en kaneel, die een stimulerend effect hebben op het lichaam, bevatten de pillen ook extracten van vitaminerijke vruchten zoals bosbessen, açai-bessen, papaja’s, bananen en ananassen, evenals andere supervoedingsmiddelen zoals tarwegras, Tongkat Ali en Moringa. Deze zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de vagina niet alleen fruitiger ruikt, maar ook beter „smaakt“.
Bovendien moet de wonderpil het verlangen naar geslachtsgemeenschap vergroten.

Het online bestellen van Maca poeder brengt veel voordelen met zich mee. Op In vergelijking met winkelen in een supermarkt profiteert u van een gevarieerder aanbod op het World Wide Web. Neem de tijd en vergelijk verschillende fabrikanten met elkaar zonder gestoord te worden.
Ten tweede zijn de internetprijzen meestal veel lager dan wanneer men offline winkelt.
Laat de Maca-poeder binnen één of twee dagen bij u thuis bezorgen en verzeker u van aantrekkelijke kortingen en vouchers van verschillende fabrikanten.
Zoek van tevoren uit of de dienstverlener gratis verzending aanbiedt of wat de minimale bestelwaarde is, zodat u eventuele verzendkosten kunt besparen.

Volgens de Maca Powder Test moet u bij de aankoop van Maca poeder ervoor zorgen dat het product een organisch keurmerk heeft. Biologische teelt betekent dat synthetische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden, herbiciden en fungiciden volledig worden vermeden. Verder worden er geen kunstmatige groeibevorderaars of meststoffen gebruikt. Dit garandeert een hoge kwaliteit van de rauwe groenten.
Vooral voor veganisten en vegetariërs is het essentieel dat het gewenste artikel geen gelatine bevat.
Het is heel belangrijk om te weten dat kinderen, zwangere vrouwen en zogende moeders Maca pas mogen nemen na een medisch consult.
Hoewel er bij dit voedingssupplement geen bijwerkingen bekend zijn, kunnen deze niet worden uitgesloten. Als Maca in overmatige vorm wordt geconsumeerd, kan dit leiden tot maagproblemen en diarree. Door het hoge kaliumgehalte is de wortel minder geschikt voor mensen die lijden aan nierinsufficiëntie.
Vooral mensen met een gevoelige maag moeten eerst de tolerantie in kleine hoeveelheden controleren, zodat het lichaam niet overbelast raakt.
Voor mensen met een glutenallergie zijn er gluten- en cholesterolvrije versies.
Van ethisch Sommige klanten geven de voorkeur aan Fair Trade Maca producten, die u kunt herkennen aan de bijbehorende markeringen.
Ook bij de aankoop speelt de hoeveelheid een belangrijke rol. Als u een nieuwkomer bent op Maca, is een kleinere hoeveelheid of een proefpakket aan te bevelen. Als u eenmaal de smaak van Maca te pakken heeft, vindt u van sommige fabrikanten introductieverpakkingen tegen redelijke prijzen.

Wat betreft de dosering wordt aanbevolen om ¾ tot 1 theelepel Macapoeder te mengen in smoothies, theeën of sappen. Als u de voorkeur geeft aan capsules, kunt u het beste 500-3000 mg per dag innemen. U kunt het dagelijkse rantsoen over de dag verdelen of alles in één keer opeten. Voor het beste resultaat is een regelmatige inname gewenst. Vanwege het stimulerende effect moet u Maca niet kort voor het slapen gaan gebruiken, omdat dit nachtelijke onrust kan veroorzaken.

Voor een betere menging van het Maca-poeder voor uw smoothies adviseren wij een standmixer. Maar als je geen mixer hebt, kun je ook een eierklopper gebruiken. In combinatie met ½ eetlepel helende aarde en 1-2 eetlepels lauw water kan met een halve theelepel Maca een prachtig gezichtsmasker worden gemaakt. Bij uitwendige toepassing ondersteunt Maca de collageenproductie en verstevigt het de huid. Bovendien heeft de knol, die rijk is aan vitamine D, een ontstekingsremmende werking en heeft bewezen effectief te zijn tegen acne.