Microgolven

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Microgolven

Sinds de uitvinding van de magnetron in 1954 door de Amerikaanse ingenieur Percy Spencer is deze onmisbaar geworden in bijna elk huishouden. Met behulp daarvan kunnen levensmiddelen snel en energiebesparend worden verwarmd, ontdooid en gegrild. Het enige wat u nodig heeft is een geschikte magnetron. Microgolven zijn er in vele varianten met vele functies. Microgolven in de test laten de verschillen zien.

Een magnetron, ook wel magnetron genoemd, is een elektrisch huishoudelijk apparaat dat gebruik maakt van elektromagnetische golven om voedsel en gerechten te ontdooien of te verhitten. De magnetron wordt aangedreven door microgolven, vandaar de naam van het toestel. Door hun golflengte zijn deze elektromagnetische golven ideaal voor bewegende moleculen die warmte produceren als ze constant in beweging zijn. Een conventionele magnetron bestaat uit

– een basisplaat
– de behuizing
– een kookkamer
– de afdekplaat
– een reflectorvleugel
– de koppeling
– een golfpijp
– de koppelpen
– een magnetron
– een koelventilator
– en de transformator.

Microgolven reageren verschillend op verschillende materialen. Omdat het wordt gereflecteerd door metaal, is het tafelgerei voor de magnetron gemaakt van glas, plastic of porselein. Microgolven gaan zonder problemen door dit materiaal heen.

Alvorens de aankoop van een magnetron te overwegen, moet een zorgvuldige microgolftest worden uitgevoerd. Microgolven zijn er in vele verschillende modellen en met vele functies. Een goede microgolfoven moet minimaal de functies ontdooien en heropwarmen hebben, minstens 30 liter groot zijn en minstens 700 watt hebben. Bovendien moet de gebruiker de tijd variabel kunnen instellen en moet hij een draaischijf hebben zodat het voedsel gelijkmatig wordt verhit.

Onze Top 10 – Microgolven

Microgolven zijn geschikt voor het opwarmen en ontdooien van eten en drinken in korte tijd. Moderne apparaten en combi-apparaten hebben nu een grill die gebruikt kan worden om kleine hoeveelheden vlees, kip of worst te grillen. Daarnaast is een magnetron ideaal voor

– het koken van vlees, groenten, bijgerechten
– het opwarmen van voedsel zoals soep, voedsel van de vorige dag, gevoeliger en
ongevoelig voedsel en stoofschotels
– het roosteren van noten, amandelen en geraspte kokosnoot
– het smelten van chocolade, boter of dergelijke
– het ontdooien van gevoelige voedingsmiddelen zoals gevogelte, vlees of groenten
– de fermentatie van deeg met gist
– het opzwellen van rijst, rijstpudding en andere soortgelijke levensmiddelen
– het opwarmen van kant-en-klare maaltijden (zeer populair).

Een magnetrontest is natuurlijk een duidelijke winnaar als het gaat om het heropwarmen of ontdooien van voedsel binnen een korte tijd. Er zijn echter mensen die terughoudend zijn met het gebruik van een magnetron of er gewoonweg geen plaats voor hebben in de keuken. Een goed alternatief zou bijna net zo energiezuinig en tijdbesparend moeten zijn om de moeite waard te zijn. Bijna geen enkel toestel kan in dit opzicht concurreren met een magnetron.

De goede oude kachel
Natuurlijk kan elk voedsel op de kachel worden opgewarmd, ongeacht of er gas, elektriciteit of inductie wordt gebruikt. Aangezien het echter slechts enkele minuten duurt om bijvoorbeeld voedsel van de vorige dag op te warmen, staat het stroomverbruik voor deze tijd niet in verhouding tot de tijd die nodig is om het voedsel op te warmen. Het stroomverbruik is enorm hoog, totdat het voedsel is opgewarmd, er zijn minstens vijf minuten verstreken, en er zijn nog eens tien minuten nodig om het voedsel warm te krijgen. Deze inspanning is nauwelijks de moeite waard. Hetzelfde geldt voor de bereiding van kant-en-klare maaltijden op het fornuis. Ze moeten vaak worden verwarmd in een waterbad en er gaan een paar kostbare minuten voorbij tot het water in de pot kookt. In deze tijd is het eten in een magnetron allang klaar. De magnetron is ook meer geschikt voor het ontdooien van voedsel. Vaak wordt bevroren voedsel de dag ervoor buitengezet, zodat het de volgende dag wordt ontdooid. Het is ook mogelijk om te ontdooien in een waterbad, maar of dit zo verdraaglijk is voor de hygiëne van het voedsel is twijfelachtig. Sommige producten kunnen bederven als ze in een waterbad worden ontdooid, bijvoorbeeld gevoelig voedsel zoals gevogelte.

Stoomkoker
Stoomovens zijn een relatief goed alternatief voor een magnetron als u de nodige afwisseling heeft. Ze kunnen voedsel snel en voorzichtig opwarmen, maar zijn vrij duur.

Infraroodoven
Een infraroodoven is het enige alternatief dat overeenkomt met het vermogen van een magnetron. Ze zijn qua prijs net zo duur als een magnetron, werken met gloeilampen die vrij snel opwarmen. Het maakt niet uit of u wilt opwarmen, ontdooien of grillen, dit kan met een infraroodoven.

Als u een magnetron wilt kopen, moet u eerst in een microgolftest uitzoeken welk merk de beste microgolven voor eigen gebruik produceert. Er zijn toonaangevende merkfabrikanten die hoogwaardige microgolven produceren. Dit betekent niet dat weinig bekende fabrikanten geen goede microgolfovens aanbieden, ze hebben meestal gewoon niet veel mogelijkheden. Bekende fabrikanten op dit gebied zijn Bosch, Bauknecht, Bomann, Severin, Siemens en LG. Alle modellen onder de Microgolven van deze merken hebben allemaal een zeer modern design, hebben innovatieve technologieën en zijn uitgerust met vele functies die het leven in de keuken gemakkelijker maken.

Tegenwoordig zijn microgolven niet meer alleen bedoeld om voedsel te verwarmen. Ondertussen kunnen de meeste modellen ook nog eens grillen, koken en ontdooien. Toch blijft de technologie vooruitgaan. Miele, bijvoorbeeld, heeft nu microgolven uitgevonden die werken door middel van „dialoog“. De elektromagnetische golven werken in een heel ander frequentiebereik, dat grofweg dat van het mobiele telefoonnetwerk is. Dialoogfornuizen meten ook de golven die terugkomen. Zo wordt de door het voedsel geabsorbeerde energie berekend. Door deze dynamische manier van koken kunnen verschillende voedingsmiddelen tegelijkertijd worden verhit, omdat elk voedsel afzonderlijk wordt verhit.

Als u zo’n apparaat na een zorgvuldige microgolftest wilt kopen, moet u het op het internet kopen. Dit is niet alleen goedkoper, de klant kan ook in alle rust alle informatie en technische gegevens over de magnetron lezen. Bovendien wordt de magnetron direct bij u thuis geleverd, meestal zelfs zonder verzendkosten. Er zitten vaak maar 2-3 dagen tussen de bestelling en de levering.

Als u zo’n apparaat wilt kopen, moet u eerst nadenken over de vereisten van de magnetron. Als u alleen voedsel wilt opwarmen, is een magnetron van 30 liter met de basisfuncties voldoende. Als u ook wilt grillen, moet u een combinatieapparaat met een geïntegreerde grillplaat aanschaffen. Kookprofessionals geven de voorkeur aan een magnetron met de basisfuncties plus grillen, koken en vele functies zoals voorgeprogrammeerde tijdinstelling of de specifieke verwarming van voedsel zoals Aardappelen of soep. Als u vaak grotere voedingsmiddelen zoals kip ontdooit, kunt u het beste een apparaat met een kookkamer van minimaal 45 liter gebruiken.

Als u regelmatig een microgolfoven gebruikt, kunt u niet om geschikte accessoires heen. Deze omvatten

– hittebestendig en vaatwasmachinebestendig serviesgoed van glas, kunststof, porselein
of keramiek
– een microgolfoven om het voedsel te bedekken
– Stoomkookcontainer
– geschikt rooster en platen voor grotere combinatie-units
– Microgolfreiniger
– Magnetronbekers en -schalen

Vergelijking met microgolven

Net als bij andere huishoudelijke apparaten zijn er tal van verschillende modellen van microgolven, die rekening houden met zeer uiteenlopende eisen in de test. Welke Microgolven voor je eigen huishouden, moet iedereen het zelf uitzoeken. De nieuwe microgolven zijn uitgerust met een grill en vaak met een oven. Een test thuis vertelt elke koper welke onderdelen hij echt nodig heeft en welke hij als koper kan missen.

Vind microgolven voor uw eigen behoeften

Wie geïnteresseerd is in het kopen van microgolven moet eerst zelf observeren hoe vaak kleinere hoeveelheden worden opgewarmd in de oven of op de grill. Een test en uitgebreide informatie over uw eigen behoeften zal u ook helpen om te beslissen voor of tegen een extra Hete lucht functie, die ook aanwezig is in vele microgolven. Maar al deze verschillende functies maken de microgolven natuurlijk ook heel anders in prijs. Daarom moet bij het testen van de microgolven ook rekening worden gehouden met de prijsstelling van de leveranciers.

Snelle opwarming van kleine artikelen

Als u gewoon uw koffie wilt opwarmen of binnen enkele minuten een kant-en-klare maaltijd op tafel wilt zetten, bent u, zoals de test van de microgolven heeft aangetoond, voldoende voorzien van een goedkoop en eenvoudig model zonder verdere speciale apparatuur. Maar zelfs een diepvriespizza of een schnitzel heeft een grill- of bakfunctie nodig die het eten ook bruin en knapperig maakt. Omdat de pure magnetronfunctie dit niet extra kan verzorgen. Het verwarmt gewoon het voedsel van binnenuit. De test brengt ook verschillen in de grootte van de magnetron aan het licht. Terwijl de kleinste apparaten een interieur hebben van 17 liter, zijn er modellen met een kookcapaciteit van 25 of zelfs 30 liter. Dit is natuurlijk een doorslaggevende factor voor het gebruik van de magnetron in een groter huishouden.

Schoonheid en praktijk in de test

Alleen in de dagelijkse testen laten veel microgolven hun ware kleuren zien, omdat de bedienbaarheid van de apparaten niet altijd ideaal is. Sommige bedrijven hebben echter de nadruk gelegd op de gebruiksvriendelijkheid van hun apparaten, dit kan duidelijk worden door een nadere beschouwing van de gebruiksaanwijzing en door een kleine test van het apparaat in de winkel. Naast de inhoud van de ovenholte en de gebruiksvriendelijkheid zijn ook de prestaties een belangrijke factor bij het testen op microgolven. Belangrijk punt. Ongeveer tweederde van de energie die door een magnetron wordt verbruikt, wordt omgezet in het opwarmen van voedsel. Dus als de magnetron te zwak gekozen is, zal het lang duren om het voedsel op te warmen. In veel keukens is het uiterlijk van de test echter ook een aspect voor de gewenste magnetron.

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]