Tegellijmen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Tegellijmen

Bijna alle tegels moeten worden bevestigd met behulp van een lijm om ervoor te zorgen dat ze optimaal hechten op vloeren of muren. Natuurlijk kun je niet zomaar lijm gebruiken, maar je moet wel een speciale tegellijm kopen. Er is een breed scala aan geschikte tegellijmen beschikbaar voor dit doel, die zijn geproduceerd voor het aanbrengen van tegels en zorgen voor een positief resultaat.

Wat is een tegelcement?

Een tegellijm is een lijm waarmee natuursteen of keramische tegels aan een muur of vloer kunnen worden bevestigd. Wat vroeger met dikke slakken mortel werd verwerkt, wordt nu met de dunbedmethode verwerkt. Hierbij worden de tegels volledig geschilderd en vervolgens op de muur of vloer gelijmd. Maar niet elke tegellijm is echt geschikt voor alle tegels. Er zijn een paar punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een tegellijm.

Eisen aan een goede tegellijm

Wat moet een tegelcement kunnen? Je moet jezelf deze vraag stellen voordat je gaat kopen. Een tegellijm moet vooral optimaal stabiel zijn en een goed resultaat opleveren. De lijm moet ook absoluut waterdicht en flexibel zijn. Het is daarom belangrijk om een geschikte lijm te gebruiken voor de gewenste tegel. Voor natuursteentegels moet u een speciale lijm kopen die geschikt is voor dit type tegel om vertroebeling te voorkomen. Als u tegels aan vloeren en wanden wilt bevestigen, kunt u lijmen die geschikt zijn voor beide opties. Er zijn ook tegellijmen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Om geld te besparen Het is aan te raden om een tegellijm te kopen die flexibel kan worden gebruikt en geschikt is voor alle materialen. Een tegelzettertest kan u helpen om de juiste tegellijm te vinden.

Toepassingsgebied van de tegellijm

Afhankelijk van het materiaal van de tegel heeft u een geschikte tegellijm nodig. Hier moet u kiezen tussen natuursteenlijm, cementlijm of flexibele lijm.

Natuursteenlijmen worden gebruikt voor keramische tegels zoals mozaïektegels en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Een cementlijm wordt gebruikt als u de vloer wilt betegelen, omdat deze ideaal is voor een betonnen ondergrond. De cementlijm is ook uitstekend geschikt voor ondervloeren zoals gietvloeren of pleisterwerk.

De flexkleefstof is, zoals de naam al aangeeft, zeer flexibel en kan zowel voor vloeren als voor wanden worden gebruikt. Geschikte tegels zijn voornamelijk gladde tegels met een glaslaag of porcellanato tegels.

Onze Top 10 – Tegellijmen

Welke alternatieven zijn er voor een tegellijm?

Als alternatief voor tegellijm kunt u natuurlijk ook gewoon modelleerpleister gebruiken. Dit is echter zeer zacht en niet aan te raden vanwege het vocht. Een andere mogelijkheid is stopverf, die snel verhardt en dus niet ideaal is voor het betegelen. De uithardingstijd voor een stopverf is ongeveer 4 minuten. Als het resultaat dan niet optimaal is, moet u de tegel verwijderen en opnieuw beginnen vanaf het begin.

Welke fabrikanten van tegellijmen zijn er?

Door het doen van een tegellijmproef kunt u snel zien dat er tal van fabrikanten zijn. Het is belangrijk om te weten welke fabrikant echt biedt wat hij belooft. Zeer populair is het product PCI Nanolight, dat zeer goed scoorde in de tegellijmtest. Het is geschikt voor de dun- en middenbedmethode en kan zowel voor vloeren als voor wanden worden gebruikt. Een andere fabrikant is Sopro Bauchemie GmbH met de flexibele lijm Sopros No. 1, die ook zeer goed scoorde in de tegellijmtest. Deze tegellijm is geschikt voor keramische, mozaïek- en natuursteentegels en kan gebruikt worden voor wanden en vloeren. Natuurlijk zijn er veel andere fabrikanten die tegellijm in hun assortiment hebben.

Innovaties op het gebied van tegellijmen

In tegenstelling tot een paar jaar geleden zijn de tegellijmen van vandaag meer consumentvriendelijk en natuurvriendelijk. Ze zijn gemakkelijker aan te brengen, drogen sneller en hechten beter. In het verleden werden tegellijmen versterkt met asbestvezels, wat zeer schadelijk was voor de gezondheid. Deze vervuilende stof was niet alleen gevaarlijk voor de arbeiders, maar ook voor de vervuilde ruimtes waar de tegellijm werd gebruikt. Deze vervuilende stof wordt vandaag de dag niet meer gebruikt, dus er is geen gevaar meer voor de gezondheid.

Voordelen van het kopen van een tegellijm op het internet

Als u besluit om een tegellijm te kopen, is het internet de beste plaats om naartoe te gaan. Hier heeft u niet alleen het voordeel van een grote keuze aan tegellijmen, maar kunt u ook de beste informatie over de afzonderlijke producten krijgen en vooral prijzen en diensten vergelijken. Neem een kijkje bij een tegellijmtest voordat u koopt, dan vindt u snel het juiste product. Met een tegellijmtest kunt u niet alleen de verschillen tussen de afzonderlijke producten vergelijken, maar ook snel ontdekken welke producten echt heel goed zijn. Door het grote aanbod kunt u producten testen de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken en zal al snel merken dat de prijzen sterk uiteenlopen. U bespaart zich de reis naar één of meerdere bouwhuizen en laat de tegellijm eenvoudig thuisbezorgen. Bovendien kunt u veel geld besparen in vergelijking met het kopen van een tegellijm in het Bauhaus, via het internet. Ook op het internet vindt u tal van geschikte instructies voor het verwerken en aanbrengen van de lijm. Als tekstvorm of zelfs als video.

Waar moet je op letten als je een tegellijm koopt?

Aangezien er een breed scala aan tegellijmen beschikbaar is en u bij de aankoop snel overweldigd kunt worden, moet u precies weten welke lijm geschikt is voor de materialen die u wilt gebruiken. Bezoek een ijzerwarenwinkel, krijg voldoende advies en koop pas daarna de juiste tegellijm. Let op de ondergrond, het materiaal van de tegels en de werktijd. U moet ook goedkope producten vermijden om onaangename verrassingen achteraf te vermijden. Het heeft immers geen zin om na uren of dagen werken te moeten vaststellen dat de gebruikte tegellijm niet de juiste was.

Nuttige accessoires voor tegellijmen

Je kunt niet alleen met een tegellijm werken. Hiervoor heeft u geschikte accessoires nodig om de lijm aan te brengen. Deze omvatten een getande spatel, een troffel, een mortelroerder en een emmer. U hebt ook een waterdichtheid, sponzen voor de reiniging en een meettoestel nodig. Om de tegels op maat te snijden, heeft u ook een tegelsnijder nodig. Aangezien u voornamelijk op uw knieën op de grond ligt, moet u een kniebescherming krijgen. Dit maakt het werken op de vloer veel aangenamer.