Moeraskussens

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Moeraskussens

Goed doen voor jezelf thuis. Als een behandeling in een wellnesshotel te complex of te duur voor u is, heeft u een goede keuze gemaakt met een heidekussen.
Een moeraskussen is een plastic bak gevuld met moerasslib. Moorverpakkingen worden in kussenvorm aangeboden voor vereenvoudigd gebruik. Om het contact met de huid zo aangenaam mogelijk te maken, zijn de plastic bakjes afgedekt met kussenhoezen.
Terwijl de fango-pakketten gebruik maken van een speciale fango-slib die uit vulkanisch gesteente wordt gewonnen, bevatten de moderne veenpakketten een speciale veenweide die wordt gewonnen.
Het effect en de toepassing van beide is gebaseerd op de geneeskrachtige modder verrijkt met waardevolle mineralen. Goede veenkussens zijn populair omdat ze gemakkelijk thuis te gebruiken zijn, terwijl de moddertherapie meestal wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut.

Bij de beslissing over een aankoop is het belangrijk om op voorhand na te gaan waarvoor het kussen voornamelijk zal worden gebruikt. Moorse nekkussens zijn bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor spanning in de nek en het nekgebied, terwijl veenkompressentjes meer geschikt zijn voor pijnlijke ledematen.
Als het moeraskussen vooral voor de warmtebehandeling wordt gebruikt, moet er speciaal op worden gelet dat het kussen een warmteopslagcapaciteit van enkele uren heeft. Bovendien moet het kussen een comfortabele hoes hebben, bij voorkeur van zacht velours. Het materiaal moet robuust zijn, maar comfortabel op de huid.
Het kussen moet ook gemakkelijk te hanteren zijn. Het moet ook een duidelijke handleiding hebben bij aankoop.

Moorse kussens

Moor is rijk aan ingrediënten en mineralen, die een positief effect hebben op de huid, het weefsel en de gewrichten. Daarom wordt een heide of een heidekussen speciaal voor diverse wellness-toepassingen gebruikt.
Moorse kussens kunnen gebruikt worden voor een groot aantal lichamelijke klachten, stress en gebrek aan energie.
Moorse kussens hebben een pijnstillende werking op een aangedaan lichaamsdeel als het wordt verwarmd of afgekoeld. Er zijn echter ook veenkussens die door fysiotherapeuten worden gebruikt. De plastic hoes van deze kussens heeft een bepaalde doorlaatbaarheid, wat betekent dat de werkzame stoffen in het veen door het lichaam worden geabsorbeerd.

Door hun warmte-isolerende eigenschappen zijn veenkussens geschikt voor warmtebehandeling en bevorderen ze de bloedcirculatie, maar ze kunnen ook worden gebruikt als koudekompressen, bijvoorbeeld bij sportblessures of ontstekingen.
Het bijzondere is dat niet alleen de bovenste huidlagen verwarmd of afgekoeld worden, maar ook diepere liggende spiergroepen kunnen worden bereikt. Diepe warmte heeft een bijzonder gunstig effect op de gezondheid, omdat het de bloedcirculatie verhoogt en zo alle spieren bereikt.

Onze Top 10 – Merenkussens

Als alternatief voor veenkussens kunnen druivenpitkussens of kersenpitkussens worden gebruikt voor een warmtebehandeling. Het bijzondere aan deze kussens is dat ze de warmte opslaan en vervolgens aan het lichaam afgeven. Door de hitte helpen ze ook om spanning los te laten en rugpijn te verlichten. De kussens kunnen meestal worden verwarmd in de magnetron of in een waterbad. Een ander alternatief is het klassieke verwarmingskussen, omdat het een ideale bron van warmte is. Aangesloten op elektriciteit, geven de verwarmingskussens continu warmte af.
Omdat veenkussens Omdat de mineralen die in het lichaam vrijkomen een helende werking hebben op de gezondheid, is er ook een zeer grote keuze aan variaties op het klassieke veenkussen. Morenkompressen kunnen op specifieke plaatsen worden aangebracht, bijvoorbeeld vanwege hun kleine afmetingen. Moor wraps, aan de andere kant, omringen het lichaam met hun helende werking. Moorse nekkussens concentreren zich direct op spanningen en klachten in de nek en het nekgebied.

Wurzelsepp Bad Aiblinger Moorkissen en Moorland kregen een bijzonder positieve beoordeling in een veenkussentjestest. Beide worden gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit van het veen en hun langdurige warmte- of koudeopslag.
Orthosano en Kerafactum waren overtuigend in een andere heidskussentest met de kleinere kussens of kompressen. In goede instapprijzen behoorden de kussens van de merken MedoVital en Fashy tot de favorieten.

Voor veenkussens worden bijpassende stoffen bekledingen van natuurlijke materialen aangeboden. Ze hebben een zachte en verwarmende zijde van katoenpluche voor verwarmingstoepassingen of een koelende zijde van linnen voor koeltoepassingen. Wanneer ze bevochtigd zijn, ontwikkelen ze een therapeutisch effect.

Bij een aankoop is de keuze op het internet veel groter dan in een traditionele medische winkel. Verschillende portalen en websites die moeraskussens vergelijken in een test bieden een grote selectie en transparantie. Vergelijkingsportalen helpen bij het vergelijken van informatie over kwaliteit, ingrediënten en prijzen.

Voorafgaand aan een aankoop dient het gebruik te worden overwogen. Als het slechts een warmtebehandeling is, kan een eenvoudig warmtekussen worden gebruikt.
Mocht het kussen zijn een diepgaand effect hebben, moet nader worden bekeken.
Niet alle moeraskussens zijn hetzelfde. Daarom moet aandacht worden besteed aan de kwaliteit. Alleen veenkussens met ingrediënten en mineralen van goede kwaliteit kunnen hun genezende werking ontwikkelen.
Als u uw veenkussen koopt voor algemeen gebruik en u wilt voorbereid zijn op alle behoeften, moet u er op voorhand voor zorgen dat het veenkussen geschikt is voor zowel warmte- als koudebehandelingen.

Moorland kussens worden steeds vaker verkocht als modeartikelen. Dit omvat gekleurde en kleurrijke covers die kunnen worden veranderd.
Ook worden er steeds vaker extra tunnels aangeboden voor de behandeling met het moeraskussen. Deze bestaan uit turf en andere ingrediënten zoals rozemarijn, lavendelolie of wierook.