Motorfietshelm

Bell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl
LinkBell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 121,56
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Bell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 121,56
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Motorfietshelm

Wat is een motorhelm?

Een motorhelm is een accessoire voor het rijden op een motorfiets en is ontworpen om het hoofd te beschermen bij een val, om de overlevingskans bij een motorongeluk te vergroten.

Hoe werkt een motorhelm?

Een motorhelm werkt door het hoofd van de drager te omsluiten. Dit betekent dat het hoofd beter beschermd is in het geval van een val, waarbij de motorhelm de botsenergie van de val absorbeert. De motorhelm is dus wel kapot, maar het hoofd van de drager niet.

Toepassingsgebieden van een motorhelm

Een motorhelm wordt gebruikt voor het motorrijden, of het nu gaat om normaal rijden op de weg of racen, helmen maken deel uit van de basisuitrusting van elke motorrijder, zowel op de weg als in het terrein.

Wie heeft er een motorhelm nodig?

Elke motorrijder heeft een motorhelm nodig. Aan de ene kant is dit wettelijk verplicht in Duitsland, aan de andere kant dient bij het rijden op een motor een helm te worden gedragen voor zelfbescherming om hoofdletsel te voorkomen.

Welke soorten motorhelmen zijn beschikbaar ?

Er zijn verschillende soorten motorhelmen. Deze verschillen in de eerste plaats in het gebied waar ze worden gebruikt. De twee verschillende gebieden zijn off-road rijden en rijden op de weg. Voor beide gebieden moeten de helmen bepaalde eigenschappen hebben om als goed te worden beschouwd, daarom is onze motorhelmtest in deze gebieden verdeeld. Aan de andere kant moeten ook de beschermingsklassen, die zijn aangepast aan de maximumsnelheid die wordt gereden, in acht worden genomen.

zijn.

Toepassingsgebied van de motorhelm

Motorfietshelmen worden zowel voor normaal rijden op de weg als in de racesport gebruikt, omdat ze de rijder een grote mate van veiligheid bieden en vaak het leven van de rijder in een valpartij redden.

Onze Top 10 – Motorfietshelm

Nr. 1
Bell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl
Kundenbewertungen
Bell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl*

Bell Powersports Mx-9 Adventure Motorfietshelm, Zwart, Xl

Dit product is als nieuw en onbeschadigd. De originele verpakking is vervangen. Dit product is geinspecteerd en getest. Door dit product aan te schaffen geef je het een tweede leven en kies je voor een duurzame oplossing.

De Bell MX-9 MIPS is een goed betaalbar...

 Preis: € 121,56 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Vereisten voor een goede motorhelm

Een goede motorhelm moet aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen houden onder meer in dat het wordt gemaakt voor het doel waarvoor het wordt gebruikt. Aan de andere kant is de beschermingsklasse essentieel om de best mogelijke bescherming te bieden bij ernstige valpartijen.

Voor- en nadelen van een motorhelm

De voordelen van een motorhelm zijn dat deze bescherming biedt bij een val. Een ander voordeel is dat het gezicht en de ogen door de helm worden beschermd tegen weer en wind, wat vooral bij hogere snelheden gunstig kan zijn. Het nadeel van een motorhelm is dat het in de zomer erg warm kan worden, maar dit kan worden verminderd door een goede ventilatie van de helm, die moet worden belemmerd, en maakt een rit dus ook aangenamer op zonnige dagen.

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van een motorhelm?

Bij de aanschaf van een motorhelm moet u letten op de pasvorm en het beoogde gebruik, zoals het veiligheidsniveau, om de helm optimaal aan te passen aan uw eigen behoeften en zo te voldoen aan uw eigen veiligheidseisen. Daarom moet u bij de aankoop van een motorhelm niet op de prijs letten, maar op de geboden kwaliteit, want uw leven kan afhangen van de helm.

Innovaties op het gebied van motorhelmen

De innovaties in de

Het assortiment motorhelmen bestaat bijvoorbeeld uit geïntegreerde neksteunen, die ook de nek stabiliseren. Een andere innovatie op het gebied van motorhelmen zijn geïntegreerde airbags, die het hoofd en de nek optimaal beschermen om ernstig letsel aan deze lichaamsdelen te voorkomen. Deze technologie is echter zeer zwaar en momenteel nog steeds erg duur.

Welke fabrikanten van motorhelmen zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van motorhelmen die zich hebben kunnen integreren in de Mart. Bij de fabrikanten moet men echter onderscheid maken tussen de goedkope fabrikanten en de premiumfabrikanten. Onder de goedkope fabrikanten bevinden zich bedrijven als Soxon, Römer, Broken Head en Leopard. Onder de premiumfabrikanten bevinden zich bedrijven als Shark en HJC.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van motorhelmen

De toonaangevende fabrikant op het gebied van motorhelmen is Shark. Dit bedrijf biedt een breed scala aan producten in alle prijsklassen, van laag tot hoog geprijsd en voor alle gebieden van het motorrijden. Deze producten zijn altijd goed gemaakt en van hoge kwaliteit, wat dit bedrijf tot de toonaangevende fabrikant heeft gemaakt.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn motorhelm het beste kopen?

De aankoop van een motorhelm kenmerkt zich meestal door naar de winkel te gaan en de helm te kopen die het beste bij je past. U moet er echter rekening mee houden dat de vakhandel slechts een beperkte selectie heeft en dat u de producten slechts bij de eerste indruk met elkaar kunt vergelijken. Daarom heeft het kopen op het internet de voorkeur, omdat alleen het internet de volledige selectie kan bieden. Op het internet kunt u ook profiteren van een motorhelmtest en klantenreviews, wat de selectie kan vergemakkelijken.

lang=“zxx“>Wat je moet weten& Helmgids

In de begintijd van het motorrijden waren motorhelmen nog niet ontwikkeld. Aangezien het aantal doden als gevolg van hoofdletsel echter begon af te nemen, erkenden sommige fabrikanten de noodzaak van passende beschermende kleding. Tegenwoordig is er zelfs een helm nodig om motorrijders te beschermen. Moderne helmen bieden nu optimale bescherming voor het hoofd van de drager, zodat hoofdverwondingen zeer zeldzaam zijn geworden. Een motorhelm is tegenwoordig verkrijgbaar voor 50€ tot 1200€, afhankelijk van de kenmerken van de helm. Helmen boven 100€ worden aanbevolen, omdat deze modellen meestal het beste compromis tussen prijs en prestaties bieden.

Nuttige accessoires voor de motorhelm

Nuttige accessoires voor motorhelmen zijn bijvoorbeeld neksteunen die een goede pasvorm voor de nek en de nek bieden om letsel in deze gebieden te voorkomen.

Alternatieven voor motorhelmen

Vanwege de juridische situatie zijn alternatieven voor motorhelmen niet toegestaan. Degenen die nog steeds de voorkeur geven aan het ontbreken van een helm, moeten overstappen van een motor naar een scooter in de cabine.