Nachtzichtbril

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Nachtzichtbril

De beste nachtzichtbril 2022 in vergelijking

Wat zijn nachtkijkers?

Nachtzichtbrillen hebben alle kenmerken van een bril in de gebruikelijke zin. Daarnaast zijn er de kenmerken die de nachtzichtbril geschikt maken voor gebruik in het donker. Vanwege het veelvuldige gebruik tijdens het rijden wordt deze variant ook wel nachtbril genoemd. Dit technische apparaat maakt het mogelijk of verbetert de visuele waarneming in het donker of bij schemering.

Vereisten voor een goede nachtzichtbril

Het randfilterglas in de gele tint zorgt voor een kunstmatige verlichting van de weg en de omgeving op bewolkte dagen en ’s nachts. Wegmarkeringen, verkeersborden en objecten worden met sterke contrasten weergegeven. Verlichting door koplampen en andere verlichting wordt tot een minimum beperkt.

Nachtzichtbril heeft langere slapen om voor een normale zichtbril met voorschrift te passen. Voor de neus heeft de nachtzichtbril geen flexibele staande plaatjes. In de meeste gevallen hebben de lenzen een lichte afronding voor het filteren van het licht dat vanaf de zijkant binnenkomt. De ronding van de tempels is gelijkmatig en geschikt voor alle hoofdmaten. Sommige modellen van nachtbrillen kunnen worden gebruikt met een zeer breed montuur over de eigenlijke bril. Als de nachtzichtbril niet is ontwikkeld als een gecombineerd apparaat met het visuele hulpmiddel, komt er overdag meestal zwerflicht binnen. Er is een afstand tussen de overbril en de alledaagse bril.

Onze Top 10 – Nachtzichtbril aanbeveling

Toepassingsgebied van de nachtbril

Het beoogde gebruik voor een nachtzichtbril is meestal Rijden bij nacht. De nachtzichtbril kan echter ook voor de jacht worden gebruikt. In dit geval worden ze gebruikt als alternatief voor een nachtzichtbril.

Wat zijn de alternatieven voor een nachtkijker?

Een alternatief is de nachtzichtbrilclip. Het is bevestigd aan de veiligheidsbril en kan op elk moment worden opgevouwen.

Welke fabrikanten van nachtzichtbrillen zijn er?

Eyekepper

Emeco

Hakkersbril

Mil-Tec

Duco

Saulmann

Parel

Gearmax

OFT eppro

I-Sential

Delonnay

Werner Dorsch

Huansenim_EN

Uvex

spinnenwebmaster

Splaks

ZYZH

Innovaties op het gebied van nachtzichtbrillen

Een Oostenrijks bedrijf ontwikkelde een nieuw concept. De glazen zijn al in de tweede generatie en worden volledig zonder beeldversterkingsbuizen vervaardigd, die gevoelig zijn voor interferentie. Een zeer gevoelige halfgeleidersensor dient als vervanging. Het vastgelegde beeld wordt in real time verwerkt door een systeem voor de verwerking van beeldgegevens en de visualisatie gebeurt in de bril via een miniatuurscherm.

Externe bronnen kunnen worden aangesloten vanuit de nachtzichtbril. Dit kan een thermische camera zijn of een nachtzichtcamera van een andere fabrikant, waarvan de gegevens in de bril worden weergegeven. De veiligheidsbril heeft geen extra montagebeugel nodig, omdat deze stevig aan de kop is bevestigd. Het draagcomfort is vergelijkbaar met dat van een sportbril.

In het donker kan deze nachtzichtbril een efficiënte infraroodverlichting krijgen. Dit geeft het menselijk oog buiten waarneembare golflengten.

Voordelen van het kopen van een nachtkijker op het internet

Nachtzichtbrillen zijn verkrijgbaar in een grote selectie. Ze zijn te koop in speciaalzaken en online winkels. De beschrijving van de apparaten op het internet is gedetailleerd en voor bijna elke nachtzichtbril is er een nachtzichtbriltest.

Aangezien de kosten voor personeel en huur bij internetaankopen worden geëlimineerd, kunnen gunstige prijzen worden aangeboden. Kortingen en garanties zijn beschikbaar. Binnen Duitsland is de verzending vaak gratis.

Online winkels zijn het hele jaar door 24 uur per dag geopend en het is niet nodig om te zoeken naar een parkeerplaats of wachtrij bij de kassa. Een groot voordeel is het terugsturen van het product als u niet binnen 14 dagen tevreden bent vanwege de wet op de verkoop op afstand. De volledige aankoopprijs wordt terugbetaald.

Waarop letten bij het kopen van een nachtzichtbril?

Voor de aanschaf van een optimale nachtkijker moet het ontwerp, de kwaliteit en de prijs worden gewogen. Voor dagelijks gebruik zijn de volgende kwaliteitskenmerken en praktische voordelen belangrijk voor het rijden met een CE-gecertificeerde nachtzichtbril. De CE-markering is een garantie voor de productie volgens de EU-richtlijnen en bevindt zich meestal aan de binnenkant van de frametempels. De UV-bescherming wordt aangegeven door verschillende niveaus van lichtbescherming. UV400 of 100% UV-straling zijn de markeringenPolarized lenzen in een nachtzicht goggle test voorkomen lichtreflexen en reflecties, die kunnen worden gevormd door zonlicht met een nat wegdek of water en metalen oppervlakken.het frame moet een goede stabiliteit, licht gewicht, goed draagcomfort en de huid compatibiliteit hebben. Verstelbare tempels zorgen voor een goede grip en veerscharnieren verhogen de levensduur van de nachtzichtbril. Bij de aankoop van een nachtzichtbril is het frame van cruciaal belang. Een volle velgbril is vandaag de dag een van de meest populaire brillen. De modellen zijn zeer robuust en dit type montuur biedt de beste bescherming voor de lenzen.een randloos montuur ziet er discreet en licht uit, maar tijdens het dagelijks gebruik en de reiniging moet er voorzichtig mee worden omgesprongenHet halve velg-montuur is robuuster dan een randloos montuur en minder compact dan het volledige velg-montuur.de framemaat mag niet te smal of te breed zijn. De breedtes van de ruggen en de tempellengtes zijn in maat M of Lange boodschappers.

Nuttige accessoires voor de nachtzichtbril

Motorvoertuigbrilhouder voor nachtzichtbril

Oogbeschermende brilclips

Glazenreinigingstang met microvezeldoeken