Schommelende cirkelzaag

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Schommelende cirkelzaag

De beste kantelcirkelzaag 2022 in vergelijking

Wat is een kantelende cirkelzaag?

Een kantelbare cirkelzaag is een speciaal ontworpen zaag voor het zagen van brandhout. Het kan gebruikt worden om snel houtblokken en kant-en-klaar hout te hakken. Deze zaag is zo ontworpen dat één gebruiker snel en zonder vermoeidheid vele zaagsneden kan maken. Een grote doorvoer van houtdiameter is vereist en dit heeft zijn doel. Vooral wanneer u brandhout van de stam wilt zagen, is het gebruik van deze zaag aan te bevelen. De wipcirkelzaag wordt ook wel een wipzaag genoemd, waarbij het zaagmateriaal langs een vast zaagblad wordt geleid. U moet deze zagen onderscheiden door hun vermogen en hier detail door de voeding met 400 volt werkstroom of de modellen met 230 volt wisselstroom. Het vermogen is ook afhankelijk van de diameter van het zaagblad, dat tussen 40 cm, 50 cm en 70 cm in diameter kan zijn. Voor eenvoudig doe-het-zelf werk zijn kleinere modellen met een klein zaagblad en een zaagbladdiameter van 40 cm voldoende. Bij het zagen van sterke en massieve stammen moet u kiezen voor een wipzaag met een werkende stroming en een grote zaagbladdiameter van 70 uur. Hier is de wip op de zaag ook sterker en zorgt de wipfunctie voor meer kracht. U kunt dit alles te weten komen in de wipcirkelzaagtest, waar u gedetailleerde informatie kunt krijgen over welke wipcirkelzaag echt bij u past.

Hoe werkt een kantelbare cirkelzaag?

Zoals reeds kort beschreven, wordt bij een kantelende cirkelzaag een groot zaagblad in lagers vastgezet, verticaal gerangschikt en via een krachtige elektromotor snel naar het gezaagde hout gedraaid. Individuele modellen verschillen in hun constructie door een V- of U-vormig frame waaraan de wip wordt bevestigd. De wip wordt dan gekanteld in de richting van het zaagblad en het geplaatste hout kan als boomstam of balk veilig worden gezaagd. Hele boomstammen kunnen in stukken van een meter worden geplaatst, zodat elk hout op het 40 – 70 cm lange zaagblad kan worden gezaagd. Afzonderlijke modellen worden als externe apparaten op tractoren aangedreven, door een aftakas en er zijn ook modellen die door een benzinemotor worden aangedreven. Vaak worden de wankelzagen gebruikt die door een elektromotor worden aangedreven en hier zijn ook kleinere modellen te vinden die je als doe-het-zelver kunt gebruiken.

Toepassingsgebieden van een kantelcirkelzaag?

De test van een kantelende cirkelzaag laat duidelijk zien wat voor soort zaag u hier vindt. Als u brandhout nodig heeft en dit zelf uit boomstammen of droog vierkant hout wilt zagen, dan is deze zaag de beste keuze. Dit type zaag biedt pure prestaties en nog kleinere en goedkopere modellen zijn geschikt voor het zagen van zeer grote diameters brandhout. De grote modellen met zware stroom of werkende stroommotor, zijn meer geschikt voor professioneel gebruik in de bosbouw en de landbouw.

Wie heeft er een kantelende cirkelzaag nodig?

Je hebt een wipzaag nodig als je gemakkelijk en veilig brandhout wilt zagen. De wip op de zaag maakt het gemakkelijker voor u om de stam naar het zaagblad te voeren en de grote diameter van het zaagblad maakt het mogelijk om brandhout van stammen te zagen. U kunt dit werk niet doen met een standaard cirkelzaag. De kantelbare cirkelzaag is speciaal voor dit werk ontworpen. Vooral bij professioneel gebruik is deze zaag in de grote krachtige uitvoering een echte aanrader.

Koop onze Top 10 – Tuimelschakelaar cirkelzaag

Welke soorten wipzagen zijn er?

Luffende cirkelzagen zijn in hun constructie en gebruik op het gebied van brandhoutzagen. Ze worden ook wel speciale brandhoutcirkelzagen genoemd, die verschillen in grootte en kracht, maar ook in de aandrijving. Deze feiten worden duidelijk aangetoond door de kantelcirkelzaagtest, en modellen met een benzinemotor en een transportband als toebehoren zijn bijvoorbeeld te vinden in professionele werkzaamheden bij het zagen van brandhout in de bosbouw. Hier in de kantelcirkelzaagtest hebben de resultaten echter alleen betrekking op modellen die worden aangedreven door een elektromotor en zijn uitgerust met een maximaal 700 mm cirkelzaagblad. Het model voor montage op tractoren en vergelijkbare andere brandhoutzagen met aftakasaandrijving zijn uitgesloten van deze test.

Toepassingsgebied van de kantelcirkelzaag?

Brandhoutzagen zoals de beweegbare cirkelzaag laten in de test duidelijk hun toepassingsgebied zien. Dit is het zagen van boomstammen en balken. Deze zagen zijn niet geschikt voor precieze maatvoeringen, maar zijn zo ontworpen dat zware stukken hout zonder vermoeidheid kunnen worden verwerkt.

Eisen aan een goede kantelende cirkelzaag?

De eisen die aan een kantelbare cirkelzaag worden gesteld, zijn duidelijk gedefinieerd in de robuuste constructie. Deze zaag moet hoge prestaties leveren, snel en veilig houtblokken in ovenklare stukken zagen en er wordt weinig belang gehecht aan gladde zaagsneden. De tanden van het gebruikte zaagblad hebben een grote onderlinge afstand en zijn groot gedimensioneerd. Dit gaat over brandhoutzagen en dit is zeker bij het werken. De wip is geschikt voor het eenvoudig geleiden van zwaar hout naar het zaagblad.

Voor- en nadelen van een ijzerzaag?

– Voordelen

– snel, snel snijden van houtblokken
– intuïtieve en eenvoudige bediening via het duidelijke ontwerp
– Veiligheidsuitrusting voor de kluis Werken
-Best geschikt voor het zagen van brandhout voor houtverwarmingsinstallaties en open haarden

– Nadelen

– hoog gewicht van de machine weinig flexibel
– niet geschikt voor precieze houtsneden

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een kantelende cirkelzaag?

Als je een ijzerzaag koopt, moet je eerst je behoeften analyseren. Kleinere wipzagen zijn geschikt als u een doe-het-zelver bent die uw brandhout wil zagen en de grotere modellen zijn bedoeld voor langdurig professioneel gebruik. Sommige fabrikanten zoals Einhell of Alko zijn gestopt met de productie van kleinere modellen. Nu komen we bij de test van de wipzaag, waaruit blijkt dat de aankoop gebonden is aan kwaliteitskenmerken. Alle geteste modellen zijn robuust en verschillen in detail in het vermogen van de motoren en de prestaties van de zaagbladen. U moet dus oppassen dat u geen model koopt dat te duur en te groot is, want alle leveranciers leveren goede kwaliteit.

Innovaties in het assortiment wipcirkelzagen

Innovatieve innovaties op het gebied van wipcirkelzagen worden getoond in individuele details van de constructie. Sommige fabrikanten hebben verbeteringen aangebracht aan de tuimelaars in de vorm van steunveren, en vandaag de dag vindt u ook onderhoudsarme elektromotoren die een zeer lange levensduur beloven.

Welke fabrikanten van kantelbare cirkelzagen zijn er?

De fabrikanten van de loefzagen zijn bekende bedrijven als Scheppach, Hecht, Atika, Berlan, Güde, Helo Holzkraft en Hyundai, maar ook andere machinefabrikanten met reputatie.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van loefzagen

Atika – een traditionele machinefabrikant, opgericht in 1949
Snoek „made for garden“ – een fabrikant die wordt beschouwd als een specialist voor tuingereedschap
Berlana – deze fabrikant bouwt professionele tuimelzagen
Goedheid – dit merk is de fabrikant voor de doe-het-zelver…
Alle genoemde fabrikanten zijn specialisten op het gebied van de bouw van elektrische machines en elke fabrikant staat garant voor de beste kwaliteit in dit segment van de houtbewerkingsmachines.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn ijzerzaag het beste kopen?

Het internet biedt een zeer breed scala aan wankelzagen voor zowel professionele gebruikers als doe-het-zelvers. Kopen op het internet is vandaag de dag zeer betrouwbaar en eenvoudig. Dit maakt het ook gemakkelijker om de beste aanbiedingen te vinden. De lokale dealer kan deze hele selectie nooit aanbieden. Vooral de levering en de gemakkelijke en comfortabele selectie van de loefzagen maken het interessant om vandaag de dag op het internet te kopen. De aankoop van een loepe cirkelzaag via het internet doet qua service en goodwill geenszins onder voor de aankoop in een winkel. Dit zijn voordelen die geïnteresseerden zoals u zelf moeten gebruiken.

Wetenswaardigheden & gids voor de beweegbare cirkelzaag

– Het verhaal

Schommelende cirkelzagen zijn ontstaan uit de behoefte aan kracht bij het zagen van brandhout. De ontwikkeling van deze zagen hangt samen met de geschiedenis van de cirkelzaag en de ontwikkeling van de elektromotoren. Er wordt dus aangenomen dat de geschiedenis van deze zaag zo’n 70 – 80 jaar geleden is begonnen. In deze periode is de kantelcirkelzaag voortdurend technisch verbeterd en is de ontwikkeling nog niet afgerond.

– Cijfers, gegevens, feiten

Met een wipcirkelzaag zijn er veel gegevens, feiten en cijfers waar je rekening mee moet houden. Aantal omwentelingen, diameter van het zaagblad, vermogen van de elektromotoren en spanningen in de voeding. Hier kunt u bijvoorbeeld noteren dat er sprake is van een stationair toerental van 1.300 tot 3.000 tpm. U had ook 230 volt, 400 volt en een vermogen van 1.800 tot 6.500 volt moeten horen.

– Prijzen: hoeveel kosten wipzagen?

Voor de prijs van een cirkelzaag uit de test resulteren de volgende ervaringen. Kleine, goedkope modellen met een lager stroomverbruik kosten ongeveer 230,– Euro- en krachtige professionele machines kunnen gemakkelijk zo’n 2.000 euro kosten. In dit kader is er een zeer groot aanbod waar u uw wipzaag kunt vinden.

Nuttige accessoires voor de kantelcirkelzaag

Veiligheidskleding in de vorm van handschoenen, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en gehoorbescherming is belangrijk als accessoire bij een wipzaag. Andere accessoires zoals transportbanden en gereedschap voor het verplaatsen van hout moeten ook samen met een wipcirkelzaag worden aangeschaft.

Alternatieven voor een kantelbare cirkelzaag

Brandhout kan op verschillende manieren gezaagd worden, maar het werk en het werk zelf is erg moeilijk en tijdrovend zonder een wipzaag. Deze speciaal ontworpen wipzaag heeft geen alternatief als u op een veilige en moeiteloze manier brandhout van de stam of balk wilt zagen.