netwerkschakelaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk netwerkschakelaar

Wat is een netwerkswitch?

In 1990 werd voor het eerst een netwerkswitch op de markt gebracht. Het werd vervaardigd door het bedrijf Cisco, dat toen nog Kalpana heette. De switch had op dat moment zeven 10 Mbit Ethernet-poorten en bood ook een betere gegevensdoorvoer dan de high-end router van Cisco. De prijs was ook veel lager. Het grootste voordeel van zo’n switch was eigenlijk dat de switch direct werd geïntegreerd in het bestaande netwerk. Daarom waren er geen wijzigingen nodig. Vanaf dit moment is de productie van de schakelaars begonnen. Tegenwoordig worden schakelaars veel gebruikt in 10 Gbit-netwerken. Dit betekent dat hubs niet meer nodig zijn, omdat in grotere bedrijven zelfs honderden computers via switches in een netwerk kunnen worden aangesloten. De wissels zijn echter ook een soort verdere ontwikkeling van de bruggen, die meestal maar twee havens hebben. Schakelaars daarentegen hebben minimaal vier poorten, waarbij het maximum aantal niet beperkt is. Een netwerkswitchtest kan helpen om de juiste switch te selecteren. Alle schakelaars werken volgens hetzelfde principe, namelijk de datalinklaag van het OSI-model. Er zijn ook andere varianten zoals de meerlaagse schakelaars. Alle schakelaars worden bestuurd en beheerd via de commandoregel of via de besturingssoftware.

De eisen voor een netwerkswitch kunnen individueel worden bepaald. Ieder mens bepaalt zelf welke kenmerken de voor hem bestemde schakelaar moet hebben. Maar er zijn ook algemene voorwaarden en eisen waaraan een schakelaar moet voldoen. Allereerst moet de schakelaar overtuigen met zijn snelheid. Het beheert de gegevens naar de haven. Bovendien moet de schakelaar gemaakt zijn van een veilig en hoogwaardig materiaal. Dit minimaliseert de spanning die erin wordt opgewekt. De poorten zijn ook belangrijke kenmerken van een schakelaar. Hoeveel poorten de schakelaar heeft, hangt af van uw behoeften. Schakelaars die in de woning worden gebruikt hebben meestal een kleiner aantal havens, terwijl schakelaars voor bedrijven of scholen meestal veel meer poorten hebben. Natuurlijk moeten deze havens ook goed worden verwerkt en geïsoleerd, zodat ze hun functie zonder problemen kunnen uitvoeren. De netwerkswitches hebben echter een nadeel. Ze maken het moeilijker om het netwerk op te lossen.

Onze Top 10 – Netwerkschakelaar

Zoals hierboven reeds vermeld, is het toepassingsgebied van de schakelaars zeer groot. Zowel in huis als in veel bedrijven zijn deze schakelaars een must-have. Er zijn verschillende „lagen“ van deze apparaten, die dan ook het toepassingsgebied bepalen. Alle schakelaars moeten eerst overtuigen met hun besturings- en bewakingsfuncties voordat ze überhaupt gebruikt kunnen worden. Meestal worden ook speciale schakelaars gemaakt, die dan individuele kenmerken hebben. Het gebruik van deze schakelaars is zeer eenvoudig, daarom worden ze zo vaak gebruikt. De configuratie zelf kan ingewikkeld zijn, maar u kunt altijd een professional inhuren om dit te doen.

Er zijn twee verschillende modellen van schakelaars die moeten worden overwogen bij de aankoop. Dit zijn een beheerde schakelaar en een onbeheerde schakelaar.
De beheerde schakelaar is meestal veel complexer dan de onbeheerde schakelaar. Dit is te wijten aan het feit dat de uitgebreide configuratie hier wordt uitgevoerd door een relevant IP-adres. Als u gebruik maakt van is een leek op dit gebied, dan is het beter om een professional te krijgen om het allemaal te doen. Meestal zijn de kenmerken en functies van dergelijke modellen zelfs voor een professional moeilijk te begrijpen.
De onbeheerde schakelaar daarentegen is veel eenvoudiger en wordt meer gebruikt in woningen. Dit is eigenlijk alleen maar omdat dit model veel gemakkelijker te configureren is en u geen professionele hulp nodig heeft. Het nadeel is dan echter dat dit model uitgebreidere configuratiemogelijkheden ontbeert.

De fabrikant is een van de belangrijkste criteria bij de aankoop van een schakelaar. In de netwerkschakelaartest worden bijvoorbeeld de beste modellen van verschillende fabrikanten getest, zodat de klant uiteindelijk een grotere keuze heeft. De fabrikant bepaalt vervolgens de kwaliteit van het gekozen model en u moet bij de aankoop altijd een gerenommeerde en geteste fabrikant kiezen. Op de markt worden fabrikanten als Tp-Link, D-Link, ZyXEL en Netgear beschouwd als toonaangevende merken.

De technologie groeit elke dag en het aantal nieuwe modellen en functies dat de schakelaars te bieden hebben, groeit mee. In het verleden waren ze minder functioneel en vertegenwoordigden daarom slechts een kleine stap voorwaarts in deze industrie. Vandaag de dag is een switch gewoon een deel van het huishouden en een deel van grote bedrijven die dergelijke modellen nodig hebben. Naarmate er vooruitgang wordt geboekt, zijn ook de afzonderlijke modellen verbeterd. Het merk Lenovo analyseerde onlangs de defecte schakelaars en ontdekte waar de storing zich bevond. Ze hebben nu een nieuwe serie modellen gelanceerd. Er zijn ook innovaties geweest in het ontwerp van de modellen. De schakelaars zijn compacter en wegen minder. Rechtstreeks dus ze worden steeds meer gekocht. Door de productie van dergelijke modellen wordt de markt voortdurend overspoeld door nieuwe fabrikanten en innovaties.

Wanneer u heeft besloten een netwerkswitch aan te schaffen, moet u naast de aankoopcriteria nog andere zaken in overweging nemen. Deze omvatten de plaats van aankoop. Bij de aankoop kunt u altijd kiezen tussen een winkel en het internet. Beide hebben natuurlijk hun voordelen, maar ook nadelen. Maar in vergelijking daarmee laat het zien dat kopen op het internet meer voordelen heeft en daarom steeds meer de voorkeur krijgt. Ten eerste is het grootste voordeel juist dat je een zeer grote en onbegrensde keuze hebt. Onbeperkt betekent dat u vanuit elk land ter wereld kunt bestellen en modellen van elke fabrikant beschikbaar heeft. Dit betekent dat de klant een grotere keuze heeft, want in de winkel is het aantal modellen meestal duidelijk gedefinieerd vanwege de ruimte en de kosten. Het tweede voordeel is dan dat deze modellen met elkaar vergeleken kunnen worden. Als u op het internet meerdere modellen heeft om uit te kiezen, kunt u zelf een vergelijking maken. Daar worden alle belangrijke kenmerken van de afzonderlijke modellen met elkaar vergeleken, zodat u gemakkelijk kunt zien welke schakelaar het meest geschikt is. U kunt dus heel eenvoudig via internet bestellen zonder dat u het huis hoeft te verlaten. Met een paar klikken wordt het model in een mum van tijd naar de voordeur gebracht. Dus je hoeft niet eens uit je fauteuil te komen.

Wanneer u hebt besloten om een switch te kopen, zijn de aankoopcriteria altijd belangrijk. U kunt niet zomaar een model kopen en verwachten dat het aan al uw eisen voldoet. Je moet een idee hebben van wat het model te bieden heeft en op basis daarvan Zoek er ook naar. Natuurlijk zijn er ook algemene aankoopcriteria die bijzonder belangrijk zijn bij de aankoop. Deze worden hieronder toegelicht:

-Het aantal havens is een van de belangrijkste aankoopcriteria voor een overstap. In elke netwerkschakelaartest vindt u dit criterium. De modellen die voor de woning worden gebruikt, kunnen vijf of acht poorten hebben. Het is belangrijk op te merken dat een model met vijf havens slechts de aankoop van vier andere havens vereist. Dit komt omdat er altijd een slot op het bestaande netwerk wordt gereserveerd. Een ethernetswitchvergelijking kan dan altijd een grote hulp zijn in het selectieproces. Het kan u helpen om te beslissen of u een 5-poorts 8-poorts apparaat koopt of vice versa. De grotere modellen hebben een hoger stroomverbruik, maar het is niet nodig om een extra apparaat aan te schaffen.

-Energie-efficiëntie
Bij de meeste fabrikanten die vandaag de dag op dit gebied actief zijn, zijn vaak kleinere voedingen te vinden. Daar zijn ook bepaalde redenen voor. De kleinere voedingen hebben een beperkt rendement. Als gevolg daarvan neemt het algemene stroomverbruik toe omdat elke stroomvoorziening een speciale vraag naar stroom heeft. Dit betekent dat het totale stroomverbruik van de modellen die een aparte voeding nodig hebben, ook toeneemt. Hier wordt een oplossing of een andere aanpak gebruikt. Dit is meestal de PoE (Power-over-Ethernet). In dit geval wordt de stroomvoorziening verzorgd door middel van ethernetkabels. Dit geeft u een groot voordeel ten opzichte van het gebruik van kleine onderdelen. Omdat er geen extra kabels nodig zijn, d.w.z. afgezien van de stroomkabel, wordt de efficiëntie verhoogd en het stroomverbruik aanzienlijk verlaagd.

-De beheersbaarheid
Er is hier een duidelijke regel. Hoe meer poorten beschikbaar zijn, hoe meer gebruikers gebruik kunnen maken van de Gebruik de schakelaar. U kunt dus allemaal tegelijk gebruik maken van het internet. Er zij echter op gewezen dat het aantal aangesloten gebruikers de prestaties van het internet aanzienlijk kan verminderen. Dus als je iets belangrijks wilt downloaden, sluit dan niet alle gezinsleden aan op het netwerk.

De schakelaar is relatief eenvoudig en vereist geen groot aantal accessoires. De enige accessoires die moeten worden aangeschaft zijn echter de kabels die in de schakelaar worden gestoken. Het aantal kabels is afhankelijk van het aantal gebruikers. Meestal krijgt u één of twee kabels bij de schakelaar, maar als u meer kabels nodig heeft, kunt u via internet meer kabels bestellen. De fabrikant van de schakelaar biedt de kabels dan voor een eerlijke prijs aan naast het apparaat.