Patisseriepers

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Patisseriepers

Wat is een banketbakkersmachine?

Een koekjespers bestaat meestal uit twee delen, een holle behuizing, die lijkt op een cilinder, en een hendel, die met de hand of met elektrische energie wordt bediend. Aan de hendel is een stang en een plaat bevestigd. De plaat wordt langs de stang door de cilinder naar voren geschoven met behulp van de hendel. Aan de voorzijde van de cilinder bevindt zich een opzetstuk met sjablonen waardoor het deeg naar buiten wordt gedrukt en die het een bepaalde vorm geven. In plaats van de sjablonen is het ook mogelijk om puntige bijlagen te gebruiken. Het deeg wordt in de buis gevuld en met de plaat door de hendel aan de voorzijde door de sjablonen geperst. Het deeg wordt direct op een bakplaat gespoten, die gesmeerd of met bakpapier bekleed is. Een bakplaat met anti-aanbaklaag is ook ideaal.
De banketbakkerijen kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Er zijn verschillende soorten banketpersen beschikbaar. De banketpersen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Met behulp van de sjablonen kunnen verschillende vormen van koekjes worden geproduceerd, zoals spuitenringen, meringue ringen, churros of diverse koekjes. De vorm van de koekjes is zeer gelijkmatig door de sjablonen.
Gebakspuiten, ook garneringsspuiten, crèmespuiten of decoratiespuiten zijn meestal gemaakt van kunststof. Ook hier wordt het deeg door een spitse opening met een hendel naar voren gedrukt. Verschillende openingen in de opzetstukken zorgen voor verschillende vormen. De patisseriespuit kan gebruikt worden voor het decoreren van cupcakes en taarten, maar ook voor het garneren van koude borden. Het kan ook gebruikt worden om verschillende gebakjes te maken.
Het derde type banketpers is een vleesmolen of een draaimolen met Dit is bijzonder robuust en stabiel en geschikt voor grotere hoeveelheden gebak.

In het geval van containerperstesten worden verschillende criteria onderzocht en geëvalueerd:

Het materiaal
Het materiaal is een zeer belangrijk criterium in een bouwpersproef. De banketpersen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of kunststof. Roestvrij staal is zeer robuust en, mits goed verzorgd, zeer duurzaam. Het is reukloos en smaakloos. Roestvrij staal ziet er zeer hoogwaardig uit, maar is zwaarder in de hand dan kunststof. Kunststof is niet zo bestendig als roestvrij staal, maar het kan zeker zijn werk doen, omdat het plastic dat gebruikt wordt voor banketpersen meestal een vrij stevig materiaal is.

De reiniging
Reiniging speelt ook een rol in een containerperstest. De banketpers moet vaatwasmachinebestendig zijn. Omdat de cilinders voor het deeg meestal vrij lang zijn, kunnen ze niet gemakkelijk met de hand worden gereinigd. Het is echter uw eigen beslissing of u de Pastry Press met de hand of in de vaatwasser wilt reinigen. Het is echter belangrijk dat de banketbakkersmachine gemakkelijk kan worden gedemonteerd om te worden gereinigd. De meeste persen bestaan uit weinig onderdelen die snel kunnen worden gedemonteerd. Als u echter een elektrische banketbakker hebt, moet u ervoor zorgen dat sommige onderdelen niet in contact komen met water.

De capaciteit
In een gebouwpersproef wordt ook aandacht besteed aan de capaciteit. Het hangt af van hoeveel deeg je in de banketbakkersmachine kunt vullen. Als u grotere hoeveelheden banketbakkerswerk wilt produceren of een grotere hoeveelheid crème of garnituur wilt verwerken, moet u kiezen voor een banketbakkersmachine met een grotere Capaciteitsbeslissingen zodat u niet voortdurend materiaal hoeft bij te vullen en sneller kunt werken. Als u echter slechts kleine hoeveelheden produceert en het deeg tussendoor vaak verwisselt, is een banketbakkerspers met een kleinere vulcapaciteit praktischer. Het is ook gemakkelijker om na gebruik in een lade op te bergen.
Het type banketpers en de deeghardheid
Tests van banketbakkerijen hebben aangetoond dat het type banketbakkerij dat wordt aangeschaft vooral afhangt van de gewoontes en voorkeuren van de gebruiker. De vraag welk deeg wordt gebruikt is ook belangrijk. Om het deeg steviger te maken, moet de pers stabieler zijn, anders kunnen er delen afbreken. Buiszakken zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor zeer licht deeg en voor decoratie.

Onze Top 10 – Banketpersen

De banketbakkerijen worden voornamelijk gebruikt in de kerstbakkerij. Met een koekjespers kunt u snel en eenvoudig koekjes in verschillende vormen produceren. Het deeg kan direct van de bakpers op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat worden gelegd en direct in de oven worden gezet. Het uitrollen en uitsnijden van het deeg is niet meer nodig en het werk gaat veel sneller.
De banketpersen kunnen ook worden gebruikt om taarten te versieren met room of crème. Met verschillende openingen in de punten kunnen verschillende patronen op de taart worden gespoten. Hetzelfde geldt voor het decoreren van koude platen. Met de tips kunnen mayonaise, mierikswortel en tomatenpasta zeer goed worden gebruikt voor het garneren. Gevulde eieren zien er ook beter uit als de vulling met een injectiespuit in het eiwit wordt geïnjecteerd.
De banketpers kan ook gebruikt worden om pasta te maken. Ook hier kunnen noedels worden gemaakt in verschillende Maak verschillende openingen in de mallen door de mallen.

U kunt ook een spuitzak of een garneringsspuit gebruiken om fijn gebak te maken en taarten, muffins en cupcakes te versieren. Voor een spuitzak moet het deeg echter niet te taai zijn en de gekozen punt mag niet te klein en te smal zijn.
Een ander alternatief voor een banketpers is de traditionele vleesmolen. Met een passend opzetstuk kan het deeg door het opzetstuk door de gehaktmolen geperst worden en is het mogelijk om zandkoekjes en dergelijke te maken.

De volgende lijst toont enkele fabrikanten van koekjespersen:

Andux
Passend bij
CEDIFF
Dr. Oetker
Zaklantaarn man
Keizer
Keukenmachines
Ibili
Lurch
Marcato
Metaltex
Syntrox
Sawa
Wilton
Zenker
Syntrox
Sawa

De banketbakkerijen zijn al heel lang op de markt en zijn in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De werkingswijze is bijna altijd hetzelfde. Uiteraard proberen de fabrikanten het ontwerp van de banketpersen altijd aan te passen aan de nieuwste trends. Ook met de sjablonen en bijlagen worden steeds nieuwe patronen ontworpen.

U kunt een banketbakkersmachine bestellen, zowel in uw plaatselijke winkel voor huishoudartikelen als op het internet. Echter, terwijl u persoonlijk naar de plaatselijke winkel voor huishoudelijke artikelen moet gaan en de reis daarheen moet accepteren en eventueel een vermoeiende zoektocht naar een parkeerplaats moet doorstaan, kunt u thuis uw bakkerspers op het internet selecteren en bestellen. Het internet biedt u het voordeel van een enorm aanbod in veel verschillende online winkels. U heeft de mogelijkheid om de beoordelingen te bekijken en kijk naar de ervaringen van andere klanten en trek je eigen conclusies. Het is ook veel gemakkelijker om prijzen te vergelijken op het internet, omdat je veel verschillende producten tegelijkertijd kunt bekijken en vergelijken. Door het brede aanbod van producten op het internet is er meer concurrentie tussen de retailers en liggen de prijzen gemiddeld lager dan in de lokale winkels. Daarnaast vindt u altijd speciale aanbiedingen. U kunt ook geld besparen met vouchers die op verschillende portalen op het internet worden aangeboden voor de verschillende online winkels.

Bij de aankoop van een koekjespers zijn er verschillende criteria om rekening mee te houden:

Capaciteit
Bij de aankoop van een banketbakkerspers heeft u de keuze tussen verschillende vulvolumes. Als u slechts kleine hoeveelheden koekjes wilt bakken, is een banketpers met een volume van 200 ml voldoende. Dit volume is ook voldoende voor het decoreren met crèmes of crème. Een kleine banketbakker is ook gemakkelijker te hanteren en vooral geschikt voor het fijne werk.
Voor grotere hoeveelheden koekjes is een grotere koekjespers natuurlijk praktischer omdat je minder vaak het deeg hoeft bij te vullen en dus sneller kan werken.

Materiaal
De banketpersen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of plastic of beide. Roestvrij staal is zeer robuust, duurzaam en reuk- en smaakloos. Bovendien kan roestvast staal meestal in de vaatwasser worden gereinigd. Het enige nadeel van roestvrij staal is het gewicht.
Kunststof is veel lichter en wordt vooral aanbevolen als kinderen met de banketpers moeten werken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het plastic geen schadelijke stoffen bevat.
Bij beide materialen moet u letten op een goede verwerking. De schroefdoppen van de opzetstukken zou goed moeten werken en strak moeten sluiten.

Schoonmaken
Als u belang hecht aan het reinigen in de vaatwasser, moet u ervoor zorgen dat de banketbakkersmachine hiervoor geschikt is. U moet er ook voor zorgen dat het gemakkelijk te demonteren is voor de reiniging. Als u een elektrische banketbakker gebruikt, zorg er dan voor dat niet alle onderdelen in contact komen met water.

Accessoires
Bij de aankoop van de banketbakkersmachine worden meerdere geperforeerde schijven of hulpstukken geleverd, waardoor het deeg wordt geperst en de koekjes worden gevormd. Zorg er daarom voor dat u zoveel mogelijk bijlagen of sjablonen met verschillende motieven ontvangt.

De voorbereiding van het deeg voor uw banketbakkersmachine omvat uiteraard ook de nodige accessoires. Dit zijn onder andere een mengkom, een weegschaal voor het wegen van de ingrediënten en bij voorkeur een elektrische mixer of een keukenmachine als het deeg gekneed moet worden.
Om het deeg uit de kom naar de banketbakkers te vervoeren, heeft u een deegschraper nodig.
U heeft ook een bakplaat nodig, bij voorkeur voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat de koekjes niet blijven plakken na het bakken. Om de koekjes af te koelen heeft u een taartrek nodig en na het afkoelen heeft u een koekjestrommel nodig om de koekjes in op te slaan. Een mooie koekjestrommel is ook geschikt voor het geven van de koekjes als cadeau.