Nivellerend apparaat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Nivellerend apparaat

De beste nivelleringsmachine 2022 in vergelijking

Een nivelleringsinstrument is een meetinstrument waarmee hoogteverschillen kunnen worden bepaald. Naast een telescopisch zicht is een nivelleringsinstrument uitgerust met een verticale staande as en een zogenaamde waterpas. In de particuliere sector wordt zelden een nivelleringsinstrument gevonden, omdat er nauwelijks gebruiksmogelijkheden zijn. Commerciële gebruikers hebben echter relatief vaak een nivelleringsapparaat nodig, afhankelijk van de oriëntatie van het bedrijf, zodat het zinvol is om een nivelleringsapparaat te bezitten. Met name meetbureaus moeten een nivelleringsinstrument in hun basisuitrusting hebben, omdat dit de enige manier is om snel en accuraat de gegevens voor bouwtekeningen e.d. te creëren.
Vooral bij de bouw van een huis is een egalisatievoorziening nodig. Nog voordat de eerste werkzaamheden beginnen is de egalisatievoorziening nodig om de afmetingen van de fundering te berekenen. Zonder de techniek van het nivelleringsapparaat zijn bepaalde werken zeer moeilijk te realiseren. Op het gebied van gas- en waterinstallaties en in timmerwerkplaatsen is het nivelleringsapparaat een van de instrumenten die dagelijks worden gebruikt.

Voorafgaand aan de aankoop had u zich in alle rust moeten informeren over een aantal zaken. Aangezien een nivelleringsinstrument heel vaak in het veld wordt gebruikt, moet men kiezen voor een apparaat met een robuuste metalen behuizing, idealiter heeft het apparaat een bescherming tegen spatwater en stof. Voor een veilig transport naar de bouwplaatsen moet het apparaat in een transportkoffer worden geleverd, op deze manier wordt de gevoelige technologie beschermd tegen invloeden van buitenaf. Een doelcollimator en een cirkelvormig bellenniveau moeten in de set worden opgenomen of deel uitmaken van de apparatuur bij aankoop.

Onze Top 10 – nivelleringsinstrument

Aanbeveling

[atkp_listid=’Nivellerend apparaat‘ template=’bestseller‘] [/atkp_list]

De bekendste fabrikanten die nivelleringsinstrumenten in een goede kwaliteit aanbieden zijn onder andere: Nedo, Hedü, Leica, Bosch en Geo Fennel. De fabrikant Bosch produceert al sinds 1986 nivelleringsinstrumenten en kan op veel positieve beoordelingen wijzen. De prijzen van de levellers liggen tussen de 200 en 250 euro. Leica produceert sinds 1986 ook levellers, maar die zijn ongeveer 100 euro duurder dan die van Bosch.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een egalisatie-instrument?

Voordat u koopt, moet u de datasheets van de apparaten goed bekijken, met behulp van de datasheets kunt u snel zien of het een goedkoop apparaat is of dat het een hoogwaardig merkapparaat is.
Waarden die een goed nivelleringshulpmiddel zou moeten hebben: De meeteenheid Gon geeft de hoekbreedte van de te meten hoeken aan, een goede gemiddelde waarde is 400 Gon. Als deze waarde goed is, moet u kijken welke vergroting het nivelleringsinstrument kan bereiken, een 26x vergroting is een zeer goede richtwaarde. De nivelleringsnauwkeurigheid is cruciaal en moet ongeveer 1,6 mm zijn op 30 meter. Het geschikte werkbereik van de nivelleringsapparaten is zeer verschillend, hier moet de klant weten waarvoor hij het apparaat wil gebruiken, een belangrijke norm is de IP54 (stof- en spatwaterbescherming). Het gewicht is meestal ongeveer 1,8 kg.

De juiste nivelleringsset

Als u een nivelleringstoolset wilt aanschaffen, moet u naast de nivelleringstool ook de volgende zaken meenemen: – lensbescherming – schietlood – inbussleutel – afsteldoorn – draagtas.
Nadat u deze punten en functies hebt gecontroleerd, kunt u beginnen met de prijs-kwaliteitsvergelijking. Bekende fabrikanten leveren de apparaten Het merendeel van de fabrikanten biedt geschikte statieven aan als accessoire.

Nivelleringsinstrumenten zijn zeer robuust en hebben een zeer lange levensduur, daarom moet men niet te gierig zijn met de prijs, het is de moeite waard om een apparaat van een bekende fabrikant te kopen. Materiaal en vakmanschap van de bekende fabrikanten overtreffen ruimschoots de no-noame-apparaten. Bekende fabrikanten bieden gedurende langere periodes reserveonderdelen aan, dit mag niet worden genegeerd. Een nivelleringsgereedschap dat geschikt is voor lange afstanden rondt het aanbod af en u bent goed voorbereid op alle toekomstige omstandigheden.

Nuttige accessoires voor waterpassen

Het benodigde statief is meestal niet inbegrepen in de leveringsomvang, dus bij de aankoop is het belangrijk dat het aantal centimeters wordt gecoördineerd. Goede statieven zijn al verkrijgbaar vanaf 50 Euro, maar ook hier is het beter om wat meer uit te geven en een kwalitatief hoogwaardig product te kopen.