Olie-radiator

Olie radiator - 2000 W - 9 Elementen
LinkOlie radiator - 2000 W - 9 Elementen*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
Preis € 83,26
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Olie radiator - 2000 W - 9 Elementen
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 83,26
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Olie-radiator

De oliestraler

Bent u geinteresseerd in een radiator, wilt u er binnenkort een kopen en heeft u meer informatie nodig waar u op moet letten bij de aankoop? Dan is dit de juiste plaats voor u, hier vindt u de belangrijkste feiten om te overwegen. In de oelradiatortest komt u altijd dezelfde evaluatiepunten tegen.

Een oliestraler werkt, zoals de naam al aangeeft, met een soort olie om warmte op te wekken, dit type olie is een zogenaamde thermische olie. Een thermische olie kan bestaan uit verschillende soorten olie; synthetische olie, minerale olie of biologische olie. De olie bevindt zich in de radiator en wordt langzaam verwarmd door elektriciteit. Aan het begin van het verwarmingsproces worden slechts bepaalde delen van de radiator verwarmd, maar na verloop van tijd warmt de hele radiator/radiator op door de resulterende warmteoverdracht, zodat de opgewekte warmte vervolgens door de radiator wordt afgegeven aan de omgeving.

Een bijzonder positief aspect is dat de oliestralers bijna geruisloos werken. Door de langzame opwarming van de radiator worden de onderdelen bijzonder voorzichtig behandeld, wat resulteert in een zeer lange levensduur. Wat de prijs betreft, bevinden de oliestralers zich in het lagere segment, dus een aankoop is nogal onproblematisch, maar men mag de daaruit voortvloeiende elektriciteitskosten niet vergeten!

Onze Top 10 – Olie-radiatoren

Nr. 1
Olie radiator - 2000 W - 9 Elementen
Kundenbewertungen
Olie radiator - 2000 W - 9 Elementen*

Breezy Returns:
A
smile

in returns

Olie radiator - 2000 W - 9 Elementen
Productbeschrijving
Oliebadradiator - 2000 W - 9 Elementen
Specificaties

Merk
Perel

Mpn
Oliebadradiator

Type verwarming
Oliegevulde kachel

Vermogen
2000 Watt

Geschikt voor badkamer
Ja

Beschermingsgraad tegen aanraking (IP)
Geen IP-waarde

Beschermingsgraad tegen vocht (IP)
...

 Preis: € 83,26 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Voor de aankoop

Er zijn een paar punten waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een radiator, en die u op voorhand op uw gemak kunt verduidelijken.

Meet de ruimte die u wilt verwarmen met de olieradiator, omdat het vermogen van de apparaten varieert en alleen een apparaat met het juiste vermogen kan de gewenste warmte te produceren. Zorg er dus voor dat de betreffende oliebron is ontworpen voor de grootte van uw bestaande ruimte.

Als je de mening van veel mensen hoort, komt het onderwerp stroomverbruik steeds weer naar voren, een vooroordeel is dat deze apparaten, een veel te hoog stroomverbruik met zich meebrengen. Dit is te beoordelen van apparaat tot apparaat, maar ondertussen worden er nieuwe radiatoren aangeboden, die een vrij laag stroomverbruik met zich meebrengen.

Moet de oliebron gebruikt worden in een ruimte waar het erg koud kan worden? Als dat het geval is, moet het apparaat worden uitgerust met een automatisch vorstbeveiligingssysteem, dat ervoor zorgt dat de olieradiator niet wordt beschadigd.

Bekijk enkele oelradiatortesten op het internet en lees de reviews van andere kopers, klantreviews kunnen zeer informatief zijn en geven u een goed overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende soorten apparaten.

De warmteregulering gebeurt door middel van een kraan-wisselaar, maar wees voorzichtig, er zijn oliestralers waar de warmteafgifte niet kan worden geregeld.

Voordelen van een oliestraler

– De units zijn ideaal voor het snel verwarmen van kleinere ruimtes zonder dat er een verwarmingssysteem moet worden geïnstalleerd.
– Omdat de oliestralers vrij klein zijn en vaak voorzien zijn van wielen, kunnen ze flexibel worden gebruikt en kunnen ze gemakkelijk worden opgeborgen tijdens de zomermaanden.
– De werking is nauwelijks hoorbaar, alleen geluiden zijn merkbaar als u zich direct op de radiator concentreert.
– Olie-radiatoren zijn al beschikbaar voor tussen de 50 en 100 euro, wat betekent dat de toestellen aanzienlijk lager zijn dan de aankoopprijzen van andere verwarmingssystemen.
– De verwarmde thermische olie slaat de warmte zeer lang op.

Nadelen van een oliestraler

– Totdat een oliestraler zijn volle warmte ontwikkelt kan een paar minuten duren, dit komt omdat de thermische olie slechts langzaam kan worden verwarmd.
– Het stroomverbruik kan oplopen tot 2000 watt.

Tot slot:

Olie-radiatoren zijn nuttige verwarmingstoestellen die voor weinig geld beschikbaar zijn. Vooral ruimtes waar geen andere verwarming is geïnstalleerd kunnen gemakkelijk worden verwarmd met een olie radiator (kelder, zolder, wintertuin, gangen).