Vitamine D-bereidingen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vitamine D-bereidingen

De beste vitamine D-preparaten 2022 in vergelijking

Wat is een vitamine D-preparaat?

Vitamine D-preparaten bevatten vitamine D in een hogere dosering. Vitamine D is door het lichaam nodig voor de botstofwisseling en de calciumbalans. Aangezien het lichaam zelf vitamine D kan produceren door het bestralen van UV-licht, wordt vitamine D ook wel de zonvitamine genoemd.
Vitamine D-preparaten kunnen het vitamine D-gehalte van het lichaam verhogen. Het geven van vitamine D wordt vooral aanbevolen voor risicogroepen zoals baby’s, peuters, mensen met een donkere huid en ouderen, omdat zij vaker dan andere mensen aan een vitamine D-tekort lijden.
Vitamine D-preparaten zijn capsules, tabletten of druppels. Vitamine D in druppelvorm is gemakkelijk in te nemen, maar gaat niet lang mee. Capsules hebben al een bepaalde dosering, maar zijn meestal te groot voor mensen die moeite hebben met slikken en daardoor moeilijk in te nemen zijn. De meest gebruikelijke manier om vitamine D in te nemen is door tabletten in te nemen die in water oplosbaar zijn, maar vaak wel vulstoffen bevatten. Een winnaar van de vitamine D-preparatietest is de Vigantoletten.
Vitamine D is een vetoplosbare vitamine. Vitamine D2 en vitamine D3 (cholecalciferol) zijn bijzonder belangrijk voor de mens. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de opbouw en afbraak van botten en voor de calciumbalans van het menselijk lichaam. Calcium is nodig voor een aantal fysiologische processen in het lichaam. Onder invloed van UV-B-stralen van de zon kan het lichaam 80 procent van zijn vitamine D-behoefte zelf produceren. Het lichaam krijgt ongeveer 20 procent van zijn dagelijkse vitamine D-behoefte uit de voeding.
Vitamine D-preparaten worden beschouwd als voedingssupplementen en zijn zonder recept verkrijgbaar bij Koop.
Eisen voor een goed vitamine D-preparaat

Om de winnaar van de vitamine D-test te bepalen, moet rekening worden gehouden met de volgende criteria:
De vitamine D4 in het vitamine D-preparaat kan zowel dierlijk als plantaardig zijn. De Vitamine K2 zou 100 procent all-trans MK7 moeten zijn, aangezien andere vormen gedeeltelijk ineffectief zijn. De Vitamine D3 moet worden gemengd met olie, aangezien Vitamine D vetoplosbaar is en dus beter door het lichaam kan worden opgenomen. De dosering van vitamine D3 moet kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften. Van vitamine K2 moet 100 tot 300 µg vitamine K2 per dosis D3 worden ingenomen. Dit geldt voor volwassenen. Er mogen geen vulstoffen of andere additieven zoals magnesiumstearaat worden gebruikt. De prijs moet redelijk zijn met een hoge kwaliteit.
Andere punten die de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden:
Glazen verpakkingen zijn milieuvriendelijk en bevatten geen weekmakers. De producten moeten vrij zijn van gentechnologie.
Om een winnaar van een vitamine D-preparaat te vinden, werden de volgende eisen gesteld aan de doseringsvormen:

Vitamine D-druppels
Vitamine D-druppels zijn gemakkelijk in te nemen en zijn de ideale doseringsvorm voor kinderen en ouderen. De vitamine D in de tropen is al opgelost in vet. Natuurlijke olie, zoals sinaasappelolie of kokosolie, wordt als vet gebruikt. Door de olie kan de vitamine direct door het lichaam worden opgenomen. Bovendien bevatten de vitamine D-druppels geen vulstoffen of additieven. Ze kunnen individueel worden gedoseerd en zijn bijzonder geschikt voor mensen die niet graag capsules of tabletten innemen. Echter, het doseren met een pipet is soms een beetje moeilijk. Vitamine D-druppels gaan niet zo lang mee als capsules of tabletten.

De voordelen van Vitamine D-druppels zijn:
Ze zijn gemakkelijk te nemen.
Ze hebben meestal een aangenaam aroma.
De Vet voor een betere opname in het lichaam is al inbegrepen.

De nadelen van Vitamine D-druppels zijn:
De dosering van de druppels is een beetje moeilijk.
De druppels duren niet lang.

Vitamine D-capsules
In vitamine D-capsules zitten de vitaminen in een capsule-omhulsel. De vitaminen zijn vaak al met vet of olie afgebroken en kunnen daarom gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. De capsule-schelp bestaat vaak uit dierlijke gelatine. Vegetariërs of veganisten moeten er dus voor zorgen dat ze van plantaardig materiaal worden gemaakt. De vitaminen in de capsule zijn al voorgedoseerd. De capsules zijn vrij van vulstoffen of additieven.

Voordelen van vitamine D-capsules:
Ze zijn al voorgedoseerd.
Vaak wordt er al vet of olie toegevoegd.
Ze bevatten geen vulstoffen of additieven.

Nadelen van vitamine D-capsules:
Ze zijn vaak moeilijk te slikken door hun grootte.

Vitamine D tabletten
In het geval van vitamine D-tabletten zijn Vigantoletten de testwinnaars in vitamine D-preparaten. Ze zijn alleen in de apotheek. Ze worden het meest gebruikt. De tabletten kunnen meestal worden opgelost in water en zijn daarom ook geschikt voor mensen met slikproblemen. Vitamine D-tabletten bevatten ook vaak vet, hoewel dit meestal kunstmatig geproduceerde oliën zijn, de middellange-keten triglyceriden (MCT’s).

Voordelen van vitamine D-tabletten:
Er is een breed scala aan vitamine D-tabletten.
Ze kunnen worden opgelost in water.

Nadelen van vitamine D-tabletten:
Ze bevatten geraffineerde oliën.
Ze bevatten vaak vulstoffen.

Koop onze Top 10 – Vitamine D-supplementen

Toepassingsgebied van het vitamine D-preparaat

Het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) beschrijft de functie van vitamine D zodanig dat het belangrijk is voor calcium en Fosfaatmetabolisme, dat verantwoordelijk is voor het verharden van de botten. Het is ook betrokken bij andere stofwisselingsprocessen en heeft ook invloed op de spierkracht.
De gevolgen van een vitamine D-tekort kunnen aanzienlijk zijn. Bij kleine kinderen en zuigelingen worden de botten niet gemineraliseerd. Ze kunnen zacht blijven en vervormen. Deze ziekte staat bekend als rachitis. Het risico om het te ontwikkelen kan worden verminderd door extra vitamine D in te nemen.
Bij ouderen neemt de productie van vitamine D in het lichaam af en kan osteomalacie optreden, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van osteoporose. Daarbij worden de botten zachter en breken ze sneller. Dit leidt vaak tot breuken in het heupgewricht of de nek van het dijbeen.
In de Duitse bevolking is de aanvoer van vitamine D voldoende. Vitamine D, als vetoplosbare vitamine, wordt ook door het lichaam opgeslagen, zodat de toevoer ook in de zonnige periode gegarandeerd is. Vitamine D wordt ook gedeeltelijk geabsorbeerd door voedingsmiddelen zoals zalm, haring, eidooier, lever en margarine.
Een persoon heeft ongeveer 20 microgram vitamine D per dag nodig. Vitaminetekort kan worden vastgesteld door middel van een bloedonderzoek. Fysieke zwakheden worden vaak toegeschreven aan een vitamine D-tekort. Alleen als het vitamine D-tekort niet kan worden verholpen door langdurige blootstelling aan de zon of door het eten van levensmiddelen die vitamine D-preparaten bevatten, moet het gebruik van vitamine D-preparaten worden toegestaan.

Welke alternatieven voor een vitamine D-preparaat zijn er?

Alternatieven voor de inname van vitamine D-preparaten zijn te vinden door meer tijd in de zon door te brengen, waarbij een groot deel van de huid aan het zonlicht moet worden blootgesteld. De huid vormt vitamine D door de UV B-straling van de zon. Vitamine D kan ook door het lichaam worden opgenomen door de consumptie van vette vis, eigeel, lever en margarine. om te worden opgenomen.

Welke fabrikanten van vitamine D-preparaten zijn er?

Vitamine D-preparaten worden door veel fabrikanten geproduceerd in de vorm van capsules, tabletten of druppels. Sommige van deze zijn:

Abdij
Hevert
Stimuleer
Koolvis
levensduurverlenging
Merck
Vigantoletten
NordFit
Nu U
organische alfa
Zuiver
Vihado
Vita2You
Vitabay

Innovaties op het gebied van vitamine D-preparaten

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op de markt voor vitamine D-preparaten. Om op de hoogte te blijven van het laatste vitamine D-onderzoek, moet u zich op het internet informeren over nieuwe onderzoeken en hun bevindingen. Er is ook veel literatuur over vitamine D onderzoek, dat nog in de kinderschoenen staat.

Voordelen van het kopen van een vitamine D-preparaat op het internet

Het kopen van vitamine D-supplementen op het internet is uiterst handig. U voert eenvoudigweg de productnaam in een zoekmachine in en er worden talrijke aanbiedingen getoond. U kunt deze aanbiedingen 24 uur per dag, 7 dagen per week bestellen en de producten worden direct bij u thuis geleverd. Met een paar klikken kunt u de producten en hun prijzen vergelijken met de verschillende leveranciers en vervolgens in alle rust uw keuze maken. Het aanbod in de online shops is veel groter en door de grote concurrentie tussen de leveranciers is het ook goedkoper dan in uw lokale apotheek of drogist.

Waar moet je op letten als je een vitamine D-preparaat koopt?

Bij de aankoop van een vitamine D-preparaat zijn er een aantal criteria waarmee rekening moet worden gehouden:

Werkzame stof
Vitamine D is een groep van vitaminen die oplossen in vet. De belangrijkste voor het menselijk lichaam zijn vitamine D2 en vitamine D4 (cholecalciferol). Vitamine D2 is plantaardig en komt voor in schimmels en korstmossen. Vitamine D3 daarentegen wordt verkregen van dierlijke oorsprong. producten zoals lanoline. Vitamine D2 is minder effectief dan vitamine D3. Daarom wordt vitamine D3 voornamelijk gebruikt in vitamine D-capsules.

Dosering
Als het lichaam geen eigen vitamine D produceert, heeft een volwassene dat volgens Stiftung Warentest nodig. 800 I.U. per dag, baby’s en kinderen 400 tot 500 I.U., d.w.z. ongeveer 10 tot 12 microgram vitamine D. De meeste vitamine D-preparaten hebben een dosering van 1000 IE en zijn daarom hoog gedoseerd. I.U. staat voor Internationale Eenheid. De term wordt in de geneeskunde gebruikt als meeteenheid, waarbij 1000 I.U. overeenkomt met 25 microgram vitamine D.

Vegetarisch of veganistisch?
Aangezien vitamine D3, die in de meeste preparaten wordt gebruikt, afkomstig is van dierlijke producten en de schelpen van de capsules meestal ook gemaakt zijn van dierlijke gelatine, zijn de meeste vitamine D-preparaten niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Je moet op zoek gaan naar kruidenalternatieven. Vitamine 3 kan nu ook worden verkregen uit een korstmossensoort en de capsuleschelpen kunnen worden gemaakt van plantaardige cellulose.

Nuttige accessoires voor vitamine D-preparaten

Een pipet is zeer nuttig voor het innemen van vitamine D-druppels. Voor het innemen van capsules of tabletten dient u voldoende water te verstrekken, hoewel de tabletten ook in water kunnen worden opgelost.