Olijfblad

Test & vergelijk Olijfblad

Het beste olijfblad 2022 in vergelijking

Wat zijn olijfbladproducten?

In het Middellandse Zeegebied worden al sinds de oudheid olijfblaadjes gebruikt voor hun waardevolle actieve bestanddelen. Olijfbladeren bevatten 98 waardevolle ingrediënten. De olijfbladeren zijn zeer resistent en blijven meestal tot vijf jaar aan de boom zitten. Een hoofdbestanddeel van de olijfbladeren is oleuropeïne, die ook in olijfolie zit, maar een 3.000-voudige hogere concentratie in de bladeren heeft. Oleuropein heeft verschillende gezondheidsbevorderende effecten, vooral
antioxiderende werking
ontstekingsremmend / immuunsysteemversterkend effect
antimicrobiële actie
neuroprotectief effect
Bovendien bevatten olijfbladeren veel bittere stoffen die de spijsvertering en de leverfunctie ondersteunen. Polyfenolen zijn ook overvloedig aanwezig in olijfbladeren. Ze worden gebruikt tegen ontstekingen, artritis en problemen met de bloedcirculatie. Een belangrijk polyfenol in olijfbladeren is hydroxytyrosol. Het voorkomt afzettingen van cholesterol in de bloedvaten die kunnen leiden tot een hartaanval.

Eisen voor goede olijfbladproducten

Een olijfbladerentest heeft aangetoond dat verse olijfbladeren het meest geschikt zijn voor het zetten van een gezonde thee. Je kunt er ook je eigen olijfbladextract van maken als je het in alcohol laat weken. De concentratie van actieve ingrediënten is het hoogst in verse bladeren.
In de olijfbladerentest werd ook gevonden dat als er geen verse olijfbladeren beschikbaar zijn, gedroogde bladeren kunnen worden gebruikt. Om een thee te zetten, moet je hele bladeren kopen en ze pletten voordat je de thee klaarmaakt. De verbrijzelde bladeren geven de actieve bestanddelen vrij beter vrij.
Zoals de olijfbladerentest verder aantoont, moeten de afgewerkte olijfbladerenextracten zo natuurlijk mogelijk zijn en mogen ze geen chemische ingrediënten bevatten.

Onze Top 10 – olijfbladeren aanbeveling

Toepassingsgebied van de producten van de olijfboom

Het is algemeen bekend dat olijfolie goed is voor de gezondheid. Maar bijna niemand weet dat olijfbladeren en vooral olijfblauwextract een veel sterker effect hebben. Dit is vooral te danken aan het ingrediënt oleuropeïne, dat 3000 keer meer geconcentreerd is in olijfbladeren dan in olijfolie. Het actieve bestanddeel is een zeer sterke antioxidant en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. De olijfboom wordt versterkt door de oleuropeïne zodat hij zijn ouderdom kan bereiken. De oleuropeïne helpt mensen ook om verouderingsprocessen te vertragen. Een ander belangrijk actief ingrediënt in olijfbladeren is chlorofyl. Het stimuleert de vorming van rode bloedcellen, ondersteunt de zuivering van het bloed en versterkt de ademhaling van de cellen. Chlorofyl draagt ook bij aan het vertragen van het verouderingsproces. Ook de hersenen, zenuwen en alle organen hebben hier baat bij.
Olijfbladeren bevatten ook andere secundaire plantaardige stoffen zoals flavonoïden, fystosterolen, polyfenolen, glycosiden, terpenen en bitterstoffen. Deze stoffen dienen als bescherming tegen parasieten, bacteriën en schimmels en ook tegen verbranding door UVA-stralen.
De effecten van olijfbladerenextract zijn gebaseerd op de optimale samenstelling van de ingrediënten, die synergetisch werken en elkaar wederzijds versterken in hun effectiviteit. De volgende effecten van olijfbladerenextract zijn allemaal bewezen door wetenschappelijke studies. Olijfblad extract werkt:
antibacterieel
antiviraal
antimycotisch (tegen schimmels)
antiparasitair
anti-inflammatoire
immuniteitsstimulerend
Daarom kan olijfblauwextract worden gebruikt voor de volgende klachten zal zijn:
Voor problemen met de spijsvertering
Voor blaasontsteking en vaginale mycose
Voor verkoudheid en griep
Voor hart- en bloedsomloopklachten
Als bescherming tegen röntgenstraling
Voor artritis
Voor hoge bloeddruk
Voor jicht
Olijfbladextract mag dus in geen enkele medicijnkastje ontbreken.

Welke alternatieven voor olijfbladproducten zijn er?

In plaats van olijvenbladerenextract kan natuurlijk ook olijfolie of olijven als alternatief worden gebruikt. Zoals reeds vermeld, zijn de werkzame bestanddelen in de olijfbladeren echter in veel hogere concentraties aanwezig.

Welke fabrikanten van olijfbladproducten zijn er?

In de volgende lijst vindt u fabrikanten van olijfbladerenextract of olijfbladthee:
SinoPlaSan AG
Fairvital
Dragonspice natuurlijke producten
Vihado
my-mosaic

Innovaties op het gebied van olijfbladproducten

Olijfbladerenextracten worden pas echt bekend in ons land. Er kan worden aangenomen dat de fabrikanten de producten zullen blijven verbeteren en ook de capsuleschelpen zullen aanpassen aan de behoeften van vegetariërs en veganisten.

Voordelen van het kopen van olijfbladproducten op het internet

Zoals bij alle internetaankopen kunt u Olive Leaf producten bestellen vanuit het comfort van uw eigen huis. U hoeft het product niet te zoeken in apotheken, natuurvoedingswinkels of drogisterijen, maar vindt het direct met behulp van een zoekmachine. Terwijl de lokale speciaalzaken meestal maar weinig producten aanbieden, biedt het internet een ruime keuze. Er zijn ook tal van sites die de voordelen van olijfbladeren beschrijven. U kunt ook leren van de ervaringen van andere internetgebruikers. U kunt de vergelijkingssites gebruiken om producten te selecteren en de beste prijs voor het gekozen product te vinden in een prijsvergelijking. De bestelling zelf is eenvoudig en u kunt kiezen tussen verschillende betalingsmogelijkheden. De producten worden dan weergegeven in die in één tot drie dagen bij u thuis worden afgeleverd. En voor het hele proces hoefde je het huis niet te verlaten en jezelf bloot te stellen aan onnodige stress.

Wat zoekt u bij het kopen van olijfbladproducten?

Als u olijfblaadjes wilt kopen voor het maken van thee, moet u kiezen voor hele blaadjes, die u vervolgens zelf kunt hakken voordat u de thee maakt. Hele bladeren bewaren de ingrediënten beter. Het pletten helpt dan om de actieve bestanddelen beter vrij te maken in warm water.
Bij olijfbladerenextract moet u ervoor zorgen dat het product zo natuurlijk mogelijk is en dat er geen chemische stoffen zijn toegevoegd.

Nuttige accessoires voor olijfbladproducten

Om thee te bereiden heeft u het gebruikelijke gereedschap nodig, zoals heet water, een thee-ei, een pot, theekopje of theeglas, een middel om de thee te zoeten en een lepel om te roeren. Een beker of glas is ook nodig als u olijfblauwextract met water wilt nemen. Voor capsules met olijfbladextract kan een pillendoosje nuttig zijn voor opslag en transport op de weg.