Omvormer Generator

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Omvormer Generator

Heeft u elektriciteit nodig voor een tuinfeest waar geen stroomvoorziening is vanuit een stopcontact? Of wilt u zelf kunnen leveren in het geval van een rampscenario? Misschien wilt u ook op afgelegen plaatsen gebruik maken van tuingereedschap, dan zou het goed zijn om een stroomgenerator met omvormer te kopen. Dit kan u volledig onafhankelijk van het openbare elektriciteitsnet van energie voorzien. Bij de aanschaf van een generator kijken veel mensen echter alleen of deze wordt aangedreven door diesel, zonne- of windenergie. Maar in dit geval zou u iets veel belangrijker moeten overwegen, zou de generator wissel- of gelijkstroom moeten produceren?

De nieuwste technologie maakt het zelfs mogelijk om gevoelige apparaten zoals smartphones of computers direct van stroom te voorzien. Daarom worden de machines vaak gebruikt voor afgelegen vakantiehuizen. Vroeger waren generatoren alleen bedoeld voor noodgevallen in ziekenhuizen e.d., maar dat is water onder de brug. Laat u inspireren door de Inverter Generator Test en vind het juiste apparaat voor u.

De motor kan soms op loodvrije benzine lopen, maar loopt meestal op diesel. Er is ook een module die belangrijk is voor het opwekken van elektriciteit. De dieselgeneratorsets produceren meestal een bijzonder hoog vermogen. Als operator vult u brandstof in de tank en het eindproduct is elektriciteit, die via verschillende uitgangen kan worden getransporteerd. In de meeste gevallen kunnen ze worden aangesloten op de eindapparaten via een 400-volt-contactdoos of meerdere 230-volt-contactdozen. Ze worden gestart via een kabeltrek. Als de apparaten iets beter zijn uitgerust, kan de motor ook elektrisch worden gestart. In dit geval heeft de generator een accu om de energie te voeden. Veel De apparatuur is uitgerust met meerdere beveiligingssystemen tegelijk, waardoor het risico op ongelukken wordt beperkt. Dit betekent dat er een zekering en een stroomonderbreker zijn ingebouwd, waardoor het risico op oneigenlijk gebruik van de stroom wordt beperkt.

De verschillende apparaten verschillen vaak duidelijk van elkaar. Goedkope modellen zijn meestal gemaakt van plastic. De motor is beschermd met een plastic hoes. Deze apparaten zijn echter veel lichter dan de grote metalen apparaten. Ze worden vaak gebruikt op campings of afgelegen vakantiehuizen.
Natuurlijk zorgt metaal voor stabiliteit. Zo heeft een duurdere generator een metalen frame waarin de motor en de tank zijn ondergebracht. Deze generatoren worden meestal gebruikt op een plaats waar het motorgeluid niet zo storend moet zijn. De hele constructie kan meer dan 50 kg wegen, daarom worden de wielen meestal op de generator gemonteerd. Op deze manier kan het apparaat indien nodig worden verplaatst. Er is ook een prijsverschil, dure machines zijn uitgerust met luchtbanden. Deze banden maken een transport in een oneffen terrein mogelijk.

Onze Top 10 – Omvormer stroomgeneratoren

Productrapporten en beoordelingen werden vooraf gelezen om mogelijke zwakke punten in detail te onderzoeken. Daarnaast is een evaluatie van de fabrikanten uitgevoerd. Bij de beoordeling is rekening gehouden met verpakkingen en accessoires. De gebruiksaanwijzing kan ook informatie geven over het apparaat. Als deze gedetailleerd en nauwkeurig geschreven is, heeft de generator een betere kwaliteitsnorm.

Verschillende functies zijn belangrijk voor elke individuele consument Dit is vaak afhankelijk van het doel waarvoor de generator wordt gebruikt. Het is daarom niet mogelijk om te bepalen welke functies belangrijk en bepalend zijn voor een aankoop. Elke potentiële koper moet dit zelf beslissen.

Als de generator een vaste plaats heeft, is een stabiele generator van metaal zeker beter. Maar als je de toonhoogte wilt variëren, zou de lichtere plastic versie beter zijn. Of de metalen generator heeft wielen. Als u wielen nodig heeft, is een handvat ook erg belangrijk om het transport te vergemakkelijken.
Welke apparaten wilt u aansluiten? Zware bouwmachines, dan moet de generator een 300-volt aansluiting hebben. 230 volt is voldoende voor de normale benzinemotor.
Als gevoelige technologie direct wordt aangesloten, moet er in ieder geval een omvormer worden geïntegreerd. Dit geeft de stroom door en dit garandeert een constante wisselstroom van 230 volt. Als er geen omvormer is geïnstalleerd, kunnen er stroompieken zijn, waardoor gevoelige apparaten kunnen uitvallen. Onder bepaalde omstandigheden kan ook een adapter tussendoor worden aangesloten, maar deze moet dan wel extra worden aangeschaft. Dit zou extra kosten met zich meebrengen die niet absoluut noodzakelijk zijn.

Meestal wordt de aankoop van een generator ver weg uitgesteld, omdat de hoge aankoopkosten in het hoofd zoemen. Maar is dit waar? De Inverter Generator Test heeft aangetoond dat zelfs tegen lage aanschafkosten goede apparaten kunnen worden aangeschaft. Inmiddels is de markt uitgebreid met goede producten. Meestal kan 200 euro genoeg zijn voor de normale consument.

Wisselstroom is over het algemeen goedkoper. Waarom is dat? Het principe van de constructie is eenvoudiger. De geleiderspoel draait (mechanisch aangedreven), waarbij beide zijden van de geleiderlus, steeds afwisselend van links naar rechts, door het magnetisch veld gaan. Dit is nodig om de wisselstroom om te zetten in induceren.

Maar heb je gelijkstroom nodig? Deze eis vindt u vaak terug bij kampeeruitrusting die op 12 volt werkt. De consument heeft een geïntegreerde gelijkrichter nodig. Dit is duur om te produceren en de aankoopkosten zijn veel hoger. Welke bedrijven vallen onder de categorie generatoren/omvormers?

Bijvoorbeeld:

  • Bergland-Handels-GmbH, Berlan Products
  • Denqbar
  • Magirar
  • Rits
  • Ernstigheid
  • Honda
  • KraftHertz
  • Einhell

Een andere mogelijkheid is dat omvormers ook zonne-gelijkstroom kunnen omzetten in wisselstroom. Op deze manier kan wisselstroom worden omgezet in gelijkstroom of omgekeerd. Als u een eigen fotovoltaïsche installatie op het dak heeft en de elektriciteit wordt dan aan het openbare net geleverd, dan zal de omvormer u helpen. Het produceert wisselstroom, die dezelfde spanning, frequentie of fase heeft als de netstroom.

In het verleden was het alleen mogelijk om een generator te kopen in een bouwmarkt of in een paar speciaalzaken, maar in de loop van de tijd kunnen alle bouwmarktketens ermee scoren. Dit helpt je om snel het spoor bijster te raken in de winkel. Onduidelijke rijen planken maken een beslissing nog moeilijker. Dit vergroot het voordeel van het kopen op het internet. Prijzen kunnen worden vergeleken en productbeschrijvingen en meningen van klanten kunnen in detail worden gelezen.

Het elimineert ook de dure tussenpersonen. Bovendien worden hoge personeelskosten geëlimineerd. U kunt uw aankoop rechtstreeks bij de fabrikant doen, waardoor u onnodige personeelskosten en transportroutes vermijdt. De apparaten worden dan gewoon via een expeditiebureau verzonden. De generator wordt praktisch voor u geleverd, direct bij u thuis. Dit elimineert kostbaar transport.

Altijd Als u elektriciteit nodig heeft op een plaats waar geen stroomleidingen zijn aangelegd, is een stroomgenerator de beste oplossing. Met een stroomgenerator kunt u elektriciteit opwekken in de tuin of ver weg van uw eigen terrein. Door hun compacte ontwerp kunnen deze apparaten snel worden getransporteerd naar afgelegen locaties en kunnen ze de elektriciteit opwekken die nodig is voor bijvoorbeeld tuingereedschap of -gereedschap. Stroomgeneratoren zijn ook te vinden in werkplaatsen of volkstuinen.
Verschillende fabrikanten produceren nu zulke moderne stroomgeneratoren dat ze zelfs in staat zijn om meer gevoelige apparaten zoals tablets, PC’s of smartphones van stroom te voorzien. Deze moderne en technisch geavanceerde apparaten worden in afgelegen gebieden gebruikt om stroom te leveren aan vakantiehuizen, boerderijen of vissershutten. Al geruime tijd worden stroomgeneratoren niet alleen gebruikt in de professionele sector, maar zijn ze ook aanwezig in veel particuliere huishoudens. In geval van stroomuitval voorzien grote stroomproducenten de openbare instellingen van de nodige stroom om ze draaiende te houden.
Veel bekende fabrikanten produceren verschillende stroomgeneratoren, deze zijn speciaal gemaakt voor de stroomvoorziening van elektrische machines en gereedschappen. Hieronder leest u op welke punten u moet letten bij de aankoop en welke prijzen gerechtvaardigd zijn.

De stroomgeneratoren werken altijd met een benzinemotor, sommige van deze generatoren werken met diesel, andere met loodvrije benzine. Deze motoren produceren elektriciteit die nodig is om elektrische apparaten te laten draaien.

Tegenwoordig zijn stroomgeneratoren in bouwmarkten, machinehandelaren en online winkels in een breed assortiment verkrijgbaar.

Verschillende stroomgeneratoren

Zoals reeds vermeld, zijn er grote generatoren die in geval van nood of in geval van kleinere aantallen hele gebouwen van stroom kunnen voorzien. Stroomgeneratoren, deze verschillen van elkaar, soms aanzienlijk. Altijd identiek is echter dat de generatoren worden bediend met een verbrandingsmotor. Er zijn veel verschillen in de individuele apparaten, sommige van de generatoren zijn voor een groot deel gemaakt van plastic, dit is meestal het geval met de kleinere modellen. Deze gemakkelijk te transporteren generatoren hebben meestal een kunststof behuizing om het gewicht te verminderen. Andere modellen die niet over lange afstanden hoeven te worden getransporteerd, zijn meestal van metaal. De zware metalen constructies van de grote generatoren zorgen voor een hoge stabiliteit en de motor heeft een hoger vermogen en produceert daardoor meer elektriciteit. Het beduidend zwaardere gewicht zorgt ervoor dat er weliswaar minder trillingen zijn, maar dat deze veel luider zijn bij het opwekken van elektriciteit. Deze modellen worden vaak gebruikt op campings of vakantiehuizen en worden iets verder weg geplaatst. Vaak wegen deze apparaten veel meer dan 50 KG, om ze te kunnen verplaatsen zijn meestal wielen beschikbaar.
Naast de tweetaktmotoren zijn er natuurlijk ook generatoren die met een viertaktmotor werken. De generatoren met een viertaktmotor produceren een enorme hoeveelheid vermogen en draaien op conventionele benzine, er hoeft geen mengsel te worden bijgevuld. Tweetaktmotoren doen denken aan een rijdende bromfiets, maar als je deze generatoren gebruikt om te werken, is dit slechts een ondergeschikte rol. Op feesten en bij het kamperen is een viertakt meer aan te bevelen vanwege het lagere volume.
Om een stroomgenerator te starten is er ofwel de klassieke versie met een kabel, een elektrische starter of een afstandsbediening.

Voordat u zo’n apparaat koopt, moet u eerst de ene of andere stroomgeneratortest bekijken en vergelijken. de generatoren in rust, veel verschillende functies worden aangeboden, sommige zijn belangrijk, andere minder belangrijk.
Als de generator niet hoeft te worden verplaatst, kunt u gebruik maken van een metalen frame, dit type constructie zorgt voor een stevige stand, maar als u de generator op verschillende plaatsen wilt gebruiken, is het aan te raden om apparatuur met wielen te gebruiken. Luchtgevulde banden zijn hier de beste keuze, de generator moet ook handvatten hebben, zodat u het apparaat gemakkelijker kunt verplaatsen.
Als u grote bouwmachines van stroom wilt voorzien, zorg er dan voor dat de generator een 300 Volt aansluiting heeft. Voor kleinere elektrische apparaten zijn generatoren met één of meer 230 volt aansluitingen voldoende.
Vooral tijdens kampeervakanties of in vakantiehuizen moeten soms gevoelige apparaten van stroom worden voorzien, in deze gevallen moet de stroomgenerator zijn uitgerust met de zogenaamde invertertechnologie.

Veel van de bekende gereedschapsfabrikanten bieden ook stroomgeneratoren aan, hier zijn enkele fabrikanten om uit te kiezen, sommige van deze fabrikanten zult u zeker al kennen: Makita, Yamaha, Bosch, Power Plus, AL-KO, Matrix, Black+Decker, Bosch, CMI, Cross Tools, Fuxtec, DENQBAR, Draper, Einhell, Ferm, Geko, GMC, Herkules, Kipor, Makita, Mannesmann, Goal Zero, Mecafer, Endress, Pramac, Zipper, Rotek, Scheppach, SDMO, Stanley, Telair, Woodster.

Een stroomgenerator is altijd de moeite waard als er geen stopcontact beschikbaar is of als het stopcontact niet dicht genoeg is en er een betrouwbare stroombron nodig is. Als u bijvoorbeeld een groot stuk grond bezit en een verlengkabel is dat niet voldoende. Apparatuur zoals zagen, grasmaaiers of hakselaars kunnen op deze manier worden bediend.
Wanneer u op vakantie bent op de camping of de camping, kan een stroomgenerator elektriciteit produceren precies waar u het nodig heeft, in de camper is een wasmachine aanwezig. of een geïntegreerde oven, is het mogelijk dat deze apparaten niet kunnen worden bediend met het boordnet.
Een tuinfeest in een afgelegen volkstuin moet worden verlicht, de drankjes moeten worden gekoeld en de muziek moet worden afgespeeld, dan is een generator perfect.
Voor renovatiewerkzaamheden, wanneer er geen stroomvoorziening is of in geval van een stroomstoring is een generator ideaal.

Stroomgeneratoren met een vermogen tot 900 watt kunnen voldoende vermogen produceren voor televisies, lampen, klein gereedschap en tuinapparatuur, maar in de meeste gevallen kan slechts één van de apparaten worden bediend, het is niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te bedienen.
Generatoren tot 2000 Watt kunnen meerdere apparaten tegelijk van stroom voorzien, zelfs voor een betonmixer of stralingsverwarming is de stroom voldoende.
De hogere klasse slaagt erin om tot 7500 watt te produceren, uitgerust met een hoogwaardige motor, meerdere vermogensversterkers kunnen tegelijkertijd worden bediend. Deze generatoren zijn perfect geschikt voor de professionele sector.

De looptijd van een stroomgenerator is afhankelijk van het tankvolume en de benodigde hoeveelheid stroom. De hoogwaardige stroomgeneratoren slagen erin om 12 uur lang stroom te produceren.

De bediening moet gemakkelijk te begrijpen zijn en alle noodzakelijke knoppen en displays moeten duidelijk zichtbaar zijn aan de bovenzijde. Een waarschuwingssysteem dat signaleert in geval van overbelasting is zeker geen nadeel.