Tikbord

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Tikbord

Wat is een tapbord?

Er zijn veel verschillende soorten sporten die je kunt doen als je fit wilt worden. Tussen al deze verschillende soorten sporten is er een speciale manier om je lichaam in vorm te krijgen en fit te houden. We hebben het over de zogenaamde step-aerobics. Om het te kunnen oefenen heb je een heel bijzonder detail nodig, dat niet mag ontbreken. We hebben het over een zogenaamd stappenplan. De naam van dit product is afgeleid van de Engelse taal. In deze taal betekent het woord „stap“ in het Duits „stap“. En precies voor deze doeleinden is dit quiltbord bedoeld. Je kunt hier stappen op zetten. Altijd op en neer en in verschillende stappen. Daarom wordt het bordje opgetild, zodat het ook voelt alsof je een trap beklimt. Met de kraanplanken kunt u meestal de hoogte aanpassen en wijzigen volgens uw behoeften en zo de moeilijkheidsgraad verhogen of verlagen.

Vereisten voor een goed tapbord

Sport is meestal allesbehalve langzaam. Het gaat erom het lichaam in vorm te krijgen en fit te houden met snelle en continue bewegingen. Dit betekent ook dat je soms heel snel op en neer klimt op het quiltbord. Om goed en veilig te kunnen trainen op een tapboard, zodat de training zowel effectief als veilig is, moet u ervoor zorgen dat het tapboard voldoet aan enkele van de eisen die u aan het tapboard moet stellen. Eerst en vooral moet het kraanbord in hoogte verstelbaar zijn, zodat u het kunt aanpassen aan uw individuele trainingsniveau. Verder is het voor een veilige training zeer belangrijk dat het quiltbord Zowel op de voeten als op het bord zelf, waarop u met uw voeten stapt, is voorzien van een anti-sliplaag. Dit voorkomt dat de plank op de vloer glijdt en u naast de plank stapt en voorkomt ook dat u van de plank zelf wegglijdt. Dit kan heel gemakkelijk gebeuren met de snelle stappen als het bord niet bedekt is met een antisliplaag.

Toepassingsgebied van het quiltbord

Het quiltbord wordt, zoals reeds aangegeven, gebruikt op het gebied van de sport. Om precies te zijn wordt het gebruikt op het gebied van step-aerobics. Deze sport wordt gekenmerkt door een mix van stappen en dans. Ook bij Zumba wordt het tapbord vaak gebruikt om het lichaam echt op gang te brengen.

Onze Top 10 – Tapborden

Wat zijn de alternatieven voor een quiltbord?

Natuurlijk kun je in plaats van zo’n quiltbord ook andere dingen gebruiken die op een of andere manier verhoogd zijn en waar je dus gemakkelijk op kunt klimmen. Dergelijke alternatieven moeten echter niet altijd worden overwogen en gebruikt. Een quiltbord is expliciet ontworpen en ontwikkeld voor de sport, dus je moet altijd de voorkeur geven aan dit boven de andere dingen. Als u toch een alternatief wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het niet over de vloer kan glijden en dat u er zelf niet overheen kan glijden.

Welke fabrikanten van quiltplaten zijn er?

Omdat veiligheid erg belangrijk is en op de eerste plaats komt, is er een quiltbordtest, die de verschillende modellen op de markt onderzoekt, test en vergelijkt in deze quiltbordtest. Door dit proces kent de test ook de verschillende fabrikanten en kan deze bij naam noemen. Sommige fabrikanten zijn TecTake, Body & Mindand Reebok.

Innovaties op het gebied van quiltborden

De fabrikanten ontwikkelen hun modellen voortdurend, zodat de gebruikers de beste kwaliteit en vooral een zeer hoog niveau van veiligheid wordt geboden bij het gebruik van het quiltbord voor hun sportactiviteiten.

Voordelen van het kopen van een quiltbord op het internet

Er zijn twee manieren om een quiltbord te kopen. Of je gaat direct en persoonlijk naar een lokale winkel of je maakt het jezelf gemakkelijk op de bank, bladert door het veel grotere aanbod en laat het quiltbord aan je deur bezorgen. Maar dit zijn niet de enige voordelen die u zult genieten als u een quiltbord op het internet koopt. De vele nuttige evaluaties van de klanten stellen u in staat om de modellen goed te beoordelen en zo een realistische aankoopbeslissing te nemen. Ten slotte kunt u geld besparen op uw aankoop door middel van vergelijkingen, kortingen en andere acties.

Waar moet je op letten bij het kopen van een quiltbord?

Als u een quiltbord wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. U moet de hoogte kunnen verstellen en het moet absoluut slipvrij zijn. Het is praktisch als het gemakkelijk kan worden opgevouwen en na de training in de hoek kan worden opgeborgen.

Handige accessoires voor een quiltbord

Om goed te kunnen trainen met het quiltbord mag een trainingsmat niet ontbreken.

w