Ontstekingshaard

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Ontstekingshaard

De beste haarden 2022 in vergelijking

Schiet op voor de barbecue!

Een ontstekingshaard maakt het makkelijker om houtskool of houtskoolbriketten aan te steken. Meestal bestaat de schouw uit een metalen buis met veel ventilatiegaten in het onderste gedeelte, met een rooster als basis en een handvat, met bescherming tegen de warmte. De bescherming helpt u om de open haard zonder veel moeite vast te houden.
Werking

Het eerste wat je in de open haard stopt is licht ontvlambaar materiaal, zoals een barbecueaansteker of keukenpapier. Daarna volgen de kolen of briketten. Gebruik voor het opzetten van de haard een vuurvaste basis, het grillrooster is hiervoor geschikt. Het openhaardeffect zuigt de vlammen en hete gassen naar boven. Door de hoge vlammendruk vangt de steenkool snel vlammen op. Het effect ondersteunt een doorstroming van onder naar boven.

Afhankelijk van de grootte en de samenstelling van het materiaal duurt het gloeiproces ongeveer 15 tot 20 minuten voor houtskool en 25 tot 35 minuten voor steenkoolbriketten. Wanneer de bovenste laag steenkool bedekt is met een grijze laag as, begint het grillen. U giet de houtskool op de grill en begint het barbecuemateriaal erop te leggen.

Bij de haardproef werd opgemerkt dat er significante verschillen zijn in de grootte van de haarden. Dit hangt af van hoe groot uw grill is. Sommige varianten hebben een bevestigingsbeugel, waardoor de gloeiende brandstof niet naar buiten kan ontsnappen en veilig kan worden getransporteerd. Positief is dat sommige haarden een vonkenbescherming hebben. Dit betekent dat er geen gevaar is bij het uitstorten van de brandende kolen.

Onze Top 10 – aanbeveling voor de open haard

activa en nadelen

De het grootste voordeel van de haard is de betrouwbare ontsteking van de brandstof. Natuurlijk kunnen ook alternatieven als benzine, versneller of spiritus worden gebruikt, maar het risico op ongelukken is zeer groot. Ernstige brandwonden zijn vaak het gevolg, omdat onverwachte deflagraties of straalvlammen de grillmeester snel aanvallen. Bovendien nestelen chemische resten zich in het voedsel en schaden ze de gezondheid van uw gezin. De vuurproef toont aan dat het werkt zonder gevaarlijke stoffen en zorgt ervoor dat het voedsel niet wordt verontreinigd. Aangezien iedereen tegenwoordig onder veel stress staat, is een ontstekingshaard een goede manier om de wachttijd met een lege maag te verkorten. Als u grote aantallen bezoekers verwacht, laat de kolen dan altijd doorschijnen. En vochtig weer staat het barbecueën niet in de weg, want de kolen kunnen nog snel worden aangestoken.

Er is echter één nadeel, een onjuiste behandeling leidt tot verbranding. De buitenkant van de haard is erg heet, het is het beste om warmtehandschoenen te dragen. Als uw haard geen vonkenbescherming heeft, moet u ook voorzichtig zijn met het uitgieten van de briketten.
Waarop u moet letten bij de aankoop!

Het materiaal is belangrijk, stabiliteit en duurzaamheid zijn ervan afhankelijk. Als de haard te zwaar is, is uw veiligheid in het geding. Weerbestendige kunststof is geschikt voor het handvat. Voor een hoge mate van veiligheid bij het vasthouden wordt een geschroefde handgreep en een tweede inklapbare handgreep aanbevolen. Sommige fabrikanten gebruiken zelfs een anti-slip knopgreep om te voorkomen dat de haard snel uit uw hand glijdt.

Afhankelijk van uw barbecueplezier moet u bij de aanschaf letten op de grootte van de open haard. En als het erg groot is, zodat er genoeg ruimte is voor veel kolen, dan moet er een overeenkomstig aantal ventilatiegaten zijn geïntegreerd. Goedkope haarden hebben een dunne geperforeerde, gelaste bodemplaat. Deze constructie gaat niet lang mee, vanwege de constante blootstelling aan hitte. U zult niet lang genieten van het accessoire.
Innovaties in een oogopslag

noppenhandvat

inclusieve warmtehandschoen

Vonkbeveiliging

dubbele handgreep

Gemaakt van aluminium, roestvrij

Natuurlijk heeft een echte barbecue ook kleine leuke accessoires nodig die het leven makkelijker maken. Een grillthermometer zou bijvoorbeeld goed zijn voor een perfecte biefstuk of een roestvrijstalen mand voor gegrilde groenten.
Afhankelijk van de fabrikant is de haard slechts met een paar nieuwe functies tegelijk uitgerust. Welke fabrikanten maken de race in de vuurproef?

Fabrikant

De bekendste en meest populaire fabrikant is momenteel Weber. Het bedrijf biedt grote en kleine varianten aan, dus er is voor elke consument wel iets te vinden. Een ander merk keukengerei is Rösle. Bruzzler, Tec Take, Grill & More, Relaxdays, Rocketgrills, Landmann, Clatronic, Tristar en Küchenprofi, deze dragen ook aanstekers.
Wat geeft plezier aan een aankoop via internet?

Je hebt het grote aanbod in eigen hand. U kunt op uw gemak surfen op het net en u laten leiden door de beoordelingen van klanten. Deze selectie bestaat niet in de dichtstbijzijnde winkel. Daarnaast werken sommige ketens samen met geselecteerde fabrikanten, zodat u het brede assortiment zult missen. Op internet bepaal je zelf de openingstijden. Zelfs als je laat in de avond wilt winkelen, is dit geen probleem.

Na het bestelproces volgt de levering aan huis, vaak zelfs zonder kosten. Je hoeft nergens heen te lopen of te rijden. Als uw selectie niet correct was, is dit geen probleem. Door te winkelen op het internet kunt u de goederen twee weken lang retourneren. Neem de tijd en vind de juiste open haard voor uw persoonlijke behoeften.