rolschaatsen

Test & vergelijk rolschaatsen

Iedereen kent rolschaatsen. Een paar decennia geleden waren ze extreem trendy. Er waren hele disco’s waar je alleen in rolschaatsen moest gaan. Ondertussen is deze trend vertraagd, maar het is nog steeds erg leuk om met rolschaatsen te rijden.
In het begin moet worden verduidelijkt wat rolschaatsen precies zijn. In principe kunnen we zeggen dat het schoenen zijn waaraan je gewoon rollers hebt bevestigd. De norm is dat je twee wielen voorin hebt en twee achterin de schoen. Dit heeft als voordeel dat je je evenwicht niet hoeft te bewaren. Verder worden er meestal sportschoenen bevestigd. In plaats van een normale zool is er een harde plastic stok. Begrijpelijk, want de zool mag sowieso niet verplaatsbaar zijn. Meer hierover vindt u hieronder in de rolschaatstest.

Allereerst moeten de schoenen van hoge kwaliteit zijn. Als het toegepaste schoeisel nutteloos zou zijn als gewone schoen, dan is het ook niet geschikt als rolschaats. Dus gelden dezelfde eisen als voor normale schoenen. Het moet vrij strak passen, maar mag nergens knellen.
Bovendien moet het gebruikte materiaal rondom bestendig zijn. Net als bij gewone schoenen worden er talrijke materialen gebruikt. Het is belangrijk dat het materiaal eenvoudigweg robuust is en lang genoeg meegaat. Het is meer dan alleen vervelend als het materiaal breekt. Bovendien moeten de rollen worden gemaakt van een sterke maar lichte kunststof. Als ze te zacht of te broos zijn, kunnen ze gemakkelijk breken als ze bijvoorbeeld over een kleine steen rollen. Om blessures te voorkomen, moet je echt let op de juiste materialen.
Verder zijn ook de kogellagers van groot belang. Zelfs als u ze kunt vervangen, is het natuurlijk vervelend als u dit kort na de aankoop moet doen. Daarom moet u op zoek gaan naar stabiele en duurzame kogellagers.
Niet te verwaarlozen is het uiterlijk. Er zijn honderden, zo niet duizenden verschillende rolschaatsen. Voel je dus vrij om wat meer diepgaande vragen te stellen, zodat het ontwerp perfect past. Op deze manier kunnen rolschaatsen ook een echte blikvanger worden.

Onze Top 10 – rolschaatsen

Helaas worden ze niet meer gebruikt in disco’s, maar op veel andere plaatsen! Aan de ene kant dienen ze natuurlijk als sportuitrusting. Zo kunt u mijlen en kilometers afleggen op fietspaden. Het mooie hiervan is dat de beweging van rolschaatsen uiterst zacht is voor de knieën. Anders kunnen ze ook heel goed gebruikt worden in elke gymzaal. De vloer is zo glad dat je extreem snel kunt rijden. Helaas kun je net zo snel uitglijden. Daarom is het risico op letsel daar vrij groot, maar met de juiste accessoires is het geen vreemd probleem meer.
Bovendien gebruiken kinderen thuis vaak rolschaatsen. Ze zijn gemakkelijk onder de indruk van deze apparaten en kunnen er uren aan besteden. Op dit punt wordt ouders geadviseerd om kinderen niet op stenen vloeren te laten rijden. Als ze op hout of tapijt vallen, is dit meestal geen probleem. Helaas kunnen stenen vloeren pijnlijke verwondingen veroorzaken. Daarom moet hier, net als bij elke andere sport, voorzichtigheid worden betracht.
Rolschaatsen kunnen niet alleen worden gebruikt voor sport, maar ook als een normaal transportmiddel. Er zijn zoiets als skistokken, maar dan voor asfalt. Met deze kunt u Duw je over de weg en leg je extreem lange afstanden af. Vooral omdat men ook een blikvanger is voor voorbijgangers, want men ziet niet vaak mensen „skiën“ op normale wegen.

Er is een bekend alternatief, maar het verschilt in de uitvoering. Het heet Inline Skater. Het belangrijkste verschil is dat inline skaters geen parallelle rollers hebben, maar alleen een rij rollers in het midden van de zool. Dit betekent dat de drager zijn evenwicht moet bewaren, wat bij rolschaatsen niet het geval is. Schaatsers in het binnenland doen daarom meer denken aan schaatsen.
Inline-skates verschillen ook in het feit dat ze meer als sportuitrusting worden gebruikt. Veel oudere mensen zweren bij rolschaatsen, terwijl inline-skaters vaker voorkomen bij jongeren. Inline-skaters gebruiken ook halfpijpen om trucjes te leren. Dit gebeurt niet met rolschaatsen.
Een ander alternatief zijn bepaalde bevestigingen, die aan de onderkant van normale schoenen worden bevestigd. Het ding is dat je dan maar één as hebt. Dus je moet je evenwicht naar voren en naar achteren houden. Bovendien is er een enorm risico op letsel met deze apparaten, omdat het echt moeilijk is om je evenwicht te bewaren. Het grootste gevaar is dat je met deze hulpstukken de neiging hebt om achterover te vallen. Dat maakt het veel moeilijker om ze te vangen.

Een over het algemeen zeer bekende fabrikant van dergelijk speelgoed is „HUDORA“. Hij produceert allerlei spullen, waarbij dit opmerkelijk is in termen van kwaliteit. U kunt er zeker van zijn dat u een goed product krijgt.
Een andere fabrikant heeft de naam „BTFL“. De naam van het bedrijf is misschien niet zo bekend, maar hij brengt echt goede rolschaatsen op de markt. Als je hier bestelt, hoef je je geen zorgen meer te maken.

Gebied

Zoals op elk mogelijk gebied heeft ook hier de elektronica zijn weg gevonden. Er zijn elektronische rolschaatsen die worden aangedreven door een batterij. Ze zijn niet raar snel, maar het is toch uiterst interessant. U kunt de motor dus af en toe aanzetten tijdens langere tochten om uzelf een pauze te gunnen of om een kort gesprekje te voeren met uw begeleider.
Afgezien daarvan zijn er de laatste tijd geen vreemde innovaties doorgevoerd. Dit is waarschijnlijk ook te wijten aan het feit dat rolschaatsen vandaag de dag niet meer zo schaamteloos vertegenwoordigd zijn als vroeger. Dit heeft er waarschijnlijk toe geleid dat de fabrikanten op het gebied van innovaties een beetje zijn gestagneerd.

Op dit punt moet men zich eerst afvragen waar men de laatste keer in een winkel rolschaatsen heeft gezien. Waarschijnlijk kun je er geen vinden. Zelfs sportwinkels hebben maar heel weinig rolschaatsen in hun assortiment. Dit is de reden waarom men bijna gedwongen wordt om de schoenen via het internet te kopen.
En zelfs als je een winkel kunt vinden die rolschaatsen heeft, is de keuze waarschijnlijk zeer beperkt. Bespaar uzelf daarom de tijd en de omwegen en bestel de schoenen direct online. Als je ze niet leuk vindt, kun je ze ook vrij goedkoop terugsturen.

Aan het einde van deze rolschaatstest moeten alle belangrijke punten weer op een rijtje worden gezet, waar u op moet letten bij het kopen van rolschaatsen.
In het begin moet het materiaal en de afwerking goed zijn. De voet moet strak passen als een gewone schoen, maar hij mag nergens drukken. Bovendien moet het materiaal robuust en duurzaam zijn, maar ook comfort bieden. Er is niets te winnen als de schoen al na een paar keer gebruik breekt. Allereerst moet u op de wielen letten, want een slechte montage of slecht materiaal kan leiden tot leidt er snel toe dat de hele rolschaats onbruikbaar wordt.
En niet te vergeten het ontwerp. Dit is een subjectief besluit, maar het moet met vertrouwen worden genomen. Het heeft geen zin als de schoen alleen anderen bevalt, maar jezelf niet. Het beste is om naar je buikgevoel te luisteren.

Helemaal aan het einde van de rolschaatstest worden nuttige accessoires opgesomd.
In het begin moet je pads kopen. Het beste zijn enkele voor de knieën en de ellebogen. Er moet toch een helm worden bevestigd. Als u uw handen wilt beschermen, kunt u er ook wat pads voor aantrekken, maar eigenlijk kunnen daar geen vreemde verwondingen ontstaan. Handbeschermers zijn dus van weinig belang.
Verder zijn reserveonderdelen aan te raden. Vooral kogellagers zullen nodig zijn voor langer gebruik. Als je ze niet zelf kunt installeren, kun je zeker hulp krijgen van een vriend.