Opklapbare steun

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Opklapbare steun

De chin-up is een apparaat dat is ontworpen om een oefening te vergemakkelijken die een chin-up wordt genoemd. Meer precies, het is een zeer elastische band die je eenmaal om de trekstang knoopt, zodat je jezelf achteraf makkelijker kunt optrekken dan zonder. Door de band rond de knie of een voet aan te spannen, helpt het de gebruiker omdat het een sterke spanning heeft opgebouwd. Op deze manier kunt u uw eigen lichaamsgewicht een beetje vermijden en uiteindelijk uw armen en rug minder belasten. Dit apparaat is vooral geschikt voor beginners, omdat het veel gemakkelijker is om de juiste uitvoering te leren.

In het begin moet het materiaal kloppen. Het moet immens elastisch zijn, maar het mag in geen geval scheuren. Zo moet hij bijvoorbeeld af en toe twee tot drie keer zijn eigen lengte uitrekken voordat hij goed kan worden gebruikt. Als het dan scheurt, kan het verwondingen veroorzaken en is het gewoon pijnlijk, vooral omdat je jezelf ook kunt verwonden door in het midden van een kin omhoog te vallen omdat je ineens te veel spanning hebt.
Bovendien mag het materiaal niet te glad zijn. Een veilige grip is alleen gegarandeerd als de tape een antislipoppervlak heeft. Anders is het ook gewoon vervelend als het af en toe uitglijdt en het belemmert de intensiteit van de training, wat uiteindelijk leidt tot minder succes.
Nu speelt ook de weerstand van de tape een doorslaggevende rol. Er zijn hulpmiddelen die moeilijker en gemakkelijker te rekken zijn. Allereerst moet het mogelijk zijn om de band sterk genoeg te strekken om hem über de knie of de voet te krijgen. Dan moet het sterk genoeg zijn dat het echt een hulp is. Daarom is het aan te raden om minder sterke punten zoals „easy“ te gebruiken, maar eerder een sterkte van „medium“ of iets dergelijks om een optimale ondersteuning te krijgen voor kin-ups.

Zoals de test tot nu toe heeft aangetoond, worden deze steunen het vaakst gebruikt in trainingen. Maar daar worden ze veruit niet alleen gebruikt voor chin-ups. Deze objecten dragen dus ook de naam „weerstandsbanden“. Ze kunnen worden gebruikt om bijna elke oefening moeilijker of zelfs gemakkelijker te maken. Ze kunnen ook gebruikt worden voor training met halters.
Vaak kun je op het internet video’s vinden van mensen die deze banden op dumbbells maken om kniebuigingen te doen. Het grote voordeel is dat de weerstand altijd afneemt en weer toeneemt. Dit geeft u een dynamische training, die de spieren een nieuwe afwisseling geeft en nieuwe prikkels geeft. Ergo: Meer spiergroei.
Bovendien kunt u altijd zorgen voor afwisseling in de opleiding door deze banden op een creatieve manier te integreren. Veel professionals vertrouwen op deze banden als ze op reis gaan, omdat ze het mogelijk maken om alleen met je eigen lichaamsgewicht te trainen, wat toch extreem moeilijk te doen is. Daarom zijn deze bands niet alleen goed voor KLimmzüge!

Onze Top 10 – uittrekhulp

Een duur alternatief is een speciale machine. Met deze machine stelt u in eerste instantie in hoeveel gewicht hij moet overnemen. Dan leg je je knieën op een daarvoor ontworpen oppervlak en doe je de kin omhoog zoals gewoonlijk. Het oppervlak staat altijd in contact met de knieën en ondersteunt het lichaam met het eerder ingestelde gewicht. Maar dit apparaat is veel te duur voor het privé-huishouden, vooral omdat je maar één oefening hoeft te doen. Bovendien leer je niet eens de juiste uitvoering, omdat het een groot verschil maakt of je een stevige ondergrond onder je knieën hebt of dat ze vrij zweven, zoals het geval is met het ligament.
Ook zeer bekend zijn de Thera-bands. Deze verschillen echter sterk in het gebruik van de ligamenten waar we het hier over hebben. Dus Thera-banden zijn open en lopen niet in zichzelf. Alleen al om deze reden zijn ze zeer moeilijk te gebruiken als hulpmiddel bij kinproblemen. Voor sommige andere oefeningen zijn ze echter net zo geschikt als weerstandsbanden.

Als u nu dergelijke banden wilt kopen, moet u ook op zoek gaan naar „weerstandsbanden“. Ze zijn immers precies hetzelfde als chin-ups, alleen hebben ze andere namen.
Er zijn tal van gerenommeerde merken. Sommige daarvan heten „VIA FORTIS“, „BeMaxx“ en „INTEY“. Deze fabrikanten staan bekend om hun hoge kwaliteitsproducten. Zo kunt u hun producten zorgeloos kopen.

Enerzijds zijn er altijd nieuwe sterktes geïntroduceerd en is er de laatste tijd veel geëxperimenteerd met de lengtes. Dus vandaag de dag zijn alle benodigde sterktes en lengtes beschikbaar, zodat voor elke maat en elk trainingsniveau de juiste apparatuur kan worden aangeschaft.
Bovendien is het materiaal sterk verbeterd, wat samengaat met de algemene verbetering van eventuele kunststoffen. Vandaag de dag is het niet meer te verwachten dat een band tijdens de training zal scheuren. De kunststoffen zijn nu extreem rekbaar. Voorzichtigheid is alleen geboden als een rand is afgesneden door een scherp voorwerp. Als een dergelijke insnijding al is gemaakt, zijn de banden niet meer betrouwbaar en kunnen ze scheuren. Echter, als ze volledig zonder tranen zijn, zijn ze meestal niet Opstaan.

Voordelen bij het kopen op het internet

In het begin kan het vrij moeilijk zijn om een bedrijf te vinden met deze tapes. Dit komt omdat meestal alleen echte sportwinkels deze tapes hebben. Dan is er het probleem dat de verscheidenheid aan merken zich beperkt tot de eigen producten van het bedrijf. Op het internet vindt u daarentegen een groot aantal fabrikanten en al hun producten. Zo kunt u zelf de juiste dikte en lengte kiezen, zodat u uiteindelijk niet teleurgesteld wordt.

Het belangrijkste is gewoon het materiaal. Als dit niet klopt, is de hele tape nutteloos. Eventuele tests of klantenbeoordelingen moeten voldoende zijn om de kwaliteit van het materiaal te erkennen. Desalniettemin kan worden aangenomen dat elke bekende fabrikant ook materialen zal gebruiken waar men zich geen zorgen over hoeft te maken.
Bovendien moet iedereen zelf beslissen welke kracht het beste is. Voor beginners zijn middelmatige sterktes aan te bevelen, terwijl sterke sterktes eigenlijk nooit mogen worden gebruikt. Het uitrekken van deze over de knie of de voet is eenvoudigweg onmogelijk. Sterke banden zijn dus eerder bedoeld voor andere oefeningen.
Zwakke banden worden ook niet aanbevolen. Zelfs als je de kin al onder de knie hebt met medium ligamenten, moet je de herhaling gewoon verknoeien en het uiteindelijk helemaal zonder zo’n ligament doen. De tussenstap naar een lichte band is voor de meeste mensen nutteloos.

In het begin moet een trekstang natuurlijk als een „nuttig accessoire“ worden beschouwd. In een normaal huis of appartement kunt u veilig gebruik maken van een trekstang voor deurkozijnen. Als u het niet kunt gebruiken, kunt u een alternatieve ophaalstand vinden. Maar ze zijn duurder en nemen </h2meer ruimte, maar zijn veel beter geschikt voor training omdat je meer bewegingsvrijheid hebt.
Ook kunnen geschikte handschoenen nodig zijn. Beginners hebben vaak pijn in hun handen als ze hun hele lichaam aan beide handen moeten vasthouden. Natuurlijk denken sommige mensen dat dit erbij hoort, maar het is beter om handschoenen te dragen dan te stoppen met trainen vanwege de pijn.