Beenmolen

Test & vergelijk Beenmolen

De beste beentang 2022 in vergelijking

Wat is een bottenklem?

Als je veel vis wilt eten, weet je ook dat er veel graten in een van deze vissoorten zitten. Ze kunnen erg hard en lang zijn en zijn gemakkelijk en snel te zien als de vis wordt gesneden. Maar er zijn ook veel kleine botten die niet direct te zien zijn. Het is erg belangrijk dat je deze graten in de vis ziet en ze uit de vis haalt voordat je ze opeet. Want deze botten kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn als je ze inslikt.
Met een geschikte en passende grindtang kunt u ervoor zorgen dat de graten grondig uit de vis worden gehaald voordat u deze opeet en dat u het risico loopt een van de graten in te slikken. Een beentang lijkt in vorm en vorm op een pincet. Net als het pincet heeft ook de graattang twee kleine staafjes die je met duim en wijsvinger in elkaar kunt drukken om een grietje uit de vis te halen.
Vaak zijn deze beentangen gemaakt van roestvrij staal, zodat ze robuust en stabiel zijn en men ze goed en stevig kan vasthouden. Op het punt waar je de visgraat met de bottenklem vastgrijpt, zitten er meestal wat groeven in de tang. Dit voorkomt dat de visgraat niet goed wordt vastgehouden en uit de bottenklem glijdt. De groeven zorgen ervoor dat de visgraat stevig door de tang wordt vastgehouden en van de vis kan worden verwijderd.

Eisen aan een goede visgraattang

Het is belangrijk om de graten volledig van de vis te verwijderen. Om dit te doen is het belangrijk dat je een goede …met een bottenklem.
Een van de belangrijkste kenmerken is dat het de bovengenoemde groeven aan de binnenkant van de tang heeft. Dit is de enige manier om de graten, die je met de tang hebt gepakt, uit de vis te krijgen.
Bovendien moet de tang gemakkelijk en volledig ongecompliceerd te reinigen zijn. Hiervoor moet men ervoor zorgen dat de tang van roestvrij staal of een ander materiaal van zeer hoge kwaliteit is en dat deze in de vaatwasser kan worden gelegd om te worden gereinigd.

Onze Top 10 – Fishbone tang aanbeveling

Toepassingsgebied van de beentang

Het werd uitgelegd en ook heel precies gepresenteerd wat een bottenvanger is en hoe deze is opgebouwd. Daarom is het vanzelfsprekend wanneer en in welk gebied zo’n bottenvanger wordt gebruikt. Wanneer u wilt eten en genieten van vis, is het erg vervelend als u herhaaldelijk een bot in uw mond tegenkomt. Dit kan het eten van de vis behoorlijk stimulerend maken. Daarom wordt een visgraattang gebruikt om de graten goed en volledig van de vis te verwijderen voordat deze wordt gegeten.
Dit kan privé thuis, als je een heerlijke vis hebt bereid, maar ook in veel restaurants gebruiken de koks zo’n beentang in hun keuken.

Wat zijn de alternatieven voor een visgraattang?

Als u geen visgraattang bij de hand heeft, kunt u de graten gemakkelijk met een vork of met de hand uit de vis halen. Een vork biedt echter geen goede houvast en het risico bestaat dat de botten steeds weer van de vork vallen als je ze met de vork vastpakt. Het verwijderen van de botten met de handen is ook niet gemakkelijk en ook allesbehalve eenvoudig. Vooral in restaurants zou dit een absolute no go zijn.

Welke fabrikanten van bottenvangers zijn er?

De graftangtest is een zeer goede en belangrijke test, die de vele verschillende modellen op de markt test op verschillende criteria. De resultaten van de test kunnen voor elke fabrikant afzonderlijk en grondig worden afgelezen. De Graetenzange Test heeft al modellen van fabrikanten als Rösle, Global, Küchenprofi en Demarkt getest.

Innovaties op het gebied van bottangen

Er zijn bijna geen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van botmolens. Dit is te wijten aan het feit dat deze modellen hun waarde over een lange periode hebben bewezen en dat er in dit verband geen behoefte is aan verbetering.

Voordelen bij het kopen van een paar bottenbeitelaars op het internet

Je hebt een breed scala aan modellen als je de bottenklem via het internet koopt. U heeft ook een veel grotere keuzevrijheid als het gaat om de prijs en last but not least kunt u de beoordelingen van andere klanten lezen.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een botschroeftang?

Allereerst moet de Fishbone Pliers goed in de hand liggen en gemakkelijk en ongecompliceerd te gebruiken zijn.

Handige accessoires voor Fishbone Pliers

Leuke accessoires zijn het bijpassende visbestek.