Peperspray

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Peperspray

Peperspray is een irriterend middel dat de ogen irriteert en tranen, pijn en tijdelijke blindheid veroorzaakt. De ontstekingsreacties zorgen ervoor dat de ogen zich sluiten en het zicht wordt ontnomen. Door deze tijdelijke blindheid kunnen mensen die in gevaar zijn, vluchten. Peperspray wordt gebruikt voor zelfverdediging en hoewel het als een minder dodelijke stof wordt beschouwd, zijn er zelden dodelijke ongelukken gebeurd en is er bezorgdheid geuit over een aantal sterfgevallen.

In sommige pepperspray tests kwam de pepperspray uit, die een ontsteking kan veroorzaken. De slijmvliezen in de ogen, neus, keel en longen kunnen opzwellen en rood worden. Veel mensen ervaren ademhalingsmoeilijkheden, een loopneus en hoesten direct daarna. De duur van het effect hangt af van de sterkte van de spray en de plaats waar u wordt geraakt, maar u kunt verwachten dat u ongeveer 20 tot 90 minuten wordt geraakt.

In een gepubliceerde studie van wetenschappers werd geconcludeerd dat één enkel contact van de stof onschadelijk is, maar dat herhaald contact met het oog leidt tot langdurige veranderingen in de hoornvliesgevoeligheid.

De effecttijd van de spray, die tijdelijke blindheid veroorzaakt, duurt ongeveer 15-30 minuten, een branderig huidgevoel, duurt tot 60 minuten en de krampen van het bovenlichaam, die een persoon dwingen om voorover te buigen, tussen 3 en 15 minuten. Voor mensen met astma, het nemen van andere medicijnen of het gebruik van dwangtechnieken die de luchtwegen beperken, bestaat de mogelijkheid van ernstige problemen, zelfs de dood.

Het actieve ingrediënt in de spray is capsaïcine, een chemische stof, verkregen uit de vruchten van planten van het geslacht Capsicum, met inbegrip van pepers Voor de extractie van oleoresine capsicum uit paprikapoeder is het noodzakelijk dat de capsaïcine fijn wordt gemalen en dat deze vervolgens wordt geëxtraheerd met een organisch oplosmiddel zoals ethanol. Het oplosmiddel wordt dan verdampt en de resterende wasachtige hars is de oleoresine capsaïcine.

Het juiste gebruik van de spray is uiterst belangrijk. Als u het correct gebruikt, krijgt u de voordelen die u nodig heeft. Als je het niet correct gebruikt, kun je jezelf in gevaar brengen. Pepersprays zijn vaak verkrijgbaar in een klein buisje dat direct aan de sleutelhanger kan worden bevestigd. Dit is geweldig, want op deze manier kun je de spray overal bij de hand hebben.

Gewoonlijk heeft elke spray een soort veiligheidsvoorziening zonder zich zorgen te maken over het gebruik ervan per ongeluk. Er zou één enkele trekker moeten zijn, en veel producten met sleutelhangers hebben ook een trekker aan de bovenkant, hoewel sommige een trekker aan de voorkant hebben, zoals een kamerspuit.

Als iemand een gevaar voor je vormt, breng dan je arm bij het hoofd van de aanvaller en gebruik de trekker met gestrekte arm zodat je voldoende afstand hebt. Zelfs de zeldzame mensen die geen pijn kunnen voelen, zullen de pijn van de spray niet kunnen weerstaan.

Meestal bieden peppersprays een spuitafstand tot 5 meter, maar hoe verder weg de dader is, hoe minder waarschijnlijk het is dat de spray de dader genoeg zal beïnvloeden om hem te vertragen. Ook moet worden opgemerkt dat de wind- of luchtdruk in het gebied van invloed is op de impact van de spuitbus.

Hoewel een pepperspray test dient voor de veiligheid en bescherming van mensen, mag deze niet worden gebruikt. wordt voornamelijk buitenshuis gebruikt en is zeer moeilijk te verwijderen en wordt daarom gezien als een zeer agressieve variant.
Welke pepperspray het beste is voor u, moet iedereen zelf beslissen of het is het beste om met iemand te praten die het weet, zodat u de juiste beslissing neemt.

De overgrote meerderheid van ons brengt het grootste deel van de tijd door in gesloten ruimtes. We wonen binnenshuis, velen van ons werken binnenshuis, school en universiteit zijn binnenshuis en we doen ook onze boodschappen binnenshuis. De meesten van ons stellen zich een gewelddadige aanval voor die buiten kan plaatsvinden. Feit is dat onze kansen om van binnen te worden aangevallen vaak groter zijn dan we denken.

Helaas ruikt pepperspray test slecht en voel je je ongemakkelijk als je alleen maar in de buurt bent. Peperspray is binnenshuis nog steeds een veilig en effectief wapen. Het grootste probleem is een gebrek aan ventilatie, want in kleine ruimtes met veel mensen is er ook een risico op verstikking als er veel van de spray wordt gebruikt.

Aangezien het een wapen is, moet je voorzichtig zijn met de inzet. Vooral buiten moet je het alleen gebruiken als je in groot gevaar bent en alleen voor de verdediging. De spray mag nooit worden gebruikt om iemand te bedreigen en het is geen speelgoed om op dieren te testen.

Onze Top 10 – Peperspuiten

Alle peppersprays zijn verschillend en u moet op enkele kenmerken letten bij het zoeken naar een spray.

Sprays waarbij u een grote afstand tot de aanvaller kunt bewaren, bieden een betere bescherming dan sprays waarbij de dader zich in de buurt bevindt. Echter, je moet er rekening mee houden dat hoe verder je kunt schieten, hoe minder Je hebt een kans.

In een blikje met een grote hoeveelheid kunt u de spray gebruiken tegen meerdere aanvallers en af en toe een schot afvuren voor testdoeleinden, om te garanderen dat het nog steeds bruikbaar is, als het al enkele maanden niet is gebruikt. Merk op dat een schot meestal maar een halve seconde duurt. Dit betekent dat zelfs een spray met 25 of 35 schoten slechts goed is als wapen voor ongeveer 10 tot 15 seconden totdat hij leeg is. Het kopen van pepperspray bij de drogist is aan te bevelen, omdat u een contactpersoon heeft.

Je zou natuurlijk niet willen dat de spray per ongeluk in je handtas terechtkomt of dat je hem gewoon in je zak stopt. Een betrouwbaar veiligheidsmechanisme ter voorkoming van onbedoeld gebruik is zeer belangrijk. De meeste sprays maken gebruik van een schuifmechanisme of een scharnierend deksel.

De grootte is afhankelijk van de pepperspray, of waar of hoe u de spray wilt bewaren. Als u wilt dat het in een handtas blijft terwijl u loopt, zoek dan een klein, compact blikje dat indien nodig ook aan sleutelhangers kan worden bevestigd. Als u een object thuis wilt houden, kunt u investeren in een groter blik.

Sommige sprays gebruiken alleen Oleoresin Capsicum (OC), terwijl andere sprays OC combineren met verschillende ingrediënten zoals UV-kleurstof of traangas. Dit helpt om de aanvaller gemakkelijker te identificeren. De UV-kleurstof is bijzonder nuttig, en veel producten bevatten het. Het traangas helpt het effect van de spray te vergroten.

De pepperspray is legaal in alle 16 deelstaten van Duitsland, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een geschikte Vervang de vervaldata om er zeker van te zijn dat het klaar is wanneer u het het meest nodig heeft. Daarom moet u slechts één pepperspray per keer kopen, niet meerdere.

U moet nadenken over de prijs en het type spray, inclusief de sterkte en of het echt levert wat het belooft. U kunt ook beslissen of de container er niet moet uitzien als een pepperspray, want veel mensen voelen zich ongemakkelijk als iemand per ongeluk hun spray zou kunnen zien. Sommige potjes zien eruit als potloden of lippenstift. Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de container een veiligheidsfunctie heeft en of u een vloeistof-, gel- of schuimformule wilt hebben voordat u deze koopt. Er is ook pepperspray bij Dm, als je daar koopt kun je een verkoper vragen. Tot slot moet u beslissen over de grootte en of de spray ook voor Duitsland is toegestaan, niet dat u zich tijdens een controle zou kunnen ergeren.

Er zijn nieuwe spuitbussen met verschillende irriterende stoffen, bijvoorbeeld om wolven of beren af te weren. Er is ook, dankzij geavanceerde technologie, een intelligent persoonlijk beschermingssysteem verbonden aan speciale containers genaamd Defender. Deze pepperspray is zeer effectief tegen mensen en een verrijking voor de autoriteiten om de dader te identificeren. Een geïntegreerde monitor met hard- en softwarecomponenten helpt bij het monitoren met een waarschuwingssysteem dat vaak wordt aangeduid als een persoonlijk noodsysteem of valmonitor. Dankzij de geïntegreerde camera maakt het apparaat draadloos verbinding en stuurt het een foto van de aanvaller naar de bevoegde autoriteiten, terwijl een krachtige sirene de aandacht vestigt op de situatie. Het systeem vindt ook de Locatie, door hulp naar de locatie te sturen. Het systeem bevat ook een medische alarmknop, voor het geval u medische hulp nodig heeft, verschijnt de noodoproep.

Tot de bekendste fabrikanten behoren Def Tec Defense GmbH, Piexon, Sabre Red, Foxgear, Foxlabs, KKS, Walther Pepper Spray, Buchner, Abus, Stopnow en Werewolf Columbia. Elk van deze fabrikanten biedt verschillende soorten aan en bevat, op enkele uitzonderingen na, dezelfde werkzame stof (Oleoresine Capsicum). De inhoud kan 40 tot 400 ml bevatten en als het een spuitbus is, is het bereik van de blikken 1,5 tot 5 meter. Last but not least is er het gewicht, er zijn bij elke fabrikant lichtere en zwaardere objecten verkrijgbaar die 30 tot 500 gram kunnen wegen en uit verschillende maten bestaan.

Sinds 1994 bestaat de onderneming DEF TEc Defense Technology GmbH. Het bedrijf heeft zijn wortels in Frankfurt am Main en is gespecialiseerd in de productie van pepperspray. Het is voor het bedrijf erg belangrijk om de consument een geschikt product te leveren, zodat de eigen bescherming het belangrijkste is. Bij de firma DEF TEc Defense Technology GmbH vindt de klant het product als spray, maar ook als schuim of gel. De fabrikant hecht ook veel belang aan de naleving van de geldende richtlijnen. Dit betekent dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken en de spray legaal bij zich kan dragen.

Piexon AG werd in 2000 opgericht door de partners Raphael Fleischhauer en Jürg Thomann en is vandaag de dag een middelgroot bedrijf met 15 medewerkers en een hoofdkantoor in Aarwangen bij Langenthal in Zwitserland.
Het bedrijf heeft zich altijd al gespecialiseerd in de productie van zelfverdedigingstechnologieën op basis van peper. Het gepatenteerde en unieke systeem, waarmee zeer effectieve vloeibare irriterende stoffen worden geleverd als een straal, heeft volledig nieuwe perspectieven geopend met betrekking tot het gebruik van dergelijke technologieën en vormt de basis van alle JPX producten.
Ze verfijnen en breiden hun assortiment voortdurend uit door niet alleen strenge kwaliteitsnormen toe te passen, maar vooral door hun producten zo effectief mogelijk te maken. JPX is duidelijk superieur aan alle verdovingspistolen en conventionele pepersprays omdat het meer substantiële en langduriger effecten heeft die gemakkelijker te controleren zijn. Bovendien zijn JPX-systemen relatief goedkoop, zowel in aanschaf als in gebruik.
Elk van de JPX verdedigers wordt geassembleerd en getest door specialisten in hun productiefaciliteit in Aarwangen. Dit garandeert een foutenpercentage van bijna nul.

Carl Walther GmbH, kortweg Walther, is een Duitse wapenproducent en een dochteronderneming van de PW-groep. Het bedrijf is in 1886 opgericht door Carl Walther en produceert al meer dan 100 jaar vuurwapens en luchtbuksen op de locatie in Duitsland. Walther Arms, Inc. is de US-Amerikaanse Walther Business Unit gevestigd in Fort Smith, Arkansas. Speciale Walther-sprays kunnen vanuit elke positie 360° worden gespoten. Sprays moeten normaal gesproken rechtopstaand worden gebruikt, deze spray kan op het hoofd, aan de zijkant of in de hand worden gebruikt. Daarnaast wordt een speciale kleurstof gebruikt om de dader onder UV-licht te identificeren.

Fox Labs, werd opgericht in 1992. De bedoeling was om de beste, minder dodelijke zelfverdedigingssprays op de markt te maken en te verkopen. In 1993, na een investering van meer dan 250.000 dollar in onderzoek, werd vastgesteld dat rechtshandhavingsinstanties konden profiteren van nieuwe, verbeterde formules en producten en werd de primaire marketingdoelstelling herzien.

om de spray te krijgen?

Dankzij het internet is de manier van winkelen opnieuw gecreëerd. Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan het internet om hun spullen te kopen in plaats van het huis te verlaten en naar de winkel te gaan.

Het grote voordeel is dat het erg handig is om alles van de bank tot aan uw huis te bestellen. In feite kunt u zelfs om middernacht, op zon- en feestdagen, uw pyjama’s bestellen. Bovendien staan er geen lange wachtrijen of een verkoper te wachten om u te helpen met uw boodschappen, en kunt u al uw boodschappen vanuit huis in een paar minuten doen.

Gunstige aanbiedingen en betere prijzen zijn online beschikbaar, omdat de producten rechtstreeks van de fabrikant of verkoper komen zonder tussenkomst van tussenpersonen. Als u pepperspray koopt, kunt u zelfs kortingsbonnen krijgen bij online winkels.

Op het internet is de keuze onbeperkt. U kunt de beste pepperspray van verschillende leveranciers op één pagina oproepen. U kunt ook winkelen op alle websites in de wereld zonder het land te verlaten. Sommige webwinkels bieden zelfs een extra service aan, namelijk dat ze producten die niet meer beschikbaar zijn accepteren en direct leveren als het product weer op voorraad is.

Als u kiest voor conventioneel winkelen, brengt u vaak veel meer tijd door in de stad dan gepland. Je mag een beetje betalen voor een café of voor iets te eten. U kunt ook betalen voor brandstof of vervoer om te gaan winkelen. Als u echter vanuit huis bestelt, bespaart u geld.

Het vergelijken en onderzoeken van producten en hun prijzen is zoveel makkelijker als je het online doet. U heeft ook de mogelijkheid om informatie en getuigenissen te delen met andere kopers die ervaring hebben gehad met een product of retailer.

Als je op de Als u niet in de massa wilt winkelen, is winkelen op het internet de ideale keuze voor u. Het is ook erg tijdrovend als je overal lang moet wachten, vooral als je andere afspraken hebt en onder tijdsdruk staat. Slecht gehumeurde, vervelende en stinkende mensen kunnen ook een probleem voor u zijn, en u kunt ook moeite hebben met het vinden van een parkeerplaats. Als u dit wilt vermijden, dan is de aankoop van irriterend gas op het internet zeker aan te raden.

Vaak is het zo dat je dwangmatig dingen koopt die je niet nodig hebt. Alleen omdat winkeliers u onder druk zetten of hun verkoopvaardigheden gebruiken om u te dwingen deze aankopen te doen. Soms sluit je zelfs compromissen omdat je geen keuze hebt in hun winkels. U kunt Amazon pepperspray bij u thuis laten bezorgen, zonder dat u extra accessoires hoeft te kopen.

Er is veel te zeggen voor het kopen van een spray van het internet, want je kunt een lijst vinden waar je de sterkste pepperspray en de winnaar van de pepperspraytest met één klik kunt zien. Als u toch liever bij een speciaalzaak koopt, kunt u Dm pepperspray bij de drogist kopen. Het is daar ook gemarkeerd als dierenafstotende spray Dm of berenafstotende spray. U kunt ook pepperspray kopen bij Rossmann.

Als je een halve eeuw terugdenkt, wie had gedacht dat de peper die we zo intensief gebruiken om ons voedsel warmer en scherper te maken op een dag als wapen voor zelfverdediging zou kunnen worden gebruikt.
Van peper is bekend dat het de ogen in een vreselijke staat brengt en jeuk of branderigheid kan veroorzaken. Toen deze specerij door moderne wetenschappers werd gebruikt om een product te ontwikkelen dat mogelijk om de daders te helpen bestrijden, werd het geprezen als een zeer grote prestatie. In de loop van de tijd hebben wetenschappers zich ingespannen om de kwaliteit van de paprika’s gemakkelijk te verwerken en ook gemakkelijk op te slaan en te gebruiken te maken. Zo is de pepperspray uitgevonden. Tegenwoordig wordt pepperspray niet alleen door vrouwen over de hele wereld gebruikt voor de verdediging, maar ook door de politie. Politieagenten mogen het alleen gebruiken als alle andere middelen niet voldoende zijn om de dader ten val te brengen. Het kan ook worden gebruikt om zich te verdedigen tegen beren of honden. Met zoveel verschillende en interessante toepassingen is ook de geschiedenis van de spray interessant.

Hoewel het gebruik van pepperspray niet te lang geleden kan worden gedateerd, is het toch zeer interessant om op te merken dat rode paprika’s destijds al werden gebruikt voor defensiedoeleinden in China en India. In het oude India was het niet zo populair als in China. Chinese krijgers, met hun eigen speciale manier om deze specerij te gebruiken, konden het gebruiken om gemalen cayenne in rijstpapier te verpakken zodat ze het in het gezicht van hun vijanden en indringers konden gooien. Het was een wapen dat gebruikt werd voor zelfverdediging en werd ook geaccepteerd om een vijand uit te schakelen zonder hem echt pijn te doen.
Een geheim krijgskunstgenootschap van mensen in het oude Japan, de Ninja’s genaamd, gebruikte gemalen peper om hun tegenstanders lange tijd te hinderen. Historisch bewijs toont aan dat de politie in de tijd van het Tukagawa-rijk in Japan een wapen met de naam Metsubishi gebruikte. Metsubishi was een doos gemaakt van chilipepers, en de politie gebruikte deze doos om paprika’s in de ogen te blazen van mensen die schuldig waren aan het plegen van een misdrijf. Pepers werden zelfs gebruikt in het oude Mexico, daterend van voor Christus. De verzamelde Er zijn aanwijzingen dat de Mexicaanse Indianen in 5500 voor Christus paprika’s verbouwden. Sommige soorten peper die in deze periode worden geteeld zijn cayennepeper, chiltepin, jalapeno, ancho, serrano en paprika’s van verschillende kleuren. Of deze verschillende soorten paprika’s in die tijd echt werden gebruikt voor de verdediging en als wapens is niet bekend. Peper werd al gebruikt in de late 14e eeuw, toen de slavernij nog bestond. Maar in die tijd werd het gebruikt als wapen en niet om zich te verdedigen tegen slaven.

Chilipeper werd niet alleen gebruikt als wapen voor zelfverdediging, maar ook voor de behandeling van wonden en tijdens martelingen. Peper werd vaak gebruikt om criminelen te martelen. Vanaf 1980 werd peper gebruikt als spray, zoals we die nu kennen, en dus gelegaliseerd. De wetshandhavingsinstanties hebben pepperspray erkend als een niet-dodelijk wapen dat vrijwel iedereen kan uitschakelen. In die tijd begonnen de postbodes ook pepperspray tegen honden te gebruiken.

Peperspray staat ook bekend als Oleoresin Capsicum (OC) en werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw niet door wetgevers, maar door de Amerikaanse posterijen in Amerika erkend. In 1987 kon de FBI ook aankondigen dat de spray werd geaccepteerd en in 1991 maakte de wetshandhavingsinstantie de spray legaal. In Duitsland duurde het tot 1999, toen OC voor het eerst werd gebruikt in een proces met de Beierse politie. Ondertussen hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken, net als het federale ministerie van Binnenlandse Zaken, echter OC ingevoerd. We mogen echter niet vergeten dat niet alle sprays beschikbaar zijn voor burgers.

In de VS is het gebruik van pepperspray in sommige staten verboden. In Canada mag geen gebruik worden gemaakt van foelie- en traangas. In de VS zijn er twee soorten sprays die door burgers kunnen worden gebruikt, orthochloorbenzalmalononitril (CS) en chloroacetophenone (CN). Er is een derde type, dat bekend staat als CR, maar het is nog niet aanbevolen voor civiel gebruik. De vierde optie is de standaard pepperspray die uit de kern van de pepers wordt geproduceerd. Oleoresine Capsicum is niet oplosbaar in water en wordt fijn gedispergeerd met behulp van spuitbussen. In Canada werd de pepperspray door burgers gebruikt als een berenafstotende spray en werd deze niet tegen mensen gebruikt. Later werd het eindelijk geïmporteerd naar Amerika. In Nederland, Luxemburg, België, Griekenland, Denemarken en Noorwegen is het bezit van een pepperspray niet toegestaan. Het mag ook niet verkocht worden. In Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië is het toegestaan zodra je meerderjarig bent. In Finland en Portugal is het alleen toegestaan als u een draagvergunning of een politievergunning heeft. In de VS varieert het van staat tot staat en in Canada is het in sommige stedelijke gebieden verboden. Ten slotte is er Zweden, waar bezit alleen is toegestaan als je een wapenvergunning hebt.

Opgemerkt moet worden dat goedkope sprays vaak een lage concentratie aan werkzame stoffen hebben. Dit betekent dat de beschermingsfactor van de spray zeer laag kan zijn.
Bovendien is de hoeveelheid die in goedkope sprays zit laag, wat kan leiden tot te weinig sproeien als de trekker wordt ingedrukt en de aanvaller dat als voordeel kan gebruiken om aan te vallen.
Het is raadzaam om een pepperspray te kopen vanaf 20 euro, hoewel er ook verschillen zijn in de prijsklasse. Gerenommeerde fabrikanten bieden zelfs vloeibare straalbuksen aan die een afstand tot 10 meter kunnen overbruggen, maar ze hebben hun prijs, want deze kanonnen zijn verkrijgbaar vanaf 150 Euro. Een blikje moet minimaal 30 ml bevatten voor optimale prestaties. Dit komt omdat een passende vulhoeveelheid betekent dat het blikje een geschikte hoeveelheid produceren.

Gemiddeld kunnen blikken pepperspray minimaal 2 meter lang zijn en met dure pepperspray kan het aanzienlijk meer zijn. Bovendien kunnen ze een straalsnelheid bereiken tot 450 km/u, wat de dader op zijn beurt geen kans geeft om iets onder de motorkap te krijgen.

De pepperspray is veel scherper dan een jalapeno. Een jalapeno heeft 5.000 Scoville-eenheden. Veel mensen kunnen niet omgaan met een derde van een jalapeno in hun voedsel. Habanero heeft 350.000 Scoville-units en de spray die u kunt kopen heeft tot 2 miljoen Scoville-units. Dus je wilt je niet voorstellen hoe het brandt. Maar het gaat nog meer, want de politiespray heeft maar liefst 5,3 miljoen Scoville-eenheden.

Er zijn in het verleden enkele demonstraties geweest om de spray in Duitsland volledig te laten verbieden, sommige partijen hebben zelfs een petitie ingediend bij de Bondsdag, maar zonder succes.

Elke fabrikant heeft zijn eigen modellen, met verschillende ontwerpen, maten en kleuren. U vindt sprays vanaf één euro bij het benzinestation en sprays vanaf 250 euro in de speciaalzaken of op het internet. De prijs van de blikken is afhankelijk van de grootte, het gewicht en de hoeveelheid.

Een pistoolholster is een apparaat dat wordt gebruikt om de ongewenste beweging van een pistool vast te houden of te beperken, meestal op een plaats waar het pistool gemakkelijk kan worden teruggetrokken voor onmiddellijk gebruik. Holsters worden vaak aan een riem of tailleband bevestigd, maar ze kunnen ook aan andere delen van het lichaam worden bevestigd. Holsters variëren in de mate waarin ze het wapen beveiligen of beschermen. Sommige holsters voor politieagenten hebben een riem over de holster om te voorkomen dat het pistool eruit valt of om het moeilijker te maken voor een andere persoon om het pistool vast te pakken. Bovendien een of andere man heeft zelfs een klep over de bovenkant om het wapen te beschermen. Er zijn ook vullingen met pepperspray en eerstehulpsprays die worden gebruikt voor het reinigen en kalmeren.

Beide zijn relatief effectief in hun werking en ook zeer eenvoudig te gebruiken, maar de pepperspray is effectiever dan Cs gas. CS betekent chlorobenzylideen malonitril en is een chemisch irriterend middel, terwijl Oleoresine Capsicum (OC) een natuurlijk peperextract is. Als u Cs Gas, ook wel Ko Spray genoemd, wilt kopen, kunt u het vinden op internet of in speciaalzaken.

Traangas is een chemisch wapen dat ernstige oog- en ademhalingsproblemen, huidirritatie, bloedingen en zelfs blindheid kan veroorzaken. In het oog stimuleert het de zenuwen van de traanklier om tranen te produceren. Scheurgas omvat, pepperspray (OC-gas), PAVA-spray (niet-ivamide), CS-gas, CR-gas, CN-gas (fenacylchloride), bromoaceton, xylylbromide, syn-propanethial S-oxide (van uien) en foelie. Lachende spasmes worden vaak gebruikt om rellen te bestrijden. Het gebruik ervan in oorlogsvoering is verboden door verschillende internationale verdragen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden er steeds meer giftige traanvochtigheden gebruikt. Scheurgas wordt gebruikt in irriterende sproeiers, irriterende projectielen of in projectielen zoals granaten. Het wordt ook gebruikt als bijmenging in waterkanonnen of in irriterende gasmunitie voor lege kanonnen. Als u traangas wilt kopen, vindt u de werkzame bestanddelen ervan in gewone pepersprays, omdat het anders alleen door politieagenten mag worden gebruikt.

Een verdovingsgeweer is een invaliderend wapen. Het geeft een elektrische schok af die tot doel heeft de spierfuncties tijdelijk uit te schakelen. om de pijn te onderbreken of toe te brengen, zonder dat dit leidt tot ernstig letsel.
Er zijn vele soorten van deze apparaten, zoals verdovingsgeweren, wapenstokken en riemen, die een elektrische schok geven bij direct contact, terwijl tasers (projectielen aangedreven door elektrische wapens) projectielen afvuren die de schok doorgeven via dunne flexibele draden. Er zijn ook lange-afstands elektrische schok projectielen ontwikkeld die kunnen worden afgevuurd met gewone jachtgeweren en waarvoor geen draden nodig zijn.

Een Kubotan, is een generiek merk van zelfverdediging sleutelhanger wapen ontwikkeld door Sōke Takayuki Kubota in de late jaren 1960. Het is meestal niet meer dan 14 centimeter lang en ongeveer 1,25 centimeter in diameter en iets dikker of even groot als een viltstift. Het materiaal is meestal een harde, slagvaste kunststof zoals Lexan. Het lichaam van de Kubotan is bekleed met zes ronde groeven met een schroefoog of een splitringbevestiging aan een uiteinde voor sleutels. Het wordt ook veel gebruikt als zelfverdedigingswapen.

Een wapenstok is een ruwweg cilindrische knuppel van hout, rubber, kunststof of metaal. Het wordt gedragen door politieagenten, wetshandhavers, veiligheidsdiensten en militairen als verdedigingswapen. In veel culturen is het zeer symbolisch voor de wetshandhaving en wordt het zelden gebruikt met de bedoeling om te doden.

Een knuppel kan op vele manieren als wapen worden gebruikt. Het kan defensief worden gebruikt om te blokkeren en aanstootgevend te raken of te duwen. Het gebruikelijke slag- of kogelwerende effect ontstaat niet door een eenvoudige en directe klap, zoals bij een gewoon stomp voorwerp, maar door de arm scherp naar beneden te bewegen, terwijl de club zwaait bijna vrij naar voren en naar beneden en zijn tip beweegt veel sneller dan zijn grip. Truncheons worden ook gebruikt voor andere doeleinden dan wapens, zoals het breken van ruiten om mensen die vastzitten in een voertuig te bevrijden of het uitwerpen van de zakken van een verdachte tijdens een zoekactie (als voorzorgsmaatregel tegen scherpe voorwerpen).

Sommige criminelen gebruiken wapenstokken vanwege hun eenvoudige constructie en gemakkelijke verberging. Het gebruik of het dragen van wapenstokken of geïmproviseerde clubs door anderen dan wetshandhavers is in veel landen bij wet verboden.

Een noodmes is een speciaal mes dat voorzien is van een hersluitbaar lemmet en dat in geval van nood kan worden gebruikt. Het heeft een kort en sterk blad en optische en akoestische hulpmiddelen zoals LED’s en pieptonen. Veel speciale messen kunnen ook als hamer worden gebruikt.

Zelfverdedigingscursussen worden elk jaar meer en meer populair. Men leert hoe men correct moet handelen in gevaarlijke situaties, hoe men de rust kan bewaren en met de juiste techniek de dader uit te schakelen zonder hem ernstig te verwonden. Er zijn cursussen voor alle leeftijdsgroepen en voor beide geslachten. Het goede aan zelfverdediging is dat je je zelfvertrouwen versterkt en dat je zonder wapen kunt rondlopen.