Plafondluidspreker

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Plafondluidspreker Vergelijking

Of het nu in de keuken of de badkamer is, in de garage of in de serre, de mogelijkheden om inbouw- of plafondluidsprekers te installeren zijn vrijwel onbeperkt. Voordat u deze niet geheel goedkope technologie koopt, moet u duidelijk zijn over uw verwachtingen. Hier is het belangrijk om te differentiëren of u naar Dolby Atmos geluid wilt luisteren of dat de kwaliteit van een buizenradio voldoende is. Als je zelfs je eigen spullen wilt maken, zijn er geen grenzen aan het materiaal! In onze plafondluidsprekertest gaan we dieper in op dit onderwerp.

Voornamelijk kasten voor luidsprekers zijn gemaakt van spaanplaat, multiplex, timmerwerk en echt houten platen, maar nooit van beton, steen of acryl. We hebben een aantal sprekers getest met behulp van de actiefilm „John Wick 2“. Goede opname- en actiescènes dagen de kwaliteit van het 3D-geluid uit. En ook hier is de vraag: welke sprekers gebruik ik en hoe kan ik ze het beste installeren? Een voorbeeld uit onze filmtest: in een scène waarin onze held Wick (K. Reeves) zich verwijdert van een „crime scene“. De piepende banden van zijn Mustang GT weten indruk te maken. Maar het hoogtepunt van het geluidsbeeld is de later opengaande rolpoort die omhoog schuift. Het geluid trekt zichzelf naar boven. Super!

En in de actiescènes, waarin mensen schieten, vuisten vliegen of glasscherven, wordt het hele ruimtelijke geluid enorm ondersteund door de luidsprekers.
Goede plafondluidsprekers bieden daarom een nog groter plezier voor het bioscoopgenot thuis.

Afhankelijk van het frequentiebereik maakt men onderscheid tussen inbouwluidsprekers, in vakjargon ook chassis of drivers. in het middenbereik, tweeter en woofer. Ondertussen worden ruimtebesparende coaxiale of triaxiale systemen, waarbij de tweeter zich in het midden van het middenbereik (coaxiaal) bevindt, d.w.z. in het chassis, of de tweeter en het middenbereik zich in het midden van de woofer (triaxiaal) bevinden, voornamelijk gebruikt in voertuigen.
Groot is goed was gisteren
Ondanks hun compacte afmetingen leveren de huidige inbouwluidsprekers een uitstekend geluid dat tot enkele jaren geleden alleen van torenhoge luidsprekers kon worden verwacht.
De luidsprekers van vandaag scoren met elegantie, uitstekend materiaal en het beste geluid. En ondertussen tegen prijzen die voor iedereen betaalbaar zijn. Als u uw eigen luidsprekers gaat bouwen, hebt u geluidsconverters en het juiste, goede buitenmateriaal nodig. Resonanties van de kast kunnen worden vermeden door een zeer goede isolatie van de buitenwanden van de kast. De omringende kast of een niet te klein schot verhindert het akoestische supergau, d.w.z. de D-compensatie van verschillende drukken tussen voor en achter. Alle luidsprekers uit onze plafondluidsprekertest kunnen perfect in wanden of plafonds worden ingebouwd, maar zijn natuurlijk ook geschikt voor zelfbouwluidsprekers.
Praktisch, maar geenszins onbeduidend, zijn kits die compleet met handleiding kunnen worden aangeschaft. Toch is het belangrijk om ook hier te weten: Wie een luidspreker in een hobbyruimte wil bouwen, heeft technisch inzicht, geschikt gereedschap, enige ambachtelijke vaardigheid en natuurlijk diverse materialen nodig, bijv. componenten voor de crossover van meerwegsystemen.

Onze Top 10 – plafondluidsprekers

Vooral hoog geprijsde en hoogwaardige geluidssystemen, die in de woonkamer worden geïnstalleerd, hebben meestal veel ruimte nodig. Om te voorkomen dat de leefruimte wordt gedomineerd door een geluidsinstallatie, moeten de hoogwaardig installatiesysteem logisch. Als u nog steeds veel belang hecht aan een modern en elegant uiterlijk, is er geen sprake van het omzeilen van goede inbouwluidsprekers.

Wat is het verschil tussen WLAN- en Bluetooth-boxen? Bluetooth-luidsprekers zijn al te vinden vanaf 25 euro met een redelijke kwaliteit. Het voordeel: bijna alle smartphones zijn uitgerust met Bluetooth of Wlan, net als bijna alle MP3-spelers. Hierdoor kunnen de dozen direct worden aangestuurd. Het nadeel: De geluidskwaliteit gaat achteruit door de niet altijd even goede datadoorvoer die met Bluetooth of Wlan wordt gegenereerd. Het verschil tussen bedrade boxen en Bluetooth-boxen is soms aanzienlijk. Dus als je veel geld besteedt aan uitstekende luidsprekers, maar vervolgens veel kwaliteit verliest door een slechte verbinding via Bluetooth, moet je eerst nadenken over wat verstandig is en hoe de luidsprekers moeten worden gebruikt.

Zoals met alle dingen om te kopen, zijn er in alle prijssegmenten en de meest verschillende kwaliteitsniveaus. En het is ook duidelijk dat degenen die niet van kraakheldere tonen en ongedefinieerde bassen houden, een beetje meer moeten betalen. Met voldoende creativiteit en vakmanschap kan elke kast in een wand of plafond worden ingebouwd. Wand- of plafondluidsprekers zijn relatief vlak en daarom zeer geschikt voor de meest uiteenlopende bouwkundige oppervlakken. Als de focus vooral op het geluid ligt, dan is het essentieel om te zorgen voor een goed, hoog uitgangsvermogen en goede audiohardware te gebruiken. Zelfs in het middensegment kunt u uitstekende luidsprekers kopen die een zeer gedifferentieerd geluid hebben en zowel de hoge als de lage tonen zeer goed tot uitdrukking brengen. Vandaag de dag zijn de toepassingsgebieden voor inbouwluidsprekers bijna oneindig door de steeds compactere technologie met een uitstekend geluid. De mogelijkheden worden maximaal beperkt door een beperking in de budget, maar niet door de industrie.
Met alle ruimtebesparing: zonder behuizing is het niet mogelijk. Als een luidspreker of chassis in de lucht hangt, worden de geluidsgolven niet gericht maar verstrooid. En geluidsgolven die zich verspreiden, vooral naar voren en naar achteren, elimineren elkaar. Als je helemaal geen ervaring hebt, dan is het relatief moeilijk om de juiste sprekers te vinden, laat staan om ze zelf te bouwen. Een goed advies is daarom essentieel.

– Denon
– MUZIEKSE ANGEL
– Duivel
– Pionier
– Sony
– Mpow
– Logitech
– DKnight
– Harman/Cardon
– mohr
– JBL
– auvisio
– Vertrouw op
– Kanton
– Wavemaster
– Creatief
– Sonos
– Avantree
– RCD
– Magnaat
– Samsung
– Dali
– Lexfield
– Libratone
– Bose
– Ultieme Oren
– Auna

Dolby Atmos is de nieuwste multi-frequentie geluidsvariant van het gerenommeerde Dolby bedrijf. En Atmos is nu ook beschikbaar voor plafondluidsprekers, waardoor de geluidsbeleving eindeloos is. Dolby Atmos maakt een einde aan het vaste kanaaltoewijzingssysteem, waarbij aan elke luidspreker een geluid wordt toegewezen. In plaats daarvan worden de geluidseffecten gerangschikt in een soort virtueel coördinatensysteem. De Dolby Atmos chip berekent op basis daarvan de individuele geluidskanalen, afhankelijk van de betreffende ruimtecondities. Deze techniek zorgt voor een ongelooflijk geluidseffect en dus voor plezier. Een regenbui komt van bovenaf, een vogel vliegt van rechts naar links en de meteoriet slaat naast je. Deze geluidservaring is letterlijk galactisch.

Bij de aankoop van plafondluidsprekers is het belangrijk om goed advies te krijgen en vooral om na te denken over waar ik de luidsprekers wil gebruiken. De prijs is een belangrijke factor, maar het is al mogelijk met een kleine Bereik de begrotingsdoelstelling. Als u thuis echt bioscoopplezier wilt, kunt u ingebouwde luidsprekers krijgen.