Spanningstransformator

Transformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra
LinkTransformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 57,34
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Transformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 57,34
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Spanningstransformator

De beste spanningstransformatoren 2022 in vergelijking

De zon lacht, de wind waait sterk en de lente gutst. Alternatieve energie kan worden verkregen uit alle drie, zon, wind en water. Alleen de opbrengst is anders en moet worden omgezet voor gebruik in ons huishouden. De cellen van een fotovoltaïsch systeem genereren 1,2 volt bij blootstelling aan de zon. Ze zijn met elkaar verbonden om panelen te vormen en vervolgens met elkaar verbonden. De hoogspanning wordt gevoed in een regelaar die is aangesloten op de spanningsomvormer.

Wind en water produceren een roterende energie. Een driefasige generator produceert elektrische energie door inductie, die de spanningsomvormer kan gebruiken.

De omvormer, zoals hij ook wel wordt genoemd, zet enerzijds een ingangsspanning om in de in het huishouden bruikbare spanning. Hiervoor wordt meestal een spanningsomvormer van 12V naar 230V gebruikt. In de tegenovergestelde richting kan het ook de huishoudspanning omzetten in de ingangsspanning van een autoaccu, die met de spanningsomvormer 230V naar 230V kan worden opgeladen.

De lader voor de autoaccu is een spanningsomvormer 230V naar 12V is een transformator die de inkomende wisselspanning naar beneden transformeert. Het wordt dan omgezet in een DC-spanning tot 15V. Door middel van de geïntegreerde elektronica kan de batterij net zo snel of net zo langzaam worden opgeladen.

De spanningsomvormer 12V naar 230V hakt eerst de 12V gelijkspanning in een wisselspanning en zet deze vervolgens om in de gewenste uitgangsspanning of zet deze elektronisch om, bijvoorbeeld van 230V.

Tot nu toe werd de spanningsomvormer vooral gebruikt in campers of campers, maar de huidige trend gaat in de richting van alternatieve energie, die wordt omgezet in elektriciteit voor het huishouden (eigenlijk de spanning van het huishouden). Daarnaast is het ook nodig in de tegenovergestelde richting als oplader voor de autobatterij.

Als u tijdens uw kampeervakantie niet zonder uw huishoudelijke apparaten wilt, kunt u deze op de omvormer aansluiten. Als oplader heeft de auto-eigenaar de omvormer nodig als de accu leeg is. In de trend van alternatieve energieproductie heeft iedereen die de energie van zon, wind of water als stroombron wil gebruiken de spanningsomvormer nodig.

Onze Top 10 – Spanningstransformator kopen

Nr. 1
Transformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra
Kundenbewertungen
Transformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra*

Transformator 60W Inclusief Timer 12V Spanningstransformator Spanning Elektra
De 60 W spanningstransformator met timer en sensor van Luxform kan worden gebruikt als voeding voor het Luxform Easy Twist 12 V tuinverlichtingsverbindingssysteem. Hij is geschikt voor buiten en binnen en heeft een 10 meter lange SPT-1 kabel. De 60 W staat voor het maximale vermogen dat op deze transformator aangesloten ...

 Preis: € 57,34 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

 • Auto-spanningsomvormer als oplaadapparaat voor de autoaccu, spanningsomvormer 230V naar 12V
 • Omvormer als spanningsomvormer 12V naar 230V voor de camper met aangepaste sinusgolf
 • Omvormer om de alternatieve energie van 12 – 76V om te zetten in huishoudelijke elektriciteit met zuivere sinusgolf
 • Driefasige omvormers voor wind- of waterturbines met een driefasige generator
 • Omvormer met aangepaste en zuivere sinusgolf
 • Omvormer met of zonder transformator

Krachtige modellen worden gebruikt als centrale omvormers en in serie geschakeld als stringomvormers.

Transformatorloze omvormers zijn ongeveer 4 procent efficiënter.

In de auto, camper of camper wordt de om te zetten spanningstransformator in beide richtingen al lange tijd gebruikt. Het gebruik ervan in alternatieve energieën is trendy en bloeit nu op. De industrie gebruikt de spanningsomvormer al lange tijd, maar in het huishouden is het momenteel erg populair in het Kom binnen.

Eisen aan een goede spanningstransformator

Goedkope spanningsomvormers werken met een aangepaste sinusgolf. Apparaten zoals opladers voor mobiele telefoons, notebooks of acculampen, maar ook kachels en waterkokers maken gebruik van de „vierkante sinusgolf“. Hierdoor kunnen zelfs DVD-spelers of TV’s worden bediend. Elektrische apparaten met motoren, zoals koelkasten of diepvriezers Een goede omvormer heeft een rendement van meer dan 90 – 96 procent, de import uit China bedraagt maximaal 89 procent.

Voordelen

 • met transformator: kan worden aangesloten op negatief geaarde PV-modules zoals bij dunne-film panelen en galvanische isolatie van het PV-systeem als overspanningsbeveiliging
 • zonder transformator: lichter en efficiënter, stiller en goedkoper

Nadelen

 • met transformator: zwaarder en duurder en luider, moeten worden gekoeld en meer energie verbruiken
 • zonder transformator: Installatie volgens beschermingsklasse II vanwege overspanningsbeveiliging

Bij het dimensioneren van de spanningstransformator is het belangrijk om de continue uitgang te specificeren. Het piekvermogen, bijvoorbeeld voor het starten van de koelkastmotor, moet minstens het dubbele zijn. Het vermogen vereist de toevoeging van de aangesloten apparaten met wat lucht naar boven voor een piekbelasting.

De digitalisering heeft zijn weg gevonden in het veld van de spanningstransformatoren. Digitale displays zijn nu standaard.

Sinds 28.04.2019 zijn er nieuwe VDE-toepassingsregels: VDE-AR-N 4105 geldt voor opwekkingsinstallaties op het laagspanningsnet en de installaties moeten volgens VDE gecertificeerd zijn. Er is echter een overgangsperiode tot 1.4.2020. Systemen die na 17.5.2016 in gebruik worden genomen en die gepland zijn voor Projecten die vóór 27 april 2019 een bouwvergunning moeten hebben of waarvoor geen bouwvergunning nodig is en die vóór 30 juni 2020 worden geïnstalleerd, hoeven niet te worden aangepast.

Er zijn veel fabrikanten van spanningstransformatoren, hier de hoogwaardige:

 • Dometic
 • Bosch
 • Siemens
 • Schneider

Dometic is een Zweedse fabrikant van caravaninstallaties en produceert auto-omvormers tot 1500 watt onder de naam Waeco.

Bosch produceert sinds 2011 onder andere centrale en stringomvormers in de dochteronderneming Bosch Power Tec GmbH.

Siemens: De omvormers voor zonne-energie van dit grote Duitse elektriciteitsbedrijf zijn geschikt voor middelgrote tot grote fotovoltaïsche installaties en zonne-energiecentrales vanaf 10 kW.

Schneider Elektrik is een Franse elektrische groep en leider in digitale transformatie met omvormers in de hogere prijsklasse.

Online winkelen is handig en praktisch en heeft voordelen. Het internet biedt alles en altijd. Je bestelt thuis en haalt de spullen bij de voordeur. De gespecialiseerde handel heeft meestal minder keuze. Zij bieden vaak persoonlijk advies. Het onderzoek is vooral voordelig voor de aankoop om de spanningstransformator te selecteren.

– Het verhaal
Batterijladers bestaan al sinds de 20e eeuw. Met het gebruik van huishoudelijke apparaten in campers en caravans in het midden van de jaren ’50 waren er ook omvormers nodig. Intussen zijn er steeds meer omvormers voor zonne-energie in trek.

– Cijfers, data, Feiten
Terwijl de traditionele omvormers stagneren op het verkoopniveau, zijn de moderne transformatorloze omvormers booming met de boom in de Phovoltaïsche systemen.

– Prijzen: Hoeveel kosten spanningstransformatoren?
Goede automotive-omvormers met een aangepaste sinusgolf zijn verkrijgbaar met ongeveer 600 watt voor ongeveer 50 euro. Batterijladers kosten tussen de 25 en 50 euro. Omvormers in PV-systemen kosten ongeveer 200 – 1200 Euro per kW.

Voor de krachtigere omvormers is er vaak een afstandsbediening. Voor de autoomvormers zijn kabelklemmen en een sigarettenaanstekeraansluiting standaard.

Een alternatief voor de omvormer is nog niet gevonden.