Plakmachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Plakmachine

De plakkerijmachine

De volgende renovatie is aan de orde en er moet nieuw behang op de muur komen? In dit geval kan een plakkerijmachine een uitstekend hulpmiddel zijn. Velen van ons gebruiken een gratis weekend om een kamer of zelfs de hele flat te renoveren, sommigen genieten ervan, maar voor anderen is het een noodzakelijk kwaad. Wallpapering is niet voor iedereen weggelegd, want helaas ontstaat er veel vuil en stof door het afscheuren van het behang en door het plakken van de behangstroken moet de behangtafel voortdurend worden bevrijd van overtollige pasta, de enige manier om te voorkomen dat de bovenkant van het behang niet wordt ingesmeerd met pasta.
Als u echter een plakkerijmachine gebruikt, hoeft u de behangtafel niet voortdurend af te vegen. Maar niet alleen het schoonmaken van de tafel wordt volledig achterwege gelaten, ook de werksnelheid neemt aanzienlijk toe.
Om u te helpen beslissen welke machine u moet kiezen, hebben we de belangrijkste informatie verzameld uit verschillende tests van de plakmachine.

Een plakkerijmachine is relatief eenvoudig van opzet en bestaat uit slechts enkele onderdelen: Plakbakje, apparaat voor het ophangen van de behangrol, wat afbuig- en geleiderails en een snijapparaat waarmee het behang op de gewenste lengte kan worden afgesneden.

Voordat de plakkerijmachine gebruikt kan worden, moet de pasta natuurlijk geroerd worden, terwijl de pasta enkele minuten getrokken wordt, de plakkerijmachine kan op de behangtafel geplaatst worden, in sommige gevallen kan de plakkerijmachine ook met behulp van een kleminrichting gefixeerd worden.

Nadat de pasta volledig is doorgetrokken, vult u deze in de pastakuip, waarop de behangrol is geplaatst. de houder wordt ingebracht en de gewenste pastadikte wordt gedoseerd door het verstellen van een stripplaat. Als deze stappen zijn genomen, kan het behangen beginnen. Het enige wat u hoeft te doen is het behang gelijkmatig door de plakmachine te trekken en de pasta gelijkmatig over het hele web aan te brengen.
Het behang hoeft nu alleen nog maar op de gewenste lengte te worden afgeknipt. Hiervoor is het een goed idee om een stempel te drukken op de behangtafel. Zelfs de randen van het behang zijn met de plakmachine netjes afgeplakt, zodat er geen gebieden opnieuw geplakt hoeven te worden.

Onze Top 10 – Plakmachines

Voordelen van de plakkerijmachine

– aanzienlijk zuiniger gebruik van pasta’s
– geen behangtafel ingesmeerd met pasta
– rechte sneden van het behang door de snijinrichting
– beduidend snellere werksnelheid
– hulpmiddel bij het afrollen

Nadelen van de plakkerijmachine

Een klein minpuntje is het plaksel dat aan het einde van het behangproces in de pastabak achterblijft, dit komt omdat de pastabak altijd relatief zwaar moet worden gevuld, zodat de aanbrengrollen volledig in de pasta zijn ondergedompeld.
De pasteimachinetest toonde aan dat elk type behang zonder problemen verwerkt kan worden, het maakt niet uit of het materiaal dun of dik is. Het enige belangrijke punt is het aanpassen van de plakrol aan het betreffende materiaal.

Plakmachine – kooptips

Natuurlijk zijn de pastamachines verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen en prijscategorieën, maar in principe verschillen de machines niet veel van elkaar.
Bij de aankoop van een apparaat, zorg ervoor dat het is gemaakt van een materiaal dat niet roest, de beste zijn apparaten met een hoog plasticgehalte, roestvrij staal of gelakt plaatstaal. Deze materialen geven de machine, een aanzienlijk langere levensduur.
Robuuste materialen zijn ook veel gemakkelijker te reinigen, hier is het mogelijk om de complete machine gewoon goed te douchen, het water spoelt de pastaresten betrouwbaar weg. Hoe minder hoeken en scherpe randen de plakkerijmachine heeft, hoe makkelijker deze te reinigen is, een eenvoudige demontage van de machine is ook voordelig voor de reiniging.
Bij de pasteimachinetest werd steeds weer aangetoond dat het zinvol is om een duurdere machine aan te schaffen, deze hebben namelijk een hogere kwaliteit van de verwerking en hebben daardoor een veel langere levensduur. Een gezond gemiddelde moet ervoor zorgen dat u lang met de machine kunt werken.