Projectieklok

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Projectieklok

Wat is een projectieklok?

Met behulp van een ingebouwde projector straalt deze klok de huidige tijd op elk oppervlak. Deze functie is vaak ingebouwd in wekkers, omdat de projectie van digitale cijfers die informatie geven over de huidige tijd het voordeel heeft dat ze in een veel groter formaat worden weergegeven. Dit maakt het mogelijk voor mensen met een gebrekkig gezichtsvermogen om de tijd te lezen zonder dat ze hun bril hoeven op te zetten. Dit is vooral praktisch in de ochtend bij het opstaan. Meestal wil je precies weten hoe laat het is. U hoeft niet naar de wekker te reiken en uw hoofd te draaien om de tijd af te lezen, want het is genoeg om naar de tegenoverliggende muur of het plafond te kijken. Klokken met een projectiefunctie voor het tijdstip worden meestal gebruikt als wekker, projecteren de tijd, afhankelijk van het model, ook de datum en soms zelfs de huidige buitentemperatuur en combineren vele andere nuttige functies in één apparaat.

Vereisten voor een goede projectietimer

Een hoogwaardige projectiewekker heeft een instelmogelijkheid voor de projector, waardoor de projectierichting naar wens kan worden ingesteld. Om te voorkomen dat u zich ongemakkelijk voelt bij het veranderen van de tijd of het reizen naar andere tijdzones, is een goede projectietimer uitgerust met een radiogestuurde klok. Dit elimineert het ongemak van het moeten aanpassen van de tijd en voorkomt storingen die kunnen optreden als gevolg van een tijdsverandering. Het is standaard bij de meeste goede projectietimers dat het display ook de huidige binnen- en buitentemperatuur weergeeft. Deze functie is vooral nuttig wanneer u zich afvraagt hoe warm of luchtig u zich moet kleden voor de dag die voor u ligt. In een kinderdagverblijf helpt deze functie om de juiste kamertemperatuur voor het slapende kind te regelen, omdat een van de risicofactoren voor plotselinge kindersterfte oververhitting van de baby is. Er is niets aangenamer dan een paar momenten te slapen voor het begin van de nieuwe werkdag. Daarom moet een goede projectiewekker uitgerust zijn met een sluimerknop, zodat u nog vijf minuten naar de andere kant kunt draaien. Als meerdere personen de wekker delen of als men ’s middags naast de ochtendwekker aan een afspraak herinnerd wil worden, is het handig als de klok meerdere alarmtijden toelaat. Door middel van een dimmerfunctie kunnen lichtgevoelige personen de helderheid van de projectie aanpassen aan hun individuele behoeften. Een projectiewekker die al deze functies combineert is een goed product.

Onze Top 10 – Projectieklok

Toepassingsgebied van de projectieklok

De klok met projectiefunctie is te koop als wekker, maar is ook verkrijgbaar in de winkel als radiowekker en als klok met ingebouwde natuurgeluiden. De klok is ook verkrijgbaar in een speciale versie voor kinderen. Hier dient het als een hulpmiddel om in slaap te vallen en in plaats van de tijd dat het bijvoorbeeld een mooie sterrenhemel op het plafond projecteert. Deze kinderklokken kunnen ook andere functies geïntegreerd hebben, zoals een geluidssensor om de sterrenhemel weer te projecteren als het kind ’s nachts wakker wordt. Bijzonder verfijnde modellen van dit type hebben ook geprogrammeerd in een paar Good-Night nummers of natuurgeluiden, die vervolgens helpen om de baby te kalmeren. Dit kan het geluid van de zee zijn, de rustgevende Hartslag die het kind nog kende uit de baarmoeder of het zachte getjilp van de krekels op een zwoele zomeravond. Deze klokken zijn dan ook in veel verschillende variaties verkrijgbaar en kunnen dus vrij flexibel worden gebruikt.

Welke alternatieven voor een projectieklok zijn er?

De conventionele wekker, waarbij u zich in bed moet uitrekken en op de uitknop moet drukken, is vooral interessant voor de hele ochtend grouches, omdat het hen aanmoedigt om hun bloedsomloop op gang te brengen. Dit type klok biedt geen enkel comfort, behalve een luide alarmtoon en in het ergste geval geen sluimerfunctie – wat fataal zou zijn voor het ochtendhumeur. Als u de tijd nog steeds op het eerste gezicht wilt weten, moet u gaan voor een grote analoge wandklok, die in veel verschillende versies in de winkels verkrijgbaar is.

Welke fabrikanten van projectieklokken zijn er?

Bijzonder bekende fabrikanten van deze functiehorloges zijn Brendson, Braun
en Oregon.

Innovaties op het gebied van projectiewekkers

De nieuwste generatie van deze horloges biedt een heleboel speciale functies. Naast de weergave van de tijd en datum zorgt een daglichtprojector ervoor dat u zachtjes wordt gewekt. De weergave van de tijd kan worden geprojecteerd op de muur in verschillende kleuren, er is een weerstation inclusief hygrometer en weersvoorspelling voor de komende dagen en voor het opladen van de wekker ook een USP-interface. Met een internetverbinding kunt u uw favoriete afspeellijst laten afspelen als wek- of slaapmuziek en voor het zachtjes in slaap vallen is er een praktisch slaapmiddel dat gebruik maakt van aangename ontspanningsmuziek of natuurgeluiden om u zachtjes in slaap te laten vallen wegen.
Voordelen van het kopen van een project-ionenwekker op het internet
Het internet biedt gemakkelijk te vinden koopadvies voor bijna elk product dat op de markt beschikbaar is met behulp van zoekmachines. Goed gesorteerde onlinewinkels hebben verschillende modellen en leggen hun functies en technische gegevens in detail uit. Hier is het mogelijk om comfortabel en door middel van eenvoudig scrollen naar verschillende projectieklokken te kijken en ook om prijzen te vergelijken. Door middel van de ervaringsrapporten van de klant kan men bovendien een objectief beeld krijgen van de gekozen wekker.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een projectieklok?

Naast de vele functies die een projectiewekker moet hebben, is het ook belangrijk om op te merken dat de wekker de mogelijkheid biedt om naast de aansluiting voor het normale stroomnet ook op batterijen te werken. Dit maakt de wekker flexibel te vervoeren, wat uiterst belangrijk is voor het reizen. Meestal moet worden opgemerkt dat in de batterijmodus het gebruik van de radiofunctie leidt tot een kortere levensduur van de wekker, daarom hebben sommige modellen een beperkte bruikbaarheid in de batterijmodus. In dit geval is het zinvol om zich te oriënteren op modellen die zich met zo weinig mogelijk en kwalitatief hoogwaardige batterijbronnen kunnen redden, zodat men niet zoveel batterijen op voorraad hoeft te hebben. Ook bij de aanschaf van een wekker is het belangrijk dat deze eenvoudig te gebruiken is en een aantrekkelijk design heeft dat prettig in de woonomgeving past.

Nuttige accessoires voor projectie-alarmklokken

Deze multi-tasking wekker heeft veel functies op zich. Maar als je je horloge wilt bevriezen, moet je nadenken over geschikte batterijen. Ook de stopcontacten in de verschillende landen wijken af van de standaard die u thuis kent – daarom een contactdoosadapter als handig accessoire als u uw horloge in het buitenland via het lichtnet operationeel wilt houden.