Retro-koelkasten

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Retro-koelkasten

Vind de juiste Retro koelkast

De golf van nostalgie heeft niet alleen betrekking op films in de bioscoop, maar ook op elektronische apparaten of huishoudelijke apparaten. Velen houden ervan om te genieten van herinneringen aan vervlogen tijden. Trouw aan het motto: „Er was toen ook charme.“ Designertelefoons, strijkijzers of koelkasten in de stijl van de jaren ’50 zijn in de winkels verkrijgbaar. Veel mensen zijn ook onder de indruk van de Amerikaanse tijd. Waarom alleen maar koelkasten uit de jaren 50? In die tijd bereikte de koelkast zijn doorbraak en de mooie vorm was gewoonweg uniek.

Daarom zijn er vandaag de dag veel kasten met ronde vormen, enorme deurklinken en in een kleurrijk jasje in de winkel. Maar de elektronica is uitgebreid herontworpen. Wat erg nuttig is. Want zoals bekend op het gebied van klassieke auto’s zijn de energiekosten veel hoger dan bij nieuwere modellen. De milieuactivisten leggen hun handen boven hun hoofd.

Wat moet een koelkast doen? Op de achterzijde bevindt zich een koelunit, die is uitgerust met is uitgerust met een thermostaat. Deze apparatuur houdt de lucht in de koelkast koel. Vergeleken met de kamertemperatuur is de lucht in de kast veel lager, ongeveer 2°C tot 8°C.

Welke functies heeft een koelkast nodig?

De eisen zijn aanzienlijk gestegen, het moet niet alleen bederfelijk voedsel koelen. In de afgelopen tijd zijn er ook vriescombinaties ingebouwd in een koelkast. Vaak voorzien van een aparte deur, waarachter de temperatuur meestal rond de -18°C ligt.

Met het verlangen naar koude dranken nam ook het verlangen naar de ijsblokjesmachine toe. In een goede combinatie is dit ook ingebouwd.

Grote koelkasten met veel ruimte zijn ook populairder dan kleinere. Deze trend is van Amerika naar Duitsland overgeslagen.

De nieuwe technologie is ook verwerkt in de verdeling van de compartimenten. Met Bio-Fresh-compartimenten kunnen bijzonder gevoelige levensmiddelen bijzonder lang worden bewaard. Met al deze technische kenmerken zou de energie-efficiëntieklasse echter relatief laag moeten zijn. Zodat de elektriciteit niet onnodig wordt gebruikt. Een nieuwe A++ koelkast kan 100 tot 150 kWh elektriciteit verbruiken in een heel jaar. Het hangt echter af van de inhoud. Als de koelkast vol is en Als het vaker wordt geopend, is het verbruik natuurlijk hoger. Als u het verbruik laag wilt houden, heeft de retro-koelkasttest aangetoond dat de koelkast regelmatig moet worden ontdooid en dat de ventilatiesleuven vaker moeten worden gereinigd. Gescheurde afdichtingen kunnen ook een hoog verbruik veroorzaken, omdat de koude lucht altijd kan ontsnappen.

Qua uiterlijk is het niet alleen de retro-uitstraling die telt, maar ook een anti-vingerafdrukcoating. Dit betekent dat kleine vette kindervingertjes geen sporen kunnen achterlaten en dat de koelkast langer mooi blijft.

Koop onze Top 10 – retro koelkasten

Bekende fabrikanten

Bekende merken als AEG, Bosch, Gorenje, Neff, Severin, Siemens, Syntrox, Liebherr, Smeg en Bauknecht hebben allemaal retro-koelkasten in hun repertoire. Door de grote vraag is de selectie aanzienlijk toegenomen. Waarbij Gorenje zeer gespecialiseerd is in retro-combinaties en om deze reden een grote selectie heeft. De retro koelkast test heeft al deze koelkasten onder de loep genomen, dit zal u helpen bij uw aankoopbeslissing.

De displays die veel moderne koelkasten vandaag de dag hebben, zijn echter niet voor de retroversie. Juist daarom Deze combinatie zult u niet op de markt vinden.

Hoe groot moet de koelkast zijn?

De grootte moet afhankelijk zijn van uw huishouden. Hoeveel mensen wonen er in uw kamers die gevoed moeten worden? De basisregel is: een alleenstaande heeft ongeveer 100 liter nodig, terwijl paren ongeveer 140 liter nodig hebben. Voor elke extra persoon moet een extra 50 liter in rekening worden gebracht. Een andere factor is, vind je het leuk om feestjes te organiseren of vrienden uit te nodigen voor het diner? Dan is een grotere koelkast nodig. 300 liter is een goede richtlijn. Voor de vriescombinatie moet u ongeveer 35 tot 40 liter per persoon berekenen.

Niet alleen de energie-efficiëntieklasse is doorslaggevend!

Uit de retro-koelkasttest bleek dat er ook rekening moet worden gehouden met klimaatklassen. Want als je in een warme omgeving leeft, zijn de letters SN, N, ST en T ook belangrijk voor je.

  • SN: Subnormaal – Omgevingstemperaturen tussen 10 en 32

  • N: Normaal – temperaturen tussen 16 en 32°C

  • stijl=“font-familie:Georgia, serif;„ST: Subtropisch – de omgevingstemperatuur ligt meestal tussen 16 en 38°C.

  • T: Tropisch – tussen 16 en 43°C

Want het maakt niet uit wat de omgevingstemperatuur is, de koelkast moet optimaal functioneren en uw voedsel kunnen koelen.

Kopen op het internet van belang?

Internetaankopen zijn zeer praktisch, omdat u alle reviews op uw gemak kunt bestuderen en een exact beeld krijgt. Als u vragen heeft, kunnen deze aan de fabrikant worden gesteld en zullen deze snel worden beantwoord. Een ander voordeel is dat u zich niet aan de openingstijden hoeft te houden. U kunt bestellen wanneer u tijd heeft, comfortabel op de bank.

Er is ook voorzien in levering. Het grote, zware pakket wordt naar uw adres gestuurd. Als uw auto te klein is, kan het zijn dat u een aanhangwagen moet huren en extra kosten moet maken. Door het lange recht op teruggave bent u altijd aan de veilige kant. Als de koelkast je niet bevalt, stuur hem dan terug.

Via de grote selectie een goede prijsvergelijking is ook mogelijk. De verschillende portalen bieden u altijd aanbiedingen waar u geen nee kunt zeggen.

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]