Ricinusolie

Test & vergelijk Ricinusolie

De beste ricinusolie 2022 in vergelijking

Wonderboom van ricinusolie – echt wonder – voor huid, haar en spijsvertering

De genezende krachten van de tropische wonderplant „Ricinus communis“ waren al bekend bij de mensen in het Oude Testament. Maar de olie werd ook gebruikt om parfum te maken en voor olielampen.

Wat is een ricinusolie?

De ricinusolie wordt verkregen uit de zaden van de wolmelkfabriek „Ricinus communis“.
Door de koude persing ontstaat de waardevolle ricinusolie, die alle ingrediënten van de medicinale plant bevat. Ricinusoliën worden gebruikt in de geneeskunde, cosmetica en door middel van raffinage, ook in de technisch-industriële sector.

Hoe werkt een ricinusolie?

Ricinusolie is rijk aan ricinolzuur en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Ricinusolie bevat antioxidanten, zoals vitamine A. De meeste mensen zijn bekend met ricinusolie voor het losmaken van constipatie en het reinigen van het spijsverteringskanaal. Het ricinolzuur komt alleen vrij in de dunne darm door de lichaamseigen vetsplitsende enzymen. Het vrijkomende ricinolzuur irriteert de darmen en bovendien leidt het vasthouden van water uiteindelijk tot de gewenste afvoer.

Toepassingen van een ricinusolie

Voor huid en haar
– Leeftijdsvlekken
– Acne
– Littekens
– Wratten
– slechte wondgenezing
– Gespannen en broos haar
– als massageolie
– Versterking van de vingernagels

Voor spijsverteringsproblemen
Ricinusolie heeft zich al eeuwenlang bewezen als een ontgiftende of ontlastende maatregel.

Voor ziekten en aandoeningen
– Artrose
– Chronische pijn
– Menstruatiekrampen
– Tumoren (pad/ dressing)
– Cysten (uitgave/bindend)

Wie heeft er een ricinusolie nodig?

Ricinusolie kan op vele manieren worden gebruikt, dus het kan een bijzondere hulp zijn voor vele groepen mensen. Mensen die last hebben van huidproblemen, een slechte wondgenezing hebben of last hebben van acne kunnen vertrouwen op het effect van ricinusolie. Voor mensen met broos en dof haar helpt ricinusolie de glans en vitaliteit te herstellen. Mannen met een zwakke baardgroei, mensen met weinig wimpers of wenkbrauwen kunnen vertrouwen op ricinusolie. Velen geloven dat ricinusolie alleen wordt gebruikt voor spijsverteringsproblemen. Deze bekende genezende kracht in het spijsverteringskanaal is na zeer korte tijd effectief. Consumenten die last hebben van spijsverteringsproblemen behoren sindsdien tot de eindverbruikers van hoogwaardige ricinusolie.

Onze Top 10 – Richtolie kopen

Welke soorten ricinusolie zijn er?

Ricinusolie voor uitwendig gebruik
De hoogwaardige oliën kunnen puur worden aangebracht of gemengd in speciale tincturen, serums en crèmes.

Ricinusolie voor oraal gebruik
Voor intern gebruik zijn er hoogwaardige en zuivere oliën die via orale toediening kunnen worden ingenomen. Speciale zachte gelatinecapsules bevatten de benodigde hoeveelheid ricinusolie en kunnen als alternatief dienen.

Toepassingsgebied van de ricinusolie

De verscheidenheid aan ricinusolie en de genezende kracht van de wonderboom helpt hiertegen:

– Algemene malaise
– Haargroeiproblemen
– Huidproblemen
– spijsverteringsaandoeningen

Het is raadzaam om de:
– Wondverzorging
– Ontlasting
– Behandeling van het haar
– Voorwaarde voor huidziekten
– Preventie van bepaalde ziekten die worden veroorzaakt door milieugif en vrije radicalen.

Eisen aan een goede ricinusolie

Koudgeperst, inheems Oliën bevatten alle belangrijke actieve bestanddelen van de wolmelkfabriek. Hoogwaardige castoroliën voor cosmetica zijn gecertificeerd en dermatologisch bevestigd.

Voor- en nadelen van ricinusolie

– Voordelen
Ricinusolie is veelzijdig, werkt en versterkt zowel van binnenuit als van buitenaf. Ricinusolie vermindert de vorming van ouderdomsvlekken en zet door zijn zuurgraad een anti-verouderingsproces in gang. Het haar wordt glad, glanzend en krijgt meer vitaliteit. Bij inwendig gebruik heeft ricinusolie een spijsverterings- en laxerende werking, waardoor ontgiftende genezingsprocessen in het lichaam op gang komen. De ricinusolie kan worden gebruikt voor regelmatig gebruik. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen worden behandeld met ricinusolie.

– Nadelen
Bijwerkingen zoals misselijkheid, braken of buikkrampen kunnen af en toe optreden tijdens het gebruik.

Waar moet ik op letten bij het kopen van ricinusolie?

Wie veel belang hecht aan biologische kwaliteit moet aandacht besteden aan de bijbehorende certificering. Koudgeperste oliën bevatten alle werkzame bestanddelen van de medicinale plant en zijn daarom bijzonder aan te bevelen. Veel fabrikanten geven de eindconsument een zekere transparantie en inzicht in de productieprocessen.

Innovaties op het gebied van ricinusolie

Ricinusolie stimuleert de groei van het haar. Dit effect kan ook op de wimpers worden overgebracht. Voor sterke en lange wimpers hebben de fabrikanten een mascaraserum op basis van ricinusolie ontworpen. Door het eenvoudigweg aanbrengen met een ingesloten wimperkam, worden de haarwortels van onderaf gevoed en versterkt. Dit verzorgingsproduct kan gebruikt worden voor een sterke en volle baardgroei, voor de groei van wenkbrauwen of voor hoofdhaar.

Welke fabrikanten van Is er ricinusolie?

– Beau Pro Botanicals
– colibri
– Dragonspice
– GROENSTIJL
– jeugdigheid
– KOBWA
– Lamotte
– mea vita
– Mroobest
– NaturElle
– NCM
– Naissance
– PraNaturals
– Sala
– satijnen aard
– Spinnewiel

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van ricinusolie

De beste ricinusoliën in de ricinusolietest vergelijking 2019.

1e plaats
SatijnNatuurl Organische Ricinusolie
tweede instantie
colibri Cosmetica (prijsprestatie winnaar)
3e plaats
NaturElle ricinusolie

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn ricinusolie kopen?

Castor oliën zijn verkrijgbaar in apotheken, natuurvoedingswinkels en drogisterijen, maar ook de internethandel heeft kwalitatief hoogwaardige en geselecteerde oliën in de aanbieding. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen naar de aantrekkelijke online kortingen en spaaracties van verschillende dealers en gespecialiseerde markten.

Wetenswaardigheden & gids voor ricinusolie

De zaden van de „Ricinus communis“ bevatten het levensbedreigende gif ricine. Dit gif wordt afgescheiden door de productie- en fabricageprocessen. Ricine komt niet voor in ricinusolie.

De ontgiftende werking van ricinusolie
Als de patiënt darmmycobacteriën heeft, dan heeft hij of zij snel hulp nodig, wat leidt tot de eliminatie ervan uit het spijsverteringskanaal. Door milieu-invloeden, toxines en residuen van geneesmiddelen, chemicaliën in water, lucht en bodem, wordt het menselijk organisme steeds meer aangevallen. Uitputting, depressieve stemmingen, hongeraanvallen en algemene lusteloosheid kunnen de gevolgen zijn van darmstress. Regelmatige ontgifting met ricinusolie wordt door veel artsen aanbevolen om ernstige secundaire ziekten als gevolg van milieuvervuiling te voorkomen. Het gaat hierbij om wetenschappers en artsen, met name multiple sclerose, de ziekte van Parkinson of de ziekte van Alzheimer.

– De Geschiedenis

Reeds in het Oude Testament spreekt het Boek van Jona over de castorolieplant. De oude volkeren kenden de genezende kracht ervan goed. De zaden van de „Ricinus communis“
werden gevonden in graven, als grafgiften. De olie is ook bekend als Castor Oil, Christ Palm Oil of Palmachristi Oil. In 1764 werden de genezende eigenschappen van ricinusolie voor het eerst schriftelijk vastgelegd door de arts Peter Canvane. Hij noemde de verkregen olie „Castoroil“.

– Cijfers, gegevens, feiten

Fabricage- en productieproces
De teeltgebieden van de wolmelkplanten zijn tropische gebieden op aarde, zoals Paraguay of Costa Rica.
Koud persen gebeurt meestal met behulp van een schroefpers. Inheemse olie-extractie is de meest zachte methode om een rijk eindproduct te produceren.

Andere producten van ricinusolie
РDagcr̬me
– Ricinusoliecapsules

Ricinusolie wordt ook gebruikt in industriële en technische toepassingen. Biodiesel of hoogwaardige kunststoffen kunnen met bepaalde raffinagemethoden worden geproduceerd.

– Prijzen: hoeveel kosten de ricinusoliën?
Biologische producten:
Voor een flesje pure ricinusolie van 200 ml in biologische kwaliteit betaalt de consument ongeveer 18 € in de internetwinkels.

Standaard kwaliteit:
Veel producenten nemen biologische producenten als voorbeeld en willen residuen in het eindproduct vermijden. Daarom zijn veel oliën van hoge zuiverheid en de beste kwaliteit. Een flesje, met een inhoud van 200 ml, van een zuivere ricinusolie kost ongeveer 7 € in de internethandel.

Nuttige accessoires voor ricinusolie

– Boeken
Op de markt kunt u boekmateriaal kopen over ricinusolie. De auteurs houden zich onder andere bezig met ontgifting en genezingsprocessen die zich voordoen bij het innemen van ricinusolie.

Alternatieven voor ricinusolie

Alternatieve inname voor de Spijsverteringskanaal
Het beste alternatief is ricinusoliecapsules, die omgeven zijn door een zachte gelatineschaal en daardoor gemakkelijk te slikken zijn. De werkzame bestanddelen komen alleen in de maag vrij en er komt geen smaak van de ricinusolie in de mond vrij.

Alternatieve producten voor de huid
Wie niet van oliën op de huid houdt, kan terugvallen op hoogwaardige dagcrèmes met ricinusoliecomponenten.