Goud van plezierolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Goud van plezierolie

Het beste goud van de plezierolie 2022 in vergelijking

Wat is goud van plezierolie?

De gezonde keuken is booming, dus veel mensen volgen de huidige trend om meer koudgeperste plantaardige oliën te gebruiken en dus is huttentutolie populairder geworden.

Goud van plezierolie wordt gewonnen uit de zaden van de huttentut en is zeer geschikt voor consumptie, maar ook voor de productie van cosmetische producten vanwege de gezondheidsbevorderende werkstoffen.

Let op: Goud van plezierolie en lijnolie zijn twee verschillende oliën en worden daarom van verschillende planten gemaakt.

Effect van goud van plezierolie

Goud van genot wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals omega-3 en omega-6 en hun gezondheidsbevorderende werking. Deze gezonde vetzuren helpen het cholesterol- en bloedsuikergehalte en de bloeddruk te verlagen en worden daarom beschouwd als de belangrijkste actieve ingrediënten voor de gezondheid van ons hart.

Bovendien heeft een voldoende toevoer van omega-3 vetzuren een positief effect op ons metabolisme en ons immuunsysteem.

Vermeldenswaard is ook de ontstekingsremmende werking van huttentutolie en de bescherming tegen celveroudering.

Toepassingsgebieden Goud van plezierolie

Goud van plezierolie wordt vaak gebruikt in de keuken. Als gezonde olie verrijkt het salades, spreads, dips of pesto’s, maar kan het ook menig dessert verfijnen. Goud van plezierolie mag nooit worden gebruikt om te bakken, want hitte vernietigt gezonde vetzuren. Natuurlijk kunnen warme gerechten worden geraffineerd en gekruid met goud van plezierolie.
De cosmetica-industrie gebruikt deze gezonde olie ook graag en gebruikt het graag in crèmes en huidverzorgingsproducten vanwege de antioxiderende werking.

Wie heeft er behoefte aan

Goud van plezierolie?

Gezondheidsbewuste mensen profiteren van het gebruik van goud van plezierolie. Het verlaagt zowel de bloeddruk als het cholesterol- en bloedsuikergehalte, heeft een ontstekingsremmende werking en ondersteunt de doorbloeding. Het beschermt ook tegen infectieziekten, helpt onze huid te regenereren en voorkomt celveroudering. Slaapstoornissen kunnen worden verminderd en het concentratievermogen kan worden vergroot.

Koop onze Top 10 – goud van plezierolie

Wat voor soort goud van plezierolie is er?

Goud van plezierolie is vooral verkrijgbaar in biologische kwaliteit, omdat bij dit type productie er bijzonder goed op wordt gelet dat alle gezondheidsbevorderende ingrediënten in het eindproduct zo veel mogelijk behouden blijven.
Wie de olie niet direct op voedsel wil gebruiken, kan de huttentutolie in capsulevorm als voedingssupplement gebruiken.

Toepassingsgebied van het goud van de plezierolie

Zoals reeds beschreven, wordt huttentutolie gebruikt om ons organisme te ondersteunen om het lichaam te helpen de gezondheid te behouden door middel van de onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn vooral belangrijk als voedingssupplement voor vegetariërs en veganisten!
Goud van plezierolie wordt vaak uitwendig gebruikt om gewrichtspijn of kneuzingen sneller te verlichten dankzij de ontstekingsremmende werking en om de bloedcirculatie te bevorderen.
Verwerkt in crèmes of aangebracht als huidolie voorkomt het celveroudering en zorgt het voor een mooie regelmatige teint.
Als remedie kan het natuurlijk ook gebruikt worden in de diergeneeskunde.

Eisen aan een goede huttentutolie

In een LeindotterOel-test bleken de volgende punten de belangrijkste aankoopcriteria te zijn. Ze zijn de productiemethode, de kwaliteit van de olie en het gebied waar het goud van het plezier wordt verbouwd.
Het is belangrijk dat de huttentutolie koud wordt geperst, zodat alle gezonde De werknemer gecontroleerd biologisch, natuurlijk voedsel wordt geproduceerd.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn huttentutolie het beste kopen?

Natuurlijk domineert de handel via internet ons koopgedrag in de wereld van vandaag. We moeten echter altijd waarde hechten aan regionaliteit om de diversiteit in een regio te behouden. Het internet is een zeer goede bron van informatie en vergelijkingen voor een product. Als je bij een regionale oliemolen in de buurt koopt, is de relatie met het voedsel dat je koopt direct intensiever, omdat showrooms en inzichten in de productie ons dichter bij het product brengen en het idee van gezondheid versterken.

Wetenswaardigheden & gids voor goud van plezierolie

Het verhaal
Goud van plezierolie was al bekend bij de Kelten onder de naam Camelina en werd beschouwd als een belangrijke fabriek voor de winning van olie. Goud van genot wordt beschouwd als een oude Europese cultuurplant, die zijn oorsprong had in het Neolithicum, maar helaas na de Middeleeuwen in de vergetelheid raakte.
Cijfers, gegevens, feiten
De kleine, ovale en roodbruine zaadjes worden uit de aromatische, weinig veeleisende kruisbloemige plant gehaald en zachtjes koud geperst. Er is geen verdere stap nodig om de olie te extraheren en de milde nootachtige smaak, samen met de gezonde ingrediënten, gaat direct in de olie.
Prijzen: hoeveel kost goud van plezierolie?
Goud van plezierolie is ook verkrijgbaar in biologische kwaliteit tegen relatief lage prijzen. Het wordt aangeboden in verschillende flesgroottes en de prijs varieert van ongeveer vijf euro voor 100 ml tot ongeveer twaalf euro voor 500 ml.

Nuttige accessoires voor goud van plezierolie

Helaas niet bekend.

Alternatieven voor goud van plezierolie

Lijnzaadolie heeft vergelijkbare ingrediënten en werkzame stoffen, maar het smaakt pittiger en gaat niet zo lang mee als lijnzaadolie omdat het minder vitamine E bevat. Hennepolie is ook rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren en vertegenwoordigt dus een Alternatief.