Santoku-mes

ZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteauVictorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden
LinkZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteau*Victorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 2,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 41,68
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
ZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteau
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 2,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Victorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 41,68
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Santoku-mes

De beste Santoku-messen 2022 in vergelijking

Wat is een Santoku-mes?

Santoku-messen zijn universele messen voor de keuken, waarvan het land van herkomst Japan is. Het mes heeft bijzondere kenmerken. Dit zijn vooral de botte kant van het mes aan de bovenkant en een vrij breed lemmet dat ver onder het handvat van het mes uitsteekt. Dis maakt een goede afhandeling mogelijk. Santoku-messen zijn nu ook heel gewoon in Europa.

Hoe werkt een Santoku-mes?

Santoku-messen zijn afkomstig uit de Aziatische keuken. De eigenlijke vertaling van Santoku betekent zoveel als de „drie deugden“. Het lemmet van het mes is ongeveer 17 tot 20 cm lang en met zo’n mes kun je voedsel zoals groenten en vlees snijden. Eenvoudige bediening is mogelijk dankzij het brede blad. Het mes is niet alleen geschikt voor het snijden, maar ook voor het hakken van voedsel. Het lemmet van deze messen is aan beide zijden geslepen en is geschikt voor het snijden. In principe is een Santoku-mes een damastmes met een V-vormige snede. Het blad heeft ook een speciaal patroon.

Toepassingen van een Santoku-mes

Zo’n utilitair mes is veelzijdig inzetbaar in de keuken. Door de speciale vorm en lengte van het blad kunnen alle soorten voedsel worden versneden en bereid. Sinds de drukverlaging

Wie heeft er een Santoku-mes nodig?

Santoku-messen worden nu niet alleen in de Aziatische keuken gebruikt, maar zijn ook zeer bekend in Europa. Santoku-messen zijn zeer geschikt voor het bereiden van speciale gerechten in de wok of voor het bereiden van sushi.

Koop onze Top 10 – Santoku messen

ZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteau
Kundenbewertungen
ZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteau*

ZWILLING J.A. HENCKELS FRIODUR santoku mes 17,7cm knife Santokumesser couteauPLEASE READ BEFORE BUYING

When purchasing multiple items, shipping fees will always be combined.
Please also check our eBay Store, in which we have over more than 5.000 items for sale.
When placing a combined order, please do not pay before we have sent you a combined invoice. If you experience any issues, please scroll ...

 Preis: € 2,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Victorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden
Kundenbewertungen
Victorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden*

 
Victorinox Santoku mes, Swiss Modern, plastic handvat, grijs, kogel gesneden
Het Santoku-mes uit de serie "Swiss Modern" is geïnspireerd op een Japans ontwerp. "Santoku" betekent mes van de drie deugden.Het mes doet zijn naam eer aan. Het snijdt moeiteloos vlees, fruit en groenten.De speciale geschulpte rand vermindert wrijving en voorkomt dat voedsel aan het 17 cm lange mes blijft kleven....

 Preis: € 41,68 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten Santoku-messen zijn er?

Santoku-messen verschillen in de breedte van hun messen en ook in hun lengte. De vorm blijft in alle gevallen hetzelfde.

Toepassing van het Santoku-mes

Santoku-messen worden vooral in de keuken gebruikt. Aangezien verschillende gerechten met dit mes kunnen worden gesneden, kan het op vele manieren worden gebruikt.

Eisen voor een goed Santoku-mes

Door zijn speciale vorm moet een Santoku-mes goed in de hand liggen. Het handvat moet daarom de juiste vorm hebben.

Voor- en nadelen van een Santoku-mes

– Voordelen
Santoku-messen zijn goede keukenhulpjes voor dagelijks gebruik. Santoku-messen zijn meestal gemaakt van zuurbestendig en roestvrij staal. Het handvat van het mes is speciaal aan het lemmet geklonken. Het is meestal gemaakt van kunststof en door de speciale breedte heeft het meer ruimte bij het werken met het mes.

– Nadelen
Een dergelijk mes is minder geschikt voor het fileren van vis. Dit mes is ook niet geschikt voor bijvoorbeeld het schillen van aardappelen. Santoku-messen zijn meestal niet geschikt voor de vaatwasser. Voor het slijpen van het blad is ook een speciale slijpsteen nodig.

Waar moet ik op letten als ik een Santoku-mes koop?

Bij de aankoop van een Santuku-mes moet u bijzondere aandacht besteden aan de kwaliteit en het materiaal van het lemmet. Veel gebruikte staalsoorten zijn niet roestvrij en niet allemaal geschikt voor de vaatwasser. Het hangt in ieder geval af van het gebruik van het mes in de keuken.

Innovaties in het Santoku-messenassortiment

Ook Santoku-messen worden voortdurend ontwikkeld. Enerzijds probeert men zich te concentreren op de kwaliteit van het handvat en het materiaal van het blad. Omdat deze messen universeel gereedschap zijn in de keuken, concentreren we ons ook op de de verbetering van de bladstructuur.

Welke fabrikanten van Santoku-messen zijn er?

Fabrikanten van Santoku-messen zijn bijvoorbeeld WMF, Kai Shun, Wüsthof of Shiraki. Deze messen zijn meestal verkrijgbaar in keukenwinkels of online winkels.
Tijdens de productie van het damaststaal voor de messen worden verschillende lagen hard en zacht staal aan elkaar gelast. De messen worden gemaakt met behulp van de techniek die bekend staat als staalvouwen.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn Santoku-mes het beste kopen?

Santoku-messen zijn te koop in speciale winkels voor keukengerei. Er zijn tal van online winkels op het internet, waar de selectie van messen vaak groter is. Bovendien zijn de messen hier meestal tegen een lagere prijs verkrijgbaar. Natuurlijk kunt u advies krijgen voordat u een aankoop doet in een speciaalzaak of informatie krijgen op het internet.

Wetenswaardigheden & gids voor het Santoku-mes

– Het verhaal
Santoku-messen zijn ongeveer 100 jaar geleden uitgevonden in Japan. Door zijn goede snij-eigenschappen vond het zijn weg naar Europa en wordt het vandaag de dag op veel verschillende manieren in de keuken gebruikt.

– Prijzen: hoeveel kosten Santoku-messen?
Eenvoudige Santoku-messen zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro. Hoogwaardige producten kunnen echter tot 150 euro kosten. Het hangt altijd af van de kwaliteit en ook van de fabrikant.

Handige accessoires voor het Santoku-mes

Accessoires voor het Santoku-mes zijn speciale beschermkappen voor het lemmet, zodat het mes veilig kan worden opgeborgen en u zich niet kunt verwonden.

Alternatieven voor het Santoku-mes

Alternatieven voor het Santoku-mes zijn verschillende soorten messen, bijvoorbeeld een vlees- of groentemes. Deze hebben echter een andere bladvorm. Ze zijn ook goed te snijden, maar vaak minder geschikt voor het hakken van voedsel. Een „Santoku-mes test“ kan worden gebruikt om het juiste mes te vinden.