Satellietzoeker

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Satellietzoeker

Een Sat Finder is een apparaat dat wordt gebruikt om een satellietschotel in de juiste positie te zetten. De Sat Finder geeft door middel van akoestische of visuele signalen aan of de LNB van de schotel al dan niet een signaal ontvangt. Op deze manier is het niet nodig om een display-apparaat aan te sluiten om de werking te controleren. De Sat Finder kan direct op een poort van de LNB worden aangesloten of via een stukje coaxkabel op deze poort.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de Sat Finder niet naar een bepaald kanaal zoekt en de kwaliteit van het signaal niet bepaalt. Het geeft alleen maar aan of er überhaupt een impuls op de schotel komt of niet. Dit betekent dat zelfs het vinden van de juiste posities met behulp van dit apparaat niets zegt over de latere beeldkwaliteit. Sat Finder is verkrijgbaar in verschillende versies, dus sommige modellen hebben ook een klein LCD-scherm met nauwkeuriger waarden. Hier kunt u ook de signaalsterkte en kwaliteit aflezen. Deze volledig digitale modellen zijn de beste keuze als het gaat om het kopen van een goede Sat Finder.

Maar aan welke eisen moet een Guter Sat Finder voldoen om echt nuttig te zijn in de praktijk? In de Sat Finder Test willen we deze punten in detail onderzoeken om alle open vragen te beantwoorden.

Een goede Sat Finder moet gemakkelijk en snel aan te sluiten zijn op de LNB. Echt nuttige modellen worden geleverd met een stukje coaxkabel dat direct op de poort van de LNB kan worden aangesloten. Hierdoor kan het apparaat ook ontoegankelijke gebieden. Bovendien moet een Sat Finder niet alleen op optische tekens vertrouwen. Een akoestisch signaal hoeft niet eens in direct visueel contact te staan met het apparaat, wat het afstellen van de schotel in veel gevallen veel gemakkelijker maakt.

De Sat Finder moet ook een beetje robuust zijn en daarom een goede afwerking hebben. Bij gebruik op daken of oude en smalle zolders kunnen er altijd hobbels en stoten ontstaan. Dit mag het apparaat in geen geval beschadigen. Tot slot is ook de stroomvoorziening van belang. Deze moet altijd worden geleverd door een batterij, omdat deze gemakkelijker te vervangen zijn en niet voor altijd op de lader hoeven te worden aangesloten.

Onze Top 10 – Satellietzoeker

De Sat Finder wordt overal gebruikt waar een satellietsysteem moet worden uitgelijnd. Aangezien een exacte hoek ten opzichte van de geostationaire satelliet moet worden aangehouden om een zuiver signaal te verkrijgen, is een dergelijke aanpassing met de hand nauwelijks mogelijk. Daarom maakt de Sat Finder de exacte afstelling gemakkelijker. Het heeft meestal vier tot vijf LED-lampen die achter elkaar oplichten. Hoe sterker het signaal, hoe meer lampen er oplichten. Daarom wordt de beste instelling bereikt wanneer alle lampen van de Finder actief zijn.

Bij puur digitale modellen wordt de bijbehorende signaalsterkte op het scherm weergegeven. In tegenstelling tot andere modellen kunnen deze echter onderscheid maken tussen signaalsterkte en kwaliteit, zodat ook kan worden vastgesteld of de beeldkwaliteit aan de gewenste eisen voldoet. Sat Finder worden niet alleen gebruikt in bedrijven en grote objecten, maar ook door veel particulieren. Daarom kunnen ze ook in elektronicawinkels worden gekocht In dit geval is het echter aan te bevelen een eenvoudige variant te gebruiken, omdat schotelantennes meestal slechts zeer zelden worden afgesteld.

In feite zijn er geen alternatieven voor een Sat Finder. In tijden voordat er zo’n apparaat was, kon je alleen een TV op de schotel aansluiten en hopen een signaal te ontvangen. Dit bleek echter niet bijzonder effectief te zijn, omdat er altijd twee mensen moesten handelen om het signaal correct in te stellen.

Een andere methode was om een geschikte elektrische tester aan te sluiten op het systeem en hier te wachten op een signaal. De vrij zwakke signalen van de satellieten waren hier echter niet altijd duidelijk zichtbaar. Daarom was het nogal een kansspel als men bij de eerste keer het juiste punt kreeg of dacht dat men het signaal juist had aangepast.

Er kan dus duidelijk worden gesteld dat er op dit moment geen echt alternatief voor dit apparaat bestaat. Niet iedereen heeft een satellietkaart in zijn PC, want zelfs met deze kaart zou het in theorie mogelijk zijn om een satellietsignaal in te stellen. De bijbehorende software moet echter wel beschikbaar zijn, want zonder deze software kan de PC meestal niets doen met het aangesloten systeem.

Als u zoekt naar fabrikanten van Sat Finder, vindt u altijd dezelfde namen die de moeite waard worden geacht om te kopen. In de Sat Finder Test hebben we alles in het werk gesteld om de topfabrikanten te achterhalen.

Natuurlijk staat Schwaiger hier boven aan de lijst, want deze fabrikant produceert Sat Finder in professionele kwaliteit. Deze worden dan ook gebruikt door bedrijven en kunnen door hun constructie ook gebruikt worden om grotere systemen aan te passen.

Voor Satlink is het ook een goede leverancier. Deze laatste levert veeleer producten voor de particuliere sector, zodat de eindklant in het middelpunt van alle overwegingen staat. Heel mooi is dat de meeste van deze apparaten ook een display hebben, zodat uitgebreide waarden kunnen worden afgelezen.

Tot slot moet ook Kathrein worden genoemd. Deze fabrikant staat al tientallen jaren bekend om zijn satelliettechnologie. Ook op andere gebieden heeft hij naam gemaakt, zodat het zinvol is om apparatuur van deze fabrikant zelfs tegen iets hogere prijzen aan te schaffen.

De belangrijkste innovatie op het gebied van Sat Finder is dat veel modellen zijn omgebouwd tot een puur digitaal applicatiesysteem. Dit is gebaseerd op een eigen besturingssysteem dat verschillende mogelijkheden biedt om een signaalniveau te meten. Dit stelt de gebruiker in staat om essentiële feiten te herkennen die zeer nuttig kunnen zijn bij het aanpassen van het signaal.

Met behulp van een bijbehorende adapter, die onlangs in Japan is ontwikkeld, kunnen nu ook smartphones worden gebruikt om satellietschotels in te stellen. De kabel wordt aangesloten op de USB-poort van het apparaat en vervolgens met een geschikte coaxiale connector op de LNB geklemd. Alle aanpassingen kunnen nu via een app worden gedaan, zodat de gebruiker aan een balkje kan zien of de waarde in het groene, gele of rode bereik ligt.

Nieuwe verbindingstechnologieën maken het ook veel gemakkelijker om een Sat Finder aan te sluiten op de LNB. Er zijn adapters die omschakelen van coaxiaal naar USB of een ander type aansluiting. Op deze manier kan veel sneller worden gewerkt en kunnen, indien nodig, apparaten met elkaar worden uitgewisseld om overeenkomstige kruiscontroles uit te voeren.

Natuurlijk Bij het kopen van een Sat Finder op het internet zijn er ook enkele voordelen voor de klant. In de Sat Finder-test hebben we ons daar ook op toegelegd, zodat de koper weet wat hij kan verwachten in de oneindige uitgestrektheid van het internet.

Als u een Sat Finder op het internet wilt kopen, heeft u natuurlijk een veel ruimere keuze dan in de detailhandel het geval is. Er zijn apparaten van duizenden fabrikanten, die allemaal in verschillende kwaliteitscriteria kunnen worden ingedeeld. Er is voor iedere gebruiker iets passends, of het nu gaat om een professionele gebruiker of een persoon die het nieuwe satellietsysteem maar één keer wil aanpassen.

Bovendien is het mogelijk om op het internet te kopen tegen veel lagere prijzen dan in een gewone winkel. De reden hiervoor is dat de meeste van deze tussenhandelsprijzen niet op het net worden aangerekend, aangezien sommige producten rechtstreeks uit voorraad worden verkocht. Zo kan hier wat euro’s worden bespaard. Het bedrag wordt verhoogd door het feit dat er altijd promoties en verkopen zijn, die dan weer een korting op de prijzen geven.

Maar waar moet je op letten als je een Sat Finder koopt? De Sat Finder-test laat zien dat het vooral ogenschijnlijk kleine dingen zijn die een significant verschil maken.

Bovenal moet het apparaat een akoestisch alarm hebben. Dit zorgt ervoor dat de Sat Finder niet altijd in het zicht hoeft te zijn. Op deze manier is het ook mogelijk om te werken aan schotels die zich op ontoegankelijke plaatsen bevinden. Voor de visuele controle mag echter een overeenkomstige weergave in de vorm van LED’s of andere visuele hulpmiddelen niet ontbreken.

Een ander belangrijk criterium is dat de Sat Finder eenvoudig en snel op de LNB kan worden aangesloten. Hier adviseren wij modellen met een plug-in bevestiging, zodat de moeren snel en eenvoudig kunnen worden verwijderd. moeten worden aangekleed. Bovendien moet de Sat Finder zelf een eenvoudige aansluitingspoort hebben, zodat de gebruiker in geval van twijfel van apparaat kan wisselen zonder de schotel te hoeven loskoppelen.

Een display met meer informatie is niet noodzakelijkerwijs nodig, maar kan er wel toe bijdragen dat de kwaliteit van het signaal ook nauwkeurig kan worden gemeten. Dit betekent dat schone beelden veel sneller kunnen worden opgezet dan bij een model zonder deze functie het geval is.

Als belangrijkste accessoire voor een Sat Finder moet u een geschikte verbindingskabel hebben die zowel op de LNB als op het apparaat kan worden aangesloten. Idealiter is zo’n kabel al in het pakket opgenomen, zodat de gebruiker deze vrijwel alleen maar hoeft aan te zetten. Ook mogen er nooit batterijen ontbreken, want vooral bij langdurige handelingen moet er altijd minstens één reservepaar bij de hand zijn.