Sauna-infusie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Sauna-infusie

Wat is een Sauna-infusie?

Een sauna-infusie is quasi de zogenaamde „portiegewijze“ infusie van de nog hete saunastenen van de kachel. Dit gebeurt met koud of warm water. Hiervoor zijn er speciale infuussauna’s. Tijdens het infuus verdampt het water en daarmee wordt de luchtvochtigheid in de sauna verhoogd. Dit maakt het moeilijker om het zweet op de huid te laten verdampen en het lichaam wordt ook opgewarmd tijdens het infuus. Met speciale sauna-infusies (kruidengeur enz.) wordt deze sauna-infusie een bijzondere ervaring en voor veel saunagangers ook de bekroning van de wellnessceremonie.

Voorwaarden voor een goede sauna-infusie!

Een hoogwaardige sauna-infusie mag in ieder geval alleen natuurlijke ingrediënten bevatten in de sauna-infusietest. De sauna-infusietest moet ook aantonen dat het infuusadditief indien mogelijk voorzien is van biologisch verantwoorde ingrediënten. Mensen die de sauna bezoeken willen iets goeds doen voor hun gezondheid en sommige mensen zijn een beetje bang voor het sauna-infuus. Dit komt omdat de sauna-thermometer tijdens het infuus meestal boven de 100 graden stijgt. De Sauna-infusietest laat zien dat er zoveel verschillende soorten infusies zijn, maar dat ze niet allemaal even populair zijn. Ze zijn allemaal voor de ontspanning en zodra de eerste problemen zijn overwonnen, is een kwalitatief hoogstaande sauna-infusie ten zeerste aan te bevelen.

Toepassingsgebied van de sauna-infusie!

Wat er precies gebeurt tijdens een infuus, vragen veel nieuwkomers in de sauna zich af. De sauna-infusie is een gedeeltelijke besprenkeling van de hete steen bij de sauna-oven. Dit kan zowel met warm als koud water. Voor dit doel een speciale Infuussauna. De saunameester gebruikt hier een houten saunalepel. Deze saunalepel wordt ook wel „infuuslepel“ of „löylykelle“ genoemd. Kruiden en struiken worden meestal gebruikt voor een goede sauna-infusie. De ingrediënten van de planten worden gebrouwen met warm water. De natuurlijke geuren stimuleren het reukvermogen van de saunagebruiker. Een sauna-infusie van natuurlijke kwaliteit is ook gunstig voor de psyche, die op haar beurt weer invloed heeft op het lichaam. Het is altijd interessant om zich te laten inspireren door de verschillende effecten van natuurlijke sauna-infusies.

Onze Top 10 – Sauna-infusie

Welke alternatieven voor een sauna-infusie zijn er?

Als alternatief voor de klassieke eenvoudige sauna-infusie kan de „drie-ronde-infusie“ worden genoemd. Alleen met het drievoudige infuus wordt de sauna echt ontspannend. Het is belangrijk dat het lichaam al voor de eerste ronde is opgewarmd. Dit betekent dat de saunagebruiker „zwetst“ voor de eerste ronde. De deskundigen adviseren zelfs om dit minstens vijf minuten te doen. Het organisme heeft deze tijd nodig om te wennen aan deze hitte. Wanneer de eerste zweetkorrels zich op de huid vormen, is de toestand bereikt. Dan kan de sauna beginnen met het infuus. Neem hiervoor een paar druppels van een hoogwaardige sauna-infusie en meng deze met water. Het is belangrijk dat de saunameester niet de hele emmer in één keer overgiet. Met behulp van de opscheplepel kan de saunameester de sauna-infusie in drie stappen in porties over de hete steen gieten. Het resultaat is een heerlijke geur, afhankelijk van welke sauna-infusie de „saunagemeenschap“ heeft gekozen.

Welke fabrikanten van sauna-infusies zijn er?

Er zijn sauna infusies van het bedrijf „Spitzner“, die een speciale Zegel van kwaliteit. Dit is het kwaliteitskeurmerk van de „Duitse Saunafederatie“. Dit betekent dat de sauna-infusies van dit bedrijf door een onafhankelijk instituut zijn getest op hun natuurlijkheid en ingrediënten. Als een sauna-infusie dit keurmerk heeft, worden de ingrediënten volledig gedeclareerd. De productie van een dergelijke sauna-infusie wordt uitgevoerd volgens strenge farmaceutische richtlijnen. De opslag- en doseerinstructies worden ook strikt nageleefd. Het bedrijf biedt zowel de klassieke gezondheidsinfusies als de innovatieve wellness-infusies aan. Er zijn ook fabrikanten die alleen ingrediënten bevatten die afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt. Bijvoorbeeld zuiver bronwater, 100 procent biologische en natuurlijke oliën. Deze sauna-infusies kunnen worden besteld op het internet met bergdennen, alpendennen, sparren of munt. Het bedrijf „Primavera“, dat ook ruimtegeuren en lichaamssprays produceert, biedt ook infusies voor de sauna aan. Er zijn hier veel geuren die een weldadige ontspanning beloven.

Innovaties op het gebied van sauna-infusie!

Nieuw is dat ook de sauna-infusies in gecontroleerde biologische kwaliteit (kbA) worden aangeboden. Interessant is ook dat als de kwaliteit dienovereenkomstig hoog is, de infusies ook vers worden gebotteld en zonder problemen tot minstens een jaar na levering kunnen worden gebruikt. De geurconcentraten bevatten veel hoogwaardige etherische oliën en er worden vaak wel 120 verschillende geuren aangeboden.

Voordelen bij de aankoop van een sauna-infusie op het internet!

Degenen die beslissen en online bestellen op het internet kunnen profiteren van vele voordelen. Enerzijds is de prijsselectie op het internet perfect, omdat speciale prijsvergelijkingsportalen helpen bij het vinden van de beste prijs voor een sauna-infusie. Hier wordt bijvoorbeeld de webpagina www.billiger.de genoemd De klant kan de zoekfunctie gebruiken om te zien waar hij een kwalitatief goede sauna-infusie kan vinden tegen een redelijke prijs. Daarnaast is de betaalmethode meestal te selecteren: van Paypal tot factuur, alles is mogelijk op het internet. Met een paar klikken kan een koper hoogwaardige sauna-infusies bestellen op het internet. De klantbeoordelingen helpen ook om misschien een beetje steun te krijgen in het oerwoud van de geurselectie. De saunagebruiker profiteert dus enorm van het kopen op het internet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sauna-infuus?

Het is aan te raden om bij de aankoop van een hoogwaardige sauna-infusie ervoor te zorgen dat het bedrijf gespecialiseerd is in sauna-infusies. Bij het bedrijf „Primavera“ is bijvoorbeeld gegarandeerd dat de kwaliteit hoog is. Als u besluit om een hoogwaardig sauna-infuus te kopen, kunt u er zeker van zijn dat u geen schade aan uw gezondheid zult lijden, maar dat het sauna-infuus wel een gezondheidsvoordeel zal hebben. De sauna-infusie moet indien mogelijk ook afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt. Want wie kiest voor een sauna-infusie van gecontroleerde biologische teelt, kan bij het nemen van een sauna zeker genieten van de geur en het rustgevende effect.

Nuttige accessoires voor een sauna-infusie!

De houten saunalepel, waarmee de saunameester de infusie maakt, is zeer nuttig en ook noodzakelijk voor de sauna-infusie. Natuurlijk zijn alle andere noodzakelijke saunaproducten ook nodig voor de sauna-infusie. Bijvoorbeeld een geschikte saunahanddoek, die het zweet tijdens het infuus aangenaam absorbeert. Anders zijn de gebruikelijke accessoires die een saunaganger nodig heeft van toepassing.