Saunapak

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Saunapak

Wat is een saunapak?

Het saunapak is niet, zoals een eerste vereniging misschien aannemelijk zou kunnen maken, een geaccepteerd kledingstuk in saunakringen, als u naar de Finse sauna of stoomsauna wilt gaan. Het saunapak op zich stelt de sauna in figuurlijke zin voor. Het wordt ook wel een zweetpakje genoemd en wordt verondersteld je te helpen makkelijker af te vallen tijdens het sporten, omdat het lichaam begint te zweten. Het is bijzonder geschikt voor het verliezen van vet en het aftappen van het lichaam. Omdat het diepe warmte produceert, kan het vet in de onderste lagen gemakkelijker worden afgebroken, omdat dit dieper gelegen vet veel water opslaat. Daarom is het pak ook erg goed in het bestrijden van cellulitis. Het saunapak wordt vaak gedragen tijdens sportactiviteiten, zoals joggen, gymnastiekoefeningen of zelfs bij een bezoek aan een sportschool. Deze zweetpakken zijn ook populair bij boksers, omdat de diepe warmte die ze genereren ideaal is om spieren te ontwikkelen en te regenereren en om ze niet af te koelen. Meestal zijn deze zweetpakken gemaakt van een materiaal dat verondersteld wordt het zweten te vergemakkelijken en zo ook het gewichtsverlies te versnellen.

Vereisten voor een goed saunapak

Een pak dat de drager moet laten zweten is ideaal als het gemaakt is van huidvriendelijk materiaal. Men mag niet vergeten dat zweten een intensief contact en uitwisseling van de huid met het materiaal veroorzaakt. De huid, het grootste orgaan van het menselijk lichaam, is in staat om stoffen in het lichaam te absorberen. Daarom moet men aandacht besteden aan de materialen die in het pak worden gebruikt. Een goed zweetpakje is meestal gemaakt van een materiaal dat gezondheids- en medische PVC en heeft meestal een mix van verschillende soorten weefsel. Nylon en EVA moeten ook worden gebruikt voor flexibiliteit en water- en luchtdichtheid. Het zweetpakje moet anatomisch worden geknipt om beperkingen tijdens de training te voorkomen. Om het zweten zoveel mogelijk te stimuleren, zijn goede pakken van dit type voorzien van klittenbandsluitingen aan de polsen en voeten, zodat de lichaamswarmte op deze punten niet kan ontsnappen. Voor outdoor- en nachtelijke sportactiviteiten raden wij zweetpakken met reflecterend materiaal aan om een goede zichtbaarheid in het verkeer te garanderen. Het is ook aan te raden voor sauna’s om een kap te hebben die met een koordje strak om het hoofd kan worden getrokken. Dit komt omdat de persoon een groot deel van de lichaamswarmte verliest via het hoofd, waardoor een hoofddeksel voordelig is voor het bereiken van een optimaal zweeteffect.

Onze Top 10 – Saunapak

Toepassingsgebied van de saunapakken

Saunapakken zijn bedoeld om de wens te ondersteunen om het figuur positief te veranderen als gevolg van een verandering in het dieet en door middel van sport. Het zweetpak zorgt ervoor dat de stofwisseling, die door sportactiviteiten wordt verhoogd, wordt ondersteund bij de verbranding van calorieën door te voorkomen dat de lichaamseigen warmte net zo gemakkelijk verdampt als bij een conventioneel trainingspak. Het zweten zorgt voor een verhoogde vetverbranding. Deze pakken kunnen zowel thuis als buitenshuis gedragen worden. Het is echter ook mogelijk dat zweterig huishoudelijk werk gebruikt kan worden om iets voor het figuur te doen door het zweten op het werk te verminderen. door het pak. Als u thuis een modder of modderpakking wilt doen, kunt u het pak ook gebruiken als een soort lichaamspakking en, na het aanbrengen van de juiste wrap op uw lichaam, het pak aantrekken om de meubels in uw huis te beschermen en de efficiëntie van deze modderpakking te verhogen.

Welke alternatieven voor saunapakken zijn er?

Als alternatief voor een saunapak kunt u overwegen om een zweetbad te nemen in een geschikte figuurstudio of een wikkel met speciale folie te laten aanbrengen om meer gewicht te verliezen op deze delen van het lichaam. Een bezoek aan een sauna brengt ook het zweten op gang.

Welke fabrikanten van saunapakken zijn er?

Bekende fabrikanten van saunapakken zijn vooral de bedrijven Camtoa, Everlast, Minirah!, RDX en Togo. Deze worden herhaaldelijk genoemd in producttests en komen in de meeste internetwinkels op een prominente plaats voor.

Innovaties op het gebied van saunatreinen

Er zijn nu niet alleen de breed uitgesneden, trainingspak-achtige versies van de saunapakken, maar ook pakken die strak op de huid passen en er zeer sexy uitzien. Daarnaast zijn de pakken voorzien van corsages die helpen om kleine rollen spek te verbergen. Tegelijkertijd blijven deze zweetpakken comfortabel om te dragen en knijpen ze niet, zelfs niet als ze een corsage bevatten. Naast de eendelige pakken zijn er nu ook tweedelige pakken die afhankelijk van de te moduleren lichaamszone gedragen kunnen worden. Zo kunt u zich bijvoorbeeld concentreren op ongewenste rijbroeken op de dijen, of besluiten om uw buik te laten platdrukken door het zweten.

Voordelen van het kopen van een zweetpakje op het internet

Meestal de meest populaire en dus in de prijs/prestatieverhouding De meest beproefde producten in een branche staan als eerste in een online shop. Je bespaart jezelf het vervelende gerommel van individuele sportwinkels, maar ziet met één klik welke verschillende soorten zweetpakken beschikbaar zijn. Meestal vindt u hints en beoordelingen van klanten die dit pak al hebben gekocht onder de betreffende producten. Ze hebben het pak dus al in het dagelijks leven getest en kunnen waardevolle tips geven. Hier is het mogelijk om objectief verkoopadvies te ontvangen van gebruikers die niet voor hun advies zijn betaald. Deze mogelijkheid is nauwelijks aanwezig in een conventionele winkel. Als u een saunapak koopt op het internet, kunt u rondkijken op verschillende sites van de beste prijsaanbieders om een idee te krijgen van de redelijke prijs van zo’n pak. Dit maakt het minder waarschijnlijk om bedrogen te worden door te hoge prijzen bij de aankoop. Als het product niet aan uw verwachtingen voldoet, bieden de meeste internetwinkels de mogelijkheid om het binnen 14 dagen te retourneren. In de meeste gevallen is de teruggave ook gratis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zweetpak?

Hoewel saunapakken lucht- en waterafstotend moeten zijn om te helpen zweten, is het voor de gezondheid van de huid belangrijk dat het materiaal ademend blijft. Het is raadzaam om de materiaalsamenstelling van het pak goed te bekijken om allergische reacties of huidirritatie te voorkomen. Medisch PVC en neopreen en nylon zijn meestal zeer geschikt voor dit doel. Als u echter allergisch bent voor een van deze materialen, of als u een huidaandoening hebt zoals dermatitis, moet u over het algemeen afzien van het gebruik van dergelijke pakken. Het pak moet ook platte naden hebben en een anatomische snit, zodat het niet op de huid ligt als het wordt gedragen en de training niet belemmert. onnodig storend. Het is belangrijk dat u een pak koopt dat precies past bij uw lengte. Het is daarom belangrijk dat er bij de aankoop een dienovereenkomstig flexibel aanbod is, wat betreft de snit en de aangeboden maten.

Handige accessoires voor saunapakken

Na het dragen van het zweetpakje is meestal een douche nodig. De huid mag niet onnodig worden belast. Het is raadzaam om een douchegel te kopen die de huid weer de juiste vochtbalans geeft en de huid kalmeert nadat deze is blootgesteld aan „zuur“ zweet. Het is ook goed om de huid daarna te drogen met een zachte badstof handdoek en niet onnodig te irriteren met ruw wrijven. Omdat er tijdens het zweten veel vocht uit het lichaam wordt uitgescheiden, is het noodzakelijk om dit terug te brengen naar het lichaam om een instorting van de bloedsomloop te voorkomen. Trakteer uzelf daarom na het zweten op een caloriearme thee, die mogelijk essences van kruiden of vruchten bevat. Om het trainingseffect te vergroten, kunt u ook een matenthee drinken.