Schaarvijzel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Schaarvijzel

Met een krik kunnen op een grote verscheidenheid aan voertuigen hefbewerkingen worden uitgevoerd. Het voordeel van het apparaat is dat een betere toegang onder het betreffende voertuig mogelijk is. Dit maakt het eenvoudig om onderhoud of reparaties uit te voeren. Een krik wordt vaak gebruikt om wielen te verwisselen. Stabiele krikken kunnen niet alleen voor auto’s worden gebruikt, maar ook voor vrachtwagens of bestelwagens.

Een krik is perfect om een voertuig op te tillen zodat reparaties kunnen worden uitgevoerd. Bij sommige voertuigen is de krik al bij de levering inbegrepen. Anders kan de krik ook later gemakkelijk worden aangeschaft. Meestal ligt de prijs van zo’n krik tussen de 10 euro en 70 euro. De vorm doet sterk denken aan een diamant. Een zijde van de krik rust stevig op de grond. Twee van de vier zijden hebben een directe verbinding met een draadstang. Bij deze draadstang zit een slinger. Als de zwengel handmatig wordt verplaatst, zal de auto zakken of omhoog gaan. De schaarkrik werkt volgens een zogenaamd knevelhendelprincipe. Door de lage rijwegoverbrenging wordt een grote krachtoverbrenging bereikt. Dit zorgt voor een handmatige bediening. Een klein nadeel is dat de slingerwerking veel kracht vraagt. Dit kan behoorlijk inspannend zijn voor de monteur of eigenaar van het voertuig. Een voordeel van de krik is dat de krik door zijn compacte ontwerp overal in de auto mee naartoe kan worden genomen. Het neemt niet veel ruimte in beslag en is altijd klaar voor onmiddellijk gebruik. Voor personenauto’s, waarbij een Als de banden moeten worden vervangen, is het model ideaal geschikt.

Een krik moet gemakkelijk te bedienen zijn. Het mag niet te veel tijd en moeite kosten om een auto op te tillen of te laten zakken. Tegelijkertijd moet het apparaat zeer veilig zijn. Het mag een voertuig niet beschadigen tijdens het tillen. Om de krik aan alle eisen te kunnen laten voldoen, moet deze altijd op maat van uw eigen voertuig worden aangeschaft. Bij de aankoop van een krik moet ook rekening worden gehouden met kwaliteit en comfort. Tot slot moet worden uitgesloten dat de krik bij het repareren of vervangen van de banden van het voertuig plotseling bezwijkt. Elektrische autokrikken bieden een hoog niveau van comfort. Ze tillen het voertuig bijna automatisch op.

Onze Top 10 – scharen

Een krik kan vooral gebruikt worden om een personenauto op te tillen. Dit maakt het verwisselen van het wiel veel gemakkelijker. Het praktische apparaat maakt het gemakkelijk om banden te wisselen van winter- naar zomerbanden. De krik moet altijd in de kofferbak van uw eigen voertuig worden gedragen. Op deze manier staat het altijd klaar om in geval van nood te overhandigen. Naast het wisselen van banden kan de krik ook worden gebruikt voor eventuele reparaties aan de onderkant van het voertuig. Als de hefhoogte voldoende is, dan creëert het optillen met behulp van de krik voldoende ruimte om onder het defecte voertuig te werken. Daarnaast kan de krik natuurlijk ook worden gebruikt voor het hijsen van andere zware machines of apparatuur.

Een goed alternatief voor een autokrik is een luchtkussen autokrik, een stempelautokrik en een rangeerautokrik. Een luchtkussenaansluiting wordt ook vaak gebruikt als Ballonvijzel gemarkeerd. Het bestaat uit een stevige plastic zak die verbonden is met een robuuste slang. Het principe van een luchtkussen autokrik is heel eenvoudig. De zak wordt onder de auto uitgespreid, met het vrije uiteinde van de slang aan de uitlaat van het voertuig. De motor kan worden gestart zodat de zak wordt opgeblazen door de uitlaatgassen. Stempelvijzels kunnen ook zware voertuigen tillen. Met dit apparaat kunt u kiezen tussen een hydraulische of pneumatische aandrijving. Vooral professionele gebruikers kiezen vaak voor een postzegelkrik. Een rangeerkrik kan in de garage en werkplaats worden gebruikt om voertuigen snel en eenvoudig op te tillen met behulp van een hydraulisch systeem. Dit betekent dat er geen fysieke inspanning nodig is. Een ander voordeel van dit apparaat is dat het is uitgerust met vier stabiele rollen. Twee van de rollen zijn beweegbaar. Hierdoor kan de krik precies worden gemanoeuvreerd. De hydraulische pomp wordt bediend met een hendel. Hierdoor wordt de arm inclusief de steunplaat opgetild, waardoor de wagen naar boven beweegt. Een ventiel op de hydraulische pomp kan worden bediend, zodat de auto weer kan worden neergelaten.

Er zijn veel eersteklas fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie van vijzels. Sommige zijn dat wel:

– Westfalen
– Cad
– Dunlop
– ATU
– Unitec
– Irimo
– Yato

Vroeger werden vijzels alleen mechanisch vervaardigd. Vandaag de dag zijn er veel moderne modellen die een bijzonder comfort bieden. Dit betekent dat u geen kracht hoeft te gebruiken om het voertuig op te tillen. Hydraulische versies, die worden bediend door een pomphendel en een hydraulische cilinder, zijn ook zeer praktisch.

Jack?

Krikken zijn meestal altijd een beetje goedkoper dan het rangeren van krikken of postzegel krikken. Het ontwerp is zeer compact, zodat het apparaat in elke willekeurige kofferbak kan worden geplaatst. Autokrikken zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten en varianten. Bij de keuze van de juiste krik is het belangrijk dat deze past bij het toepassingsgebied, de eisen en het voertuigtype. Verschillen zijn ook te vinden in het hefvermogen, de bediening en de hefhoogte. Het grootste voordeel van een schaar is het compacte ontwerp. Daarom kan het overal mee naartoe genomen worden als pechhulp. Veel apparaten zijn ook zeer nuttig voor verlaagde auto’s. Meestal worden de vijzels tot de mechanische varianten gerekend. Sommige apparaten werken ook met een elektrisch aangedreven motor. Deze is verbonden met de hendel, waardoor het gemakkelijker is om de auto op te tillen. Een groot voordeel van elektrische krikken is dat er geen inspanning nodig is om dit te doen. Deze dommekrachten zijn ook verkrijgbaar in een diamantvorm. Een stabiele draadstang, die verbonden is met een slinger, wordt door de lange as geleid. Door aan de zwengel te draaien of door middel van een knevelhendelprincipe wordt het voertuig opgetild, zodat het snel op de gewenste hoogte wordt gebracht. De eerste draaibewegingen vereisen altijd een beetje meer kracht bij handmatige apparaten. Daarna wordt het aanzwengelen veel gemakkelijker.

Alle voordelen op een rijtje:

– Compact en ruimtebesparend
– Laag eigengewicht
– Flexibel gebruik
– Goedkope prijs

Bij de aankoop van een krik moet u altijd letten op de maximale belastbaarheid. De krik is vooral geschikt voor het tillen van middelgrote of kleine auto’s. Veel modellen kunnen een gewicht tot anderhalve ton dragen. Alleen hoogwaardige modellen zijn in staat om gewichten tot 2 ton te tillen. Het laadvermogen is een van de belangrijkste aankoopbeslissingen. Maar de hefhoogte van een voertuig moet ook worden overwogen bij de aankoop van een voertuig. Het geeft de meetbare hoogte aan waarop de heftruck kan worden opgetild. De spanwijdte van een krik moet tussen 90 en 360 millimeter liggen. Dit maakt het apparaat geschikt voor een grote verscheidenheid aan voertuigen. Voor tuning-freaks zijn autokrikken een echte verrijking. Door de lage hefhoogte kunnen zelfs neergelaten voertuigen snel en eenvoudig worden opgetild. Als u een stekker koopt, moet u er altijd voor zorgen dat het apparaat een TÜV- of GS-markering heeft.

Een belangrijk accessoire voor een krik is een rubberen mat. Het is zeer belangrijk voor privé-autobezitters en ambachtslieden. Dit accessoire lijkt op het eerste gezicht erg onopvallend. De mat wordt gebruikt om de gevoelige onderkant te beschermen. Het beschermt het voertuig precies op het punt waar de krik op het voertuig zit. Vooral op het gebied van een dorpel kan dit grote schade veroorzaken, waarvan de reparaties meestal gepaard gaan met complexe en dure zweet- en conserveringswerkzaamheden. Een andere accessoire is een ratel. Dit wordt gebruikt voor het gebruik van mechanische apparaten.