Boskabellier

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Boskabellier

Een kabellier is al eeuwenlang bekend en wordt gebruikt. Nog voordat er krachtige machines waren, was een kabellier of katrolblok een van de belangrijkste werktuigen die door boeren, bosbouwers en houthakkers werden gebruikt.
Het totale gewicht van de goederen of het te tillen product wordt verdeeld door de doorbuiging van de touwen op de katrol. Op deze manier kunt u in uw eentje enkele honderden kilo’s verplaatsen en optillen.

Een bosbouwliertest bepaalt de aankoopcriteria.
Soorten lieren kunnen de kabeltakel, de bosbouwlier of de lier voor de auto en de tractor zijn. Ook al ziet het er niet zo uit, er zijn een groot aantal verschillende liermodellen. U kunt deze varianten vinden op het internet in uw lokale bouwmarkt of in speciaalzaken voor bosbouwbenodigdheden. Trekkabels en katrollen zijn zowel mechanisch als hydraulisch beschikbaar.

Een mechanische kabellier wordt met de hand bediend. De manuele bosbouwlier wordt gebruikt voor kleinere bosgebieden of voor privégebruik. Deze modellen maken geen gebruik van een elektronische kabelschijf of trekker.
De mechanisch bediende lieren kunnen dus buiten de trekker worden bediend. Bij de hydraulische bosbouwlier worden de koppelingen door middel van een extra apparaat bediend en worden de remmen met de hand bediend. Als alle functies door één machine worden uitgevoerd, dan is het een elektrohydraulische bosbouwlier. Afhankelijk van de werkingswijze kunt u de lieren ook in gedefinieerde groepen verdelen op basis van hun kenmerken.

De touwtrommel is vaak in gebruik, maar er zijn wel wat dingen te zien!

De trommellier hydraulisch of mechanisch?
De trommellier moet als eerste worden genoemd. Deze kabelliervariant is een kabeltrommel, die zowel mechanisch als is ook hydraulisch beschikbaar. Een bijzonderheid is de extra touwgeleiding, die het touw op een ordelijke, zijdelingse manier oprolt. De trekkracht neemt af met de opgewonden lagen van het touw. Dit wordt voorkomen door een modern besturingssysteem dat zorgt voor een gelijkmatige trekkracht.

De klos gebruiken om knopen te vermijden?
De Bobine is een andere variant en lijkt erg op het katrolblok. De geringe breedte van de trommel voorkomt knopen, omdat het touw niet zijdelings hoeft te worden opgewikkeld.

Een capstanlier is universeel toepasbaar!
De capstanlier is de derde variant in de kabelliertest. Met deze lier wordt het touw om een touwkapstok gelust en vervolgens opgewonden door de haspel. De lier heeft slechts een lage voorspanning, de benodigde wrijving wordt opgewekt door de capstankop of afbuigkatrol, waar het touw de wrijving krijgt.
Een continue touwsnelheid met een gelijkmatige trekkracht is het kenmerk van deze lier. Dit type lier wordt vaak gebruikt in de scheepsbouw.
Waarvoor dient de treklier of de hijslier?
De treklier is een speciale vorm waarmee de objecten horizontaal worden getrokken. De hijslier daarentegen wordt gebruikt voor het verticaal wikkelen. Een hijslier wordt gebruikt voor het hijsen en vasthouden van zware lasten. Er is altijd een veerrem aangesloten op de motor.

Hijsen en bewegen met de doorgaande lier?
De traverserende lier, een variant waarbij de lasten niet alleen gehesen en neergelaten kunnen worden, maar ook horizontaal in twee verschillende richtingen kunnen worden bewogen. De tweezijdig vervaardigde touwtrommel heeft een touw voor verticale beweging en ook een touw voor horizontale beweging.

Onze Top 10 – bosbouwlier

Touwlieren kunnen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, zodat het bereik van beschikbare modellen zeer verschillend.
U koopt een lier volgens uw behoeften, die groot is volgens het type toepassing, of in klein formaat. Bij motorvoertuigen wordt de lier meestal vooraan of achteraan gemonteerd. Op een tractor kan en zal de kettingtakel meestal sterker zijn.
Brandweerkorpsen en andere rampenbestrijdingsvoertuigen gebruiken natuurlijk lieren om mensen te redden. Daarom worden er ook kabellieren gemonteerd om helikopters te redden. Hierdoor kunnen gewonden in het water of in het berglandschap worden gered. Andere varianten worden ook gebruikt in de scheepvaart en de spoorwegen.
Kabellieren zijn onmisbaar in de bosbouw en in bedrijven die actief zijn in de tuin- en landschapsarchitectuur.
Zelfs met een handige bosbouwkabellier kunt u de wortels van een fruitboom in enkele minuten volledig uit de grond trekken. De vervelende verwijdering met een spade en spierkracht staat hiertegenover. Belangrijk in de praktijk is ook dat je met een bosbouwlier een boomstam uit het bos kunt trekken. Dit is de taak waarvoor een bosbouwlier met de trekhendel daadwerkelijk is gebouwd.

Om de juiste aankoopbeslissing te kunnen nemen, moet u zeker rekening houden met een aantal aspecten. Wilt u de gebruikte of nieuwe lier kopen? Een belangrijke beslissing als aankoopcriterium.
Heeft u alleen een korte staalkabel nodig of liever een lang katrolblok? Afhankelijk van het type gebruik en of de kabellier met de tractor of handmatig met een handmatige kabeltakel wordt bediend, is een grote verscheidenheid aan soorten en lengtes nodig.
Je moet bepalen welke lier je nodig hebt voordat je koopt, dus je moet informatie krijgen over de aandrijving en de lengte van het touw. De liertest kan hierbij behulpzaam zijn.

Mechanisch, hydraulisch of In de bosbouw is de lieruitrusting minder afhankelijk van de beschikbare tractor en meer van het te bewerken bosgebied. Voor kleinere bosgebieden, tot ongeveer 5 ha, is een eenvoudige en goedkope mechanische oplossing met manuele bediening meestal voldoende. Met deze grootte van het bos zijn ongeveer 20 tot 50 vaste kubieke meter nodig.

De draagbare bosbouwlier met een trekkracht van 800 kg is voldoende!
Een goedkope draagbare bosbouwlier van ongeveer 100 Euro met een gewicht van slechts 6 kg, goed gemaakt met 20 meter staalkabel, is bij Amazon verkrijgbaar in drie maten:

– Boslier met 800 kg trekkracht met 20 m touw, 8,3 mm touwdikte, ca. 6 kg nettogewicht bij 92 Euro.
– Boslier met 1.600 kg trekkracht met 20 m touw, 11 mm touwdikte, ca. 12 kg nettogewicht bij 131 Euro.
– Boslier met 3.200 kg trekkracht met 20 m kabel, 16 mm kabeldikte, ca. 21 kg nettogewicht bij 300 Euro.

De kleinste versie tegen een lage prijs met een laag gewicht is bijzonder handig.

Voor trekker, vrachtwagen of auto, voor aftakasaansluiting of als 12 Volt model is het aanbod aan lieren groot. De liertest heeft de meest voorkomende types samengevat.
De meest bekende merken lieren zijn Tajfun-lieren, Ritter-lieren, Oehler-lieren of Uniform-lieren.
De nieuwe technologie van 12 volt elektrische lieren maakt het niet alleen mogelijk om zware ladingen te vervoeren, maar ook om zonder problemen reddingsoperaties uit te voeren. Als de kabellier een radiografische afstandsbediening heeft, dan kunt u de lier heel eenvoudig en zonder veel moeite bedienen.
De bosbouwliertest toont aan dat u een grote selectie kunt vinden op het internet, in bouwmarkten of in speciaalzaken.

De bosbouwliertest brengt geteste lieren van de bedrijven:
Fransgaard, Krasser, Igland, Panter, Interforst, Farmi, Maxwald, Holzknecht, Tajfun en Tiger.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bosbouwlieren?

Kabellieren zijn geavanceerde en praktische producten voor de bosbouw. Alleen door voortdurende optimalisatie en innovatieve innovaties is het mogelijk om producten aan te bieden die voldoen aan de eisen van de markt.
Er zijn verbeteringen aangebracht, met name voor 12 Volt lieren en accu-aangedreven lieren. Er is ook vooruitgang geboekt op het gebied van de afstandsbediening.

Snelle verzending speelt een doorslaggevende rol bij de aankoop van een bosbouwlier voor iedereen die op het internet wil kopen. Om ervoor te zorgen dat u de goederen snel ontvangt, moet u Amazon Prime gebruiken. Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verstuurd en zal de volgende werkdag bij u zijn. Vanaf een goederenwaarde van 29 Euro is de verzending gratis.

De verschillende vormen van energievoorziening? Bij een hydraulisch systeem is de toevoer belangrijk. Bij een geïntegreerde oliepomp worden de afbuigrol en de motor vaak met het smeermiddel meegeleverd.

De voeding kan verschillende sterktes hebben.
Er zijn zeker krachtige 12 volt lieren voor voertuigen, maar er zijn ook hogere spanningen van 24 volt voor vrachtwagens en boten beschikbaar. Elektrische kabellieren van 230 volt en meer zijn ook beschikbaar. Een lier met een kracht van 12 of 24 volt kan worden gevoed door een batterij of iets dergelijks.

De hydrauliek, handmatig of elektrohydraulisch?
De manuele lier en soms ook de hydraulische versie vergt fysieke inspanning. Het elektrohydraulische model is onafhankelijk van enige menselijke fysieke kracht. Als u een elektrische kabellier wilt kopen, koop dan een elektrohydraulisch product.

De trommelloop heeft een vrij zicht nodig!
Het is belangrijk om het touw strak op de trommel te wikkelen. Als het touw te los is, kan verpletterd worden tijdens het wikkelen als gevolg van de drumvertraging. Afstelschroeven kunnen voorkomen dat de trommel na de wikkeling gaat lopen.

De overdracht van het vermogen moet controleerbaar zijn!
Het vermogen wordt overgebracht door een tandwiel- of kettingaandrijving. In de meeste gevallen wordt de kettingaandrijving geïnstalleerd. Niet alleen een eenvoudige overbrengingsverhouding, maar ook een extra overbrengingsverhouding moet worden geïnstalleerd. Zo kunt u een betere verdeling van het vermogen en een betere controle van de snelheid bereiken.

Kies touw of ketting met zorg!
Doorslaggevend voor het gebruik is het trekelement. Een verdicht touw of een touw met een stalen kern heeft het voordeel dat het niet verpletterd kan worden door de elektrische lier.

Selecteer touwen en kettingen volgens de trekkracht van de lier! Het trekkoord is essentieel bij het werken met de lier. Het touw wordt blootgesteld aan de grootste spanning. Daarom geven de lierfabrikanten meestal aan welk touw u voor het betreffende product moet gebruiken. Het is noodzakelijk dat het touw een minimale breekbelasting heeft van tweemaal de trekkracht van de lier. Beschadigde touwen en kettingen moeten om redenen van arbeidsveiligheid onmiddellijk worden vervangen. Voor de hoge belasting heeft u stabiele en hoogwaardige touwen nodig van kunststof, polyethyleen of staal.