Schakelaar 16-Poort

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Schakelaar 16-Poort

Wat is een Switch 16-Port?

Als u uw netwerk wilt uitbreiden, denkt u snel na over de aanschaf van een switch. Een switch is een apparaat om gegevens te verspreiden in het Local Area Network (LAN). In een LAN dient de switch als een knooppunt waarop meerdere (minstens twee) apparaten zijn aangesloten. Deze op de schakelaar aangesloten apparaten kunnen nu gegevens met elkaar uitwisselen. In tegenstelling tot een netwerk HUB is een switch aanzienlijk sneller bij het distribueren van data. Een HUB verdeelt de datastroom gelijkmatig over alle apparaten die op de HUB zijn aangesloten en genereert zo aanzienlijk meer dataverkeer in het netwerk. Een schakelaar „weet“ daarentegen precies voor welke aangesloten abonnee de te verzenden gegevens bestemd zijn. Omdat de switch op deze manier beter met de datastroom omgaat, zijn hogere datasnelheden in het LAN mogelijk met een switch. De term 16 poort beschrijft alleen het aantal apparaten dat op de schakelaar kan worden aangesloten.

Toepassing van een Switch 16-Port

Een switch is altijd nodig wanneer een nieuw netwerk wordt opgezet of een bestaand netwerk wordt uitgebreid. Zoals vermeld in de vorige paragraaf zijn hogere datasnelheden mogelijk met een switch dan met een HUB. Om deze reden is de Het gebruik van een schakelaar wordt aanbevolen wanneer deze verhoogde datasnelheden ook vereist zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er regelmatig grotere hoeveelheden data van of naar een Network Attached Storage (NAS) moeten worden geladen. Maar zelfs als veel clients tegelijkertijd toegang hebben tot een server in het LAN om daar taken uit te voeren, kan het gebruik van een switch nuttig zijn om deze vele verzoeken zo snel mogelijk te verwerken.

Wat zijn de alternatieven voor een Switch-16-Port Test?

Als u uw netwerk plant, is het belangrijk dat u weet of het netwerk in de toekomst zal blijven bestaan zoals u het nu aan het opbouwen bent. Dit kan de kosten in de toekomst aanzienlijk verlagen. Als u op dit moment de aankoop van een 16 poortschakelaar overweegt, maar al kunt voorzien dat deze schakelaar slechts voor een bepaalde periode voldoende zal zijn, is het zinvol om de aankoop van een grotere schakelaar als alternatief te overwegen. Maar zelfs als de taken in het netwerk veranderen, kan het nuttig zijn om de aanschaf van een goedkopere HUB te overwegen. Als een grote hoeveelheid data slechts van korte duur is of altijd als het LAN niet nodig is, kan ook een goedkopere HUB worden gebruikt.

Onze Top 10 – Schakelaar 16-Port

Welke fabrikanten van Switch 16 Port Test zijn er?

Als u bij de planning van uw netwerk rekening moet houden met de kosten, dan is een van de TP-Link, een kostenefficiëntere fabrikant van schakelaars. Het bedrijf, gevestigd in China en opgericht in 1996, is gespecialiseerd in de verkoop van netwerkoplossingen voor particuliere klanten en middelgrote bedrijven. TP-Link is geen klein bedrijf. Het bedrijf verkocht alleen al in 2016 161 miljoen apparaten en heeft sinds 2017 26.000 mensen in dienst.

Een andere grote fabrikant van netwerkaccessoires is Netgear. Het Amerikaanse bedrijf met het hoofdkantoor in Silicon Valley is sinds 1996 op de markt. Netgear is iets kleiner dan de bovengenoemde fabrikant, maar met een jaaromzet van 1,328 miljard dollar heeft het zeker niets te verbergen. Netgear is actief in de particuliere gebruikerssector, maar ook middelgrote bedrijven vinden in Netgear wat ze zoeken.

Innovaties op het gebied van Switch 16 Port Test

Dit soort netwerktechnologie is al een zeer goed ontwikkelde technologie. Er zijn nauwelijks innovaties op dit gebied. Er is alleen een verhoging van de snelheid geregistreerd. Sommige schakelaarfabrikanten bieden ook beheerde schakelaars aan. Deze bieden dan de mogelijkheid om de schakelaar te configureren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om individuele havens te prioriteren ten opzichte van andere havens die een lagere prioriteit hebben.

Voordelen van het kopen van een Switch 16-Port Test op het internet

De online aankoop van een switch-aanbieding In tegenstelling tot het kopen op de elektronicamarkt zijn er allerlei voordelen. Bij online aankopen zijn de openingstijden niet belangrijk en is het ook mogelijk om op ongebruikelijke tijdstippen te kopen. Bovendien kunt u het aanbod van verschillende dealers veel beter online vergelijken en de juiste voor u vinden. Ook zijn online retailers voor een groot deel goedkoper dan de lokale elektronicamarkt. Bovendien heeft de wetgever ook een speciaal teruggaverecht of herroepingsrecht voor onlineaankopen toegekend. Hier is het mogelijk om de gekochte goederen tot 14 dagen na aankoop te retourneren.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een Switch-16-Port?

Uiteraard moet de switch voldoen aan de eisen die u aan het netwerk stelt. Het heeft weinig zin om een 10/100 Mbps switch te kopen als u regelmatig hogere snelheden nodig heeft, bijvoorbeeld bij het kopiëren van gegevens binnen het LAN. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het aantal havens voldoende is, ook met het oog op de toekomst. Als u van plan bent om uw netwerk binnen afzienbare tijd aanzienlijk uit te breiden, is het zinvol om een grotere switch aan te schaffen.

Nuttige accessoires voor Schakelaar 16 Poort

In verband met een switch zijn netwerkkabels natuurlijk de belangrijkste accessoires. Hier moet u ervoor zorgen dat de netwerkkaart in de aan te sluiten computer en de kabel zelf de hoogst mogelijke datasnelheid ondersteunen en, in het beste geval, de switch volledig kunnen benutten. Netwerkkabels kunnen tot één gigabit aan gegevensdoorvoer vanaf CAT5 leveren. Afhankelijk van waar u de schakelaar wilt plaatsen, zult u verlengsnoeren voor de voedingskabel moeten krijgen. Als de schakelaar direct op een bureau wordt gemonteerd, is het een goed idee om na te denken over het kabelmanagement, anders worden de aangesloten kabels snel geknoopt. In dit geval zijn er kabelbinders van klittenband of kabelbuizen waarin de kabels vervolgens worden doorgeleid.