Schakelbare contactdoosstrip

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Schakelbare contactdoosstrip

De schakelbare contactdoosstrip

Socketstrips worden vaak gebruikt omdat de bestaande stopcontacten niet voldoende zijn. Maar er zijn veel verschillende modellen op de markt, je moet goed vergelijken om te beslissen welke stopcontactstrook de juiste is. Daarom werd ook een schakelbare contactdoosstriptest uitgevoerd, de aankoopbeslissing zal voor u veel gemakkelijker zijn. Bij de schakelbare contactdoosstrooktest is gebleken dat deze stroken in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, sommige zijn voorzien van een schakelaar, waarbij de hele contactdoosstrook van de stroom wordt losgekoppeld. Andere zijn individueel schakelbaar, zodat u slechts één stopcontact kunt uitschakelen. Sommige modellen hebben helemaal geen schakelaar, ze staan altijd onder spanning, en de schakelbare stekkerbloktest geeft aan dat veel stekkerblokken drie stopcontacten hebben, maar dit kan oplopen tot tien. Het hangt altijd af van hoeveel apparaten je hier wilt aansluiten. Op de TV adviseren wij een strip met 10 uitgangen, die u kunt gebruiken om de TV, de DVD-speler, de W-LAN box en vele andere apparaten aan te sluiten. Als u echter alleen het bedlampje en de wekkerradio wilt aansluiten, is een drievoudige contactdoosstrip voldoende.

style=“font-familie:Georgia, serif;“>De functie

De stekkerdoos werkt heel eenvoudig, hij wordt gewoon op de voeding aangesloten en alle stopcontacten worden nu van stroom voorzien. Het is dus een distributeur, u kunt meerdere apparaten tegelijk van elektriciteit voorzien. De modellen kunnen zeer elegant zijn, sommige zijn gemaakt van aluminium, andere zijn zwart, wit, rood, enz.

Er zijn verschillende soorten stekkerdozen

In het algemeen verschillen de contactdozen in drie dingen. Sommigen hebben helemaal geen schakelaar, dus ze worden constant van stroom voorzien zolang ze zijn aangesloten. Andere hebben een schakelaar die alle bestaande stopcontacten loskoppelt van de stroomvoorziening. Sommige modellen hebben ook een schakelaar bij elke gleuf, u kunt hier individuele stopcontacten uitschakelen. Dit is vooral nuttig wanneer apparaten niet vaak worden gebruikt en daarom niet permanent van stroom moeten worden voorzien.

Koop onze Top 10 – Schakelbare stekkerdoos

Let bij de aankoop op het volgende

Voordat u een contactdoosstrook koopt, moet u de schakelbare contactdoosstrook testen. Lees aandachtig, u vindt hier belangrijke informatie.

Het aantal stopcontacten

Natuurlijk moet u een grote stekkerdoosstrip kopen als u veel apparaten wilt aansluiten. Maar een strook met 10 stopcontacten biedt u genoeg gleuven om tot 10 apparaten aan te sluiten. Als u echter slechts één vloerlamp wilt aansluiten en af en toe uw mobiele telefoon wilt opladen, is een 3-wegs stekkerdoos perfect geschikt. Het is zeer voordelig als individuele wandcontactdozen kunnen worden uitgeschakeld, in de badkamer is het eigenlijk onmisbaar. Op deze manier kan de elektrische tandenborstel worden gebruikt terwijl het elektrische scheerapparaat niet van elektriciteit wordt voorzien.

Het plug-in type

Alle contactdoosstroken in de test waren voorzien van een schokbestendige stekker. Ze zijn volkomen veilig. Schuko betekent beschermend contact, het is een internationaal gebruikt systeem, dus ze werken in Europa zonder adapter.

De kabellengte en hoe zijn de stopcontacten gerangschikt

De stopcontacten zijn altijd op dezelfde manier gerangschikt, ofwel 45 graden ofwel 90 graden. Ook de afstand tussen de afzonderlijke stopcontacten speelt een doorslaggevende rol; het is vaak niet mogelijk om meerdere sterke stekkers naast elkaar te plaatsen. Dunne Maar stekkers staan niet in de weg. De lengte van de kabel die u kiest hangt grotendeels af van hoe ver de strook van het stopcontact af is. In de regel moet de contactdoosstrook een kabellengte van 1,3 tot 3 meter hebben.

Kinderslot

Een stopcontactstrip met een kinderveiligheidsslot beschermt de kleintjes tegen elektrische ongelukken. Dit is zeer aan te bevelen als er kleine kinderen in het huishouden wonen. Dus zelfs de allerkleinsten kunnen moeiteloos rondkruipen zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een elektrische schok. Het kinderslot moet echter zo mogelijk het hele stopcontact bedekken, zodat kinderen er niet met een scherp voorwerp onder kunnen komen. In de meeste gevallen is dit een draaimechanisme dat alleen jij kunt overwinnen.

Waterdichte contactdoosstroken

Sommige modellen zijn volledig waterdicht, ze zijn meer dan geschikt voor de tuin of de badkamer. De waterdichte producten zijn voorzien van rubberen slangen en de afzonderlijke contactdozen zijn voorzien van een scharnierend deksel. Zelfs de schakelaar is beveiligd, er kan hier geen water in.

De producenten

Zeer bekende bedrijven zoals GAO, REV Ritter, Hellweg en vele andere maken contactdozen. Op merkartikelen moet je altijd Deze modellen zijn volledig veilig. De CE-markering of een ander testzegel moet in ieder geval aanwezig zijn, deze testzegels worden meestal op de verpakking aangebracht en hier kunt u ook nagaan wat de maximale belasting is voor de contactdoosstrook.

Voor- en nadelen van contactdoosstroken

Een groot voordeel van de contactdoosstroken is dat ze zeer energiezuinig zijn. Ze kunnen veel apparaten tegelijk aansluiten en voorkomen dat er „kabelwarboel“ ontstaat. Het nadeel is echter dat het moeilijk is om stekkerdozen met veel gleuven te „verstoppen“.

Welke kenmerken zijn belangrijk?

De contactdoosstrook moet zeker voorzien zijn van een kinderslot en een overspanningsbeveiliging. Als bijvoorbeeld de bliksem in het huis inslaat, voorkomt de overspanningsbeveiliging dat de aangesloten apparaten breken. Contactdoosstroken kunnen ook met een afstandsbediening worden bediend, ze werken dan op dezelfde manier als radiografische contactdozen. Sommige contactdoosstroken kunnen ook aan de muur worden gemonteerd, waardoor een „struikelgevaar“ wordt voorkomen.

Waar kan ik een stopcontactstrook kopen?

Nou ja, overal, eigenlijk. Elke goed gesorteerde supermarkt biedt stopcontactstroken aan en in ieder geval zult u in de ijzerwinkel. Natuurlijk kunt u ook contactdozenstrips kopen in de speciaalzaken. U kunt echter ook rondkijken op het internet, veel winkels hebben stopcontactstroken in hun verkoopprogramma. Hier is het aanbod zelfs bijzonder groot en kan een buurtwinkel niet de gunstige prijzen bieden. Online kopen heeft zich toch al gevestigd, het is erg handig en uiterst handig. U kunt de contactdoosstroken gemakkelijk vergelijken en alle waardevolle informatie krijgen die u nodig heeft voordat u koopt. In veel gevallen kost de verzending niets, u kunt volledig gratis bestellen en binnen enkele dagen brengt de pakketdienst de stekkerdoos direct naar uw voordeur. U hoeft het huis niet te verlaten en het vervelende zoeken naar een parkeerplaats is niet meer nodig.

U bent niet verplicht om te kopen en kunt de tijd nemen om na te gaan welke contactdoosstrook het beste bij uw behoeften past. U zult ook verrast zijn door de prijs, stekkerdozen zijn veel goedkoper op het net dan in een buurtwinkel. Toch kunt u nog steeds advies krijgen, vriendelijke medewerkers wachten gewoon op uw telefoontje. Koop ook online, zoals veel tevreden klanten voor u dat al doet. Je zult blij zijn!

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]