Draadloze bewakingscamera

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Draadloze bewakingscamera

Wat een draadloze bewakingscamera is, kan alleen al uit de naam worden afgeleid. Het is een bewakingscamera die geen draden heeft. Toch moet men onderscheid maken tussen volledig draadloze camera’s en camera’s die nog een stroomkabel hebben. In de meeste gevallen is dit ook het normale geval. Draadloos verwijst dan naar de overdrachtsmethode van het videosignaal. De draadloze bewakingscamera’s kunnen grofweg in twee categorieën worden onderverdeeld. De eerste categorie is de bewakingscamera voor binnen en de tweede categorie is de bewakingscamera voor buiten. Deze twee soorten camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende versies en met verschillende functies.

Zoals reeds vermeld in de vorige paragraaf, hangt het af van het toepassingsgebied van de camera. Als u een kamer binnen wilt bewaken, is het handig als de camera kan worden gefilterd en gekanteld. Dit vergroot automatisch het gebied dat met een camera kan worden bewaakt. Met een camera die bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is mobiliteit misschien niet de eerste prioriteit, maar wel de weerbestendigheid. Bij een buitencamera is het belangrijker dat deze waterdicht is en niet storingsgevoelig, zelfs niet bij grote temperatuurverschillen. Als de camera’s worden gebruikt in gebieden met zeer verschillende lichtsituaties, is nachtzicht erg belangrijk. nuttig en ook noodzakelijk. Bovendien moet de camera ook van buitenaf, via het internet, toegankelijk zijn. Hiervoor moet de camera een geïntegreerde webserver met een gebruikersinterface hebben.

De toepassingsgebieden van een dergelijke camera zijn net zo gevarieerd als de modelvarianten. In tijden waarin steeds meer inbrekersbendes in steden en dorpen het niet goed doen en soms zelfs in appartementen en huizen op klaarlichte dag inbreken, rusten steeds meer particuliere huishoudens zich uit met dergelijke camera’s. In de particuliere sector worden de camera’s vooral gebruikt om kamers met waardevolle spullen binnen en buiten te bewaken, dergelijke camera’s zijn meestal te vinden op terrassen of in slecht zichtbare tuinen. Een ander toepassingsgebied voor bewakingscamera’s zijn de kinderkamers. In dit gebied worden de camera’s vaak gebruikt als babyfoon, voor het monitoren van kinderen, voor het slapengaan. Maar draadloze bewakingscamera’s zijn ook te vinden in bedrijven. Materiële opslagfaciliteiten worden vaak bewaakt of in verkoopruimten van het openbare verkeer, om dieven tegen te houden.

Onze Top 10 – Draadloze bewakingscamera

Het alternatief voor een draadloze bewakingscamera is een bedrade camera. In tegenstelling tot camera’s zonder kabels heeft dit echter een heleboel nadelen. Aan de ene kant is de installatie van zo’n camera veel complexer, omdat er kabels worden gelegd. en deze camera’s kunnen dus duur zijn om te kopen. Het is ook mogelijk om een oude smartphone, die niet meer nodig is, om te bouwen tot een draadloze bewakingscamera. Het enige wat u nodig heeft is de juiste software en een voeding. Voor een korte tijd kan zo’n smartphone zelfs worden gebruikt als een complete draadloze bewakingscamera. Uiteraard werkt dit alleen zolang de batterij van de smartphone is opgeladen.

Netgear is de eerste zeer bekende fabrikant die hier wordt genoemd. Het bedrijf, gevestigd in San José, is sinds 1996 op de markt en beschikt over een breed scala aan netwerkaccessoires. Deze omvatten zowel draadloze bewakingscamera’s als WLAN-routers, PowerLAN-oplossingen, enz. De portefeuille van Netgear is gericht op particuliere huishoudens, maar ook bedrijven vinden bij deze fabrikant wat ze nodig hebben.

Een andere bekende fabrikant is Instar. Instar is een Duits bedrijf, dat zich eerder in het premiumsegment bevindt. Instar heeft zich toegelegd op de productie van hoogwaardige IP-camera’s. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gebruiksvriendelijkheid ook bij Instar een grote rol speelt.

Toen dit type camera’s betaalbaar werd voor particuliere gebruikers, was het scala aan functies van de camera’s nog vrij groot. beperkt en eenvoudig. Dit is in de loop der jaren echter aanzienlijk veranderd. Bijna alle draadloze bewakingscamera’s draaien vandaag de dag een webserver waarmee de gebruiker het apparaat kan configureren. Maar het aantal functies is de afgelopen jaren nog verder toegenomen. Bij veel apparaten kan videomateriaal direct op de camera worden opgenomen zonder dat er extra hardware nodig is. Sommige camera’s hebben een intern geheugen of / en u kunt een SD-kaart in de camera zelf plaatsen om het interne geheugen uit te breiden. Sinds ongeveer 1 – 2 jaar gaat de ontwikkeling meer en meer in de richting van „slimme“ functies. Dit betekent dat de camera’s, zonder extra apparatuur, bewegingen/geluiden in de bewaakte ruimte detecteren en beginnen met het opnemen van video’s of het maken van een foto en deze vervolgens naar een vooraf ingesteld e-mailadres sturen. De nieuwste camera’s hebben zelfs gezichtsherkenning. Dus als iemand de bewaakte kamer binnenkomt, wordt het gezicht van de persoon (personen) herkend. Het herkende gezicht wordt dan vergeleken met een database. Als het een onbekend gezicht is, kunt u opnieuw op de hoogte worden gebracht.

Veel algemene voor- en nadelen van online winkelen zijn ook van toepassing bij het kopen van een draadloze bewakingscamera test. Online winkelen is erg handig, je hoeft alleen maar je computer aan te zetten en je krijgt alles wat je nodig hebt gepresenteerd op een presenteerblaadje. Het is niet nodig om van de ene naar de andere winkel te rennen. Bovendien zijn er geen openingstijden. Een online winkel is altijd open. Mocht het ’s nachts om 03 uur bij u opkomen dat u dringend een draadloze bewakingscamera nodig heeft, dan Dankzij het online winkelen heeft u de mogelijkheid om er gemakkelijk een te krijgen. Het is ook veel gemakkelijker om prijzen te vergelijken bij het winkelen op het internet. Met een paar klikken kunt u vele leveranciers op het scherm krijgen en het beste aanbod voor u vinden.

De aanbeveling om bij de gevestigde fabrikanten te blijven is niet verkeerd. De reeds op de markt bekende hardwarefabrikanten hebben meestal jarenlange ervaring op dit gebied en hebben de meeste „kinderziektes“ met hun producten geëlimineerd. Bovendien beschikken zij ook over een reeds bestaande infrastructuur op het gebied van ondersteuning. Dus als er iets mis is met uw product, is het meestal makkelijker om het te ruilen met een oudere fabrikant.

Natuurlijk moet u ook aandacht besteden aan de vereiste functies. Het is zeker aan te raden om productrecensies te lezen of wat onderzoek te doen voordat u koopt.

Er zijn veel accessoires voor bewakingscamera’s. Om het nachtzicht van de camera’s te verbeteren is er bijvoorbeeld voor weinig geld een infraroodverlichting. Bovendien kunt u met behulp van een speciale behuizing camera’s die alleen bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis geschikt maken voor gebruik buitenshuis.