Schoorsteenreiniger

Zorg ervoor dat ofwel een vast actief uitzicht wordt gebruikt ofwel een gelcomponent wordt aangebracht op het te reinigen oppervlak om goed te kunnen werken op verticale delen van de haard. Deze manier van schoonmaken heeft zich eenvoudigweg in de praktijk bewezen met betrekking tot kachels en open haarden. Een goed reinigingsmiddel voor de open haard gebruikt ingrediënten die ervoor zorgen dat hardnekkig vuil kan worden verwijderd, maar gebruikt geen ingrediënten die overwegend gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Toepassingsgebied van de schoorsteenreiniger

Het reinigingsmiddel voor de open haard wordt gebruikt voor de tegelkachel en het glas van de open haard, maar ook voor het reinigen van de grillen en de oven. Het schoonmaakmiddel wordt zowel in particuliere huishoudens als in professionele bedrijven gebruikt, bijvoorbeeld in de horeca. Het gebruik van dit reinigingsmiddel moet ervoor zorgen dat de kachel of de haard langer kan worden gestookt, aangezien een regelmatige verzorging van de haard de „levensduur“ ervan zal verlengen. Reiniging helpt ook om te voorkomen dat het verbrandingsproces onnodige roet in de verbrandingsresten veroorzaakt.

Onze Top 10 – open haardreinigers

Wat zijn de alternatieven voor een schoorsteenreiniger?

U kunt ook de binnenwanden van de haard schoonmaken met een droogkuis van de fijnste staalwol. Hier is handmatig werk vereist en deze reinigingsmethode komt overeen met mechanisch vegen. Naast de reinigingsmiddelen met actief schuim zijn er ook openhaardreinigers beschikbaar, die de vorm van een brandende stam hebben en die u gewoon in de openhaard moet aansteken. In dit geval reinigt de reiniger de kachel zelfstandig en veilig en zorgt hij er ook voor dat de haard wat meer tocht krijgt. Dit soort reiniging is zeer aangenaam, maar kan alleen worden beschouwd als een aanvulling op de mechanische of chemische reiniging van de open haard. Deze vorm van roetverwijdering is geschikt voor zowel haarden als olie- en kolenkachels.

Welke fabrikanten van schoorsteenreinigers zijn er?

Tot de bekendste fabrikanten van schoorsteenreinigingsproducten behoren de bedrijven Caramba, Hotrega, Heitmann en Favorit. Deze fabrikanten worden in verschillende winkels, met name op het internet, als voorkeursfabrikanten vermeld. De producten van deze fabrikanten worden ook herhaaldelijk gebruikt voor consumententests en behalen zeer goede resultaten.

Innovaties op het gebied van schoorsteenreinigers

Om roet uit de haard te verwijderen zijn er nu naast de actieve schuimvariant ook reinigingsmiddelen beschikbaar, die een zeer hoge prestatie leveren bij het verwijderen van roet en ervoor zorgen dat de haard mooi blijft om naar te kijken, schoon wordt en zo de nodige veiligheid in het verbrandingsproces wordt gegeven. Tegelijkertijd zijn deze roetverwijderaars zeer eenvoudig te gebruiken. Ze zijn bijvoorbeeld te koop in de vorm van kleine brandkussens, die men eenvoudigweg in de verbrandingskamer legt. Bij de volgende verbranding reinigt de roetverwijderaar de schoorsteen zelf. Dit zorgt er ook voor dat de tocht van de open haard weer goed werkt – zodat het niet zo gemakkelijk is om roet terug te krijgen en te roken in de woonkamer.

Voordelen van het kopen van een schoorsteenreiniger op het internet ?

Als u op het internet bestelt, is het heel eenvoudig om een deel van de betaling voor het product te regelen als u een tekort aan contant geld heeft. Dit is niet altijd mogelijk in de vrije handel. Bovendien, als u boven een bepaalde minimum orderwaarde bent, worden de goederen ook gratis geleverd – porto- en verzendkosten zijn niet van toepassing. Veel dealers bieden op het internet ook een garantieperiode voor het product aan. Op Het internet maakt het heel gemakkelijk om de meest uiteenlopende producten met elkaar te vergelijken zonder dat er veel tijd nodig is om prijzen en producten met elkaar te vergelijken. Meestal schrijven klanten die dit product hebben gekocht recensies die het waard zijn om te lezen en die als leidraad kunnen worden gebruikt. Een objectievere evaluatie van het product zult u in een analoge winkel nauwelijks vinden.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een reinigingsproduct voor de open haard?

Het wasmiddel moet de ingrediënten op het product nauwkeurig vermelden en de aandacht vestigen op gevaarlijke stoffen. Helaas is het met krachtreinigers nauwelijks mogelijk om ingrediënten die gevaarlijk zijn voor de mens af te voeren – maar deze stoffen moeten dan wel op het product worden vermeld en er moet worden gewezen op mogelijke gevaren. Er moet informatie worden verstrekt over het juiste en veilige gebruik van het product. Bovendien moet het een veiligheidsslot hebben zodat het geen bron van gevaar kan worden naast de kinderveilige opslag. Het reinigingsmiddel voor de open haard moet een goed hechtend actief schuim of gel gebruiken, zodat de verticale delen van de kachel ook gemakkelijk kunnen worden gereinigd. Deze gel of actief schuim moet dan worden verwijderd zonder dat er resten achterblijven. Een goed schoorsteenreinigingsmiddel biedt ook een geschikte spons voor het reinigen van de schoorsteen als extra uitrusting die in de prijs is inbegrepen.

Nuttige accessoires voor een schoonmaakmiddel voor het reinigen van de open haard

Voor het regelmatig reinigen van de open haard moet u naast het reinigingsmiddel voor de open haard ook een kachelpijpborstel aanschaffen. Ook praktisch zijn de elektrische asstofzuigers, die het vervelende en vuile vegen van de as veel gemakkelijker maken. Een openhaardbestek is een praktisch accessoire voor de bediening van de kachel – het kan worden gebruikt om zowel het vuur als het asvak en dus de open haard te ontsteken in aanvulling op de wasmiddel, worden gereinigd.