seleniumvoorbereiding

Test & vergelijk seleniumvoorbereiding

De beste seleniumvoorbereiding 2022 in vergelijking

Wat is een seleniumverbinding?

Selenium is een bestanddeel van beschermende enzymen die belangrijk zijn voor de ontgifting van het menselijk lichaam. Het is een antioxidant die vrije radicalen afstoot. Selenium kan ook een gunstig effect hebben op hart- en vaatziekten. Het wordt ook gebruikt als een aanvullende therapie voor kanker, verminderd immuunsysteem en infecties. Het menselijk lichaam bevat ongeveer 10 – 15 mg selenium. Het behoort tot de sporenelementen. Het grootste deel van het selenium wordt opgeslagen in het bloed, de hersenen, het hart, de nieren en de lever. Samen met vitamine A, C en E vormt selenium belangrijke enzymen ter verdediging tegen schadelijke stofwisselingsproducten. Selenium versterkt de afweer en het immuunsysteem van het lichaam, beschermt tegen vrije radicalen, giftige zware metalen en UV-straling, is betrokken bij de vorming van schildklierhormonen en verbetert de mannelijke vruchtbaarheid.
Selenium komt van nature voor in sommige bodems en in sommige voedingsmiddelen. Een seleniumtekort kan worden verholpen door het consumeren van deze voedingsmiddelen, maar ook door seleniumpreparaten. Sommige seleniumverbindingen worden door het lichaam beter benut dan andere. Natuurlijke selenomethionines in seleniumgist worden bijzonder goed verdragen. Natriumseleniet is een andere vorm die vaak wordt gebruikt.

Eisen voor een goede seleniumvoorbereiding

De seleniumpreparatietest heeft aangetoond dat selenium is verdeeld in twee vormen, organisch gebonden en anorganisch gebonden selenium. Een goed seleniumpreparaat moet zeker anorganisch gebonden selenium bevatten. De seleniumpreparatietest heeft aangetoond dat anorganisch gebonden selenium direct beschikbaar is voor het lichaam om seleniumverbindingen te produceren. Organisch gebonden selenium kan niet worden opgenomen in de eiwitten die selenium nodig hebben. De seleniumpreparatietest heeft aangetoond dat anorganisch selenium sneller door het lichaam in enzymen kan worden opgenomen, terwijl organisch selenium lang moet worden geprepareerd voordat het de plaats bereikt waar het nodig is.
De seleniumpreparatietest heeft ook aangetoond dat overtollig anorganisch selenium door het lichaam wordt uitgescheiden, waardoor overdosering wordt voorkomen. Anorganisch gebonden selenium wordt vaak verkocht als natriumseleniet.

Onze Top 10 – Selenium voorbereiding aanbeveling

Toepassingsgebied van het seleniumpreparaat

Seleniumpreparaten worden gebruikt wanneer de volgende symptomen optreden als gevolg van een acuut seleniumtekort:
veranderingen in het hart
Verstoring van de spierfuncties
Soorten osteoarthropathie
Andere risico’s die kunnen voortvloeien uit een aanhoudend tekort aan selenium zijn:
cataract
Hoge bloeddruk
Kankerziekten
ontstekingsgewrichten (artritis)
Cirrose van de lever en de gevolgen daarvan
Diverse soorten van
Vermindering van de mannelijke vruchtbaarheid.
Mogelijke aanwijzingen voor een seleniumtekort zijn:
opvallende veranderingen in de nagels
schilferige huid
Groeireductie

Wat zijn de alternatieven voor een seleniumpreparaat?

In plaats van seleniumsupplementen kan het lichaam van selenium worden voorzien door de volgende voedingsmiddelen te consumeren
Biergist
Slachtoffer
Vis en schaaldieren
Eigeel
Kokosnoten, gemalen noten en paranoten
Linzen, sojabonen en asperges
Volkorengranen uit seleniumrijke teeltgebieden.

Welke fabrikanten van seleniumpreparaten zijn er?

In de volgende lijst vindt u enkele fabrikanten van seleniumpreparaten:
Robert Franz
Astrid Twardy
Nu U Voeding
Vitabay
Vitalize Foods Ltd
Sint Bernard
Aanval van de stier
GoodSupps
APOrtha Duitsland
Cefak KG
PrinceMED
SinoPlaSan AG
Vit4ever
Pharma Nord Distributie
FSA Voeding
VitactivNatuurlijke voeding
vitalingo
Vanatari International

Innovaties op het gebied van seleniumpreparaten

De seleniumpreparaten worden door de fabrikanten voortdurend aangepast aan de laatste stand van het wetenschappelijk onderzoek. Capsules worden steeds vaker gemaakt van plantaardig materiaal, zodat ook vegetariërs en veganisten baat hebben bij het innemen van de seleniumcapsules.

Voordelen van het kopen van een seleniumvoorbereiding op het internet

U kunt er zeker van zijn dat u nergens anders zo’n grote selectie van seleniumpreparaten van alle fabrikanten zult vinden als op het internet. Ook zijn de prijzen op het internet meestal aanzienlijk goedkoper dan in lokale apotheken en drogisterijen. Gedetailleerde informatie over het product vindt u op testsites en adviespagina’s op het internet. Een zoekmachine helpt u bij het vinden van de voorbereidingen en een prijsvergelijkingsmachine stelt u in staat de prijzen van de voorbereidingen te vergelijken om de goedkoopste aanbiedingen te vinden. In veel gevallen kunt u extra besparen met kortingscodes die ook op het internet te vinden zijn.
Het beste aan kopen op het internet, afgezien van de hierboven beschreven voordelen, is dat u uw bestelling overal kunt plaatsen, zelfs zonder uw huis te verlaten. Het kan gewoon niet handiger.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een seleniumsupplement?

Bij de aankoop van seleniumsupplementen moet u ervoor zorgen dat elke capsule minstens 200 µg zuiver selenium uit natriumseleniet bevat. Zo’n capsule zorgt voor de dagelijkse aanvoer van selenium. U moet er ook voor zorgen dat de tabletten of capsules gemakkelijk te slikken zijn. Langwerpige capsules zijn gemakkelijker in te slikken dan grote ronde tabletten.
Seleniumpreparaten moeten een hoge biologische beschikbaarheid van selenium hebben. De verbindingen selenomethionine en selenocysteïne worden goed geabsorbeerd door het lichaam. Minder goed geabsorbeerd zijn seleniet en selenaat.
Als selenium langer wordt overgenomen Als het product over een bepaalde periode of permanent moet worden ingenomen, is ook de grootte van de verpakking van doorslaggevend belang. Met een grotere verpakking van 180 tot 200 tabletten hoeft u minder vaak opnieuw te bestellen en bovendien zijn grotere verpakkingen meestal goedkoper.
Zorg ervoor dat de seleniumcapsules of -tabletten in een veilige verpakking worden geleverd. In het geval van een blikje of potje moet het deksel voorzien zijn van een kinderveilig slot om te voorkomen dat kinderen per ongeluk de verpakking openen en de bereiding ongecontroleerd in beslag nemen. Dit kan gemakkelijk leiden tot een overdosis.

Nuttige accessoires voor een seleniumvoorbereiding

Een pillendoosje kan dienen als een handig accessoire voor seleniumpreparaten, waarin u uw tabletten of capsules veilig kunt opbergen als u onderweg bent. U heeft ook een glas en water nodig, zodat u de voorbereiding zonder problemen kunt uitvoeren.