Sch├╝sslerzout

Test & vergelijk Sch├╝sslerzout

Het beste Sch├╝ssler-zout 2022 in vergelijking

Alternatieve geneeskundige preparaten zijn gebaseerd op de genezende kracht van de natuurlijke effectiviteit. Met deze intentie en in de veronderstelling dat ziekten worden veroorzaakt door verstoringen in het mineralenevenwicht van de lichaamscellen, bedacht een arts een geheel nieuwe vorm van therapie. Wilhelm Heinrich Sch├╝├čler (1821-1889) genas mensen en dieren door de homeopathische gave van mineralen.

Wat is een Schuessler zout?

Vandaag de dag zijn mensen op zoek naar alternatieve geneeswijzen die genezen zonder chemicali├źn en bijwerkingen. Zo wordt zowel een nieuwe als een oude werkwijze onthuld. Microscopisch kleine cellen en leveren ons en zijn afhankelijk van vitale mineralen. En zo stimuleren de minerale Sch├╝ssler-zouten op hun beurt de zelfgenezende krachten. De test laat de beste resultaten zien voor verschillende ziekten. Een zachte, regulerende genezingsmethode die geschikt is voor jong en oud.

Eisen voor een goed werkingsprincipe

Genezing, verzachting en preventie staan op het programma van goede eigenschappen. Dit omvat de puur natuurlijke en onvervalste genezingsmethode. De eisen in het productieproces zijn dan ook hoog om een individueel succes van het effect te bereiken. Een methode die door ieder van ons zonder aarzeling kan worden gebruikt. Omdat de natuur de neveneffecten weglaat.

Onze Top 10 – Sch├╝ssler zout aanbeveling

Toepassingsgebied van Schuessler Salz

De toepassingsgebieden zijn even uitgebreid als expliciet.

Nr. 1 Calciumfluoratum voor een evenwichtig bindweefsel
Calciumfluoride is een belangrijk bestanddeel voor het bindweefsel en het steunweefsel. Dit is de enige manier om het de kracht in zijn duurzaamheid te geven. Het zit dus in alle elastische cellen, de opperhuid in het glazuur en de botten.

Nr. 2 Calciumfosforicum voor gezonde tanden en botten
Het hoofdbestanddeel van onze botten is calciumfosfaat. Omdat het in bijna alle cellen van het lichaam voorkomt, is het ook een van de meest voorkomende minerale zouten in het lichaam.

Nr. 3 Ferrumfosforicum een belangrijk bestanddeel voor het immuunsysteem
IJzer, ook wel bekend als ferrum, wordt gevonden in alle cellen van het menselijk lichaam. En dit is een epoxymakende component van het rode bloedpigment. Een zout dat ook wordt gebruikt als een acute remedie voor overbelasting en verwondingen, evenals voor infecties en „eerste hulp“.

Nr. 4 Kaliumchloratum voor gezonde slijmvliezen
Essentieel voor het functioneren van spieren en zenuwen, en kaliumchloride is te vinden in elke cel. Bovendien wordt het gebruikt als een ontgiftingspreparaat.

Nr. 5 Kaliumfosforicum voor sterke zenuwen
Het is onmisbaar voor het energiemetabolisme van de cellen en ook voor de constructie van de celwanden. Daarom speelt het ook een belangrijke rol bij de overdracht van genetische informatie (THEN) als buffersysteem.

Nr. 6 Kaliumsulfuricum zorgt voor een adequate ontgifting.
Een huishoudmiddel dat een positieve invloed heeft op verschillende fysieke structuren. Om een ziekte niet chronisch te laten worden, wordt deze gebruikt in de derde fase van de ontsteking.

Nr. 7 Magnesiumfosforicum zorgt voor evenwichtige spierstabiliteit
Bekend als zowel anticonvulsiva als pijnstillers en kan worden gebruikt als basisremedie voor behandeling en preventie. Een basisvormend mineraal dat hyperaciditeit en dus chronische ziekten tegengaat.

Nr. 8 Natriumchloratum zorgt voor de vochtbalans.
Beter bekend als gewoon zout, het ondersteunt de uitscheidingsorganen en reguleert de waterbalans van het lichaam. Natriumchloride is mede verantwoordelijk voor de prikkelbaarheid van zenuwen en spieren. en ondersteunt welwillend de vorming van nieuwe cellen.

Nr. 9 Natriumfosforicum activeert de stofwisseling
Het zorgt voor het zuur-base-evenwicht en dient om de stofwisseling te stimuleren. Er kunnen dus geen hyperaciditeitsziekten ontstaan.

Nr. 10 Natriumsulfuricum zorgt voor inwendige reiniging
De lever, nieren en gal worden gereinigd als uitscheidingsorganen en overtollig vocht wordt verwijderd. De weefselvloeistof bevat voornamelijk natriumsulfaat.

Nr. 11 Silicea voor mooi haar en een gezonde huid
Silicea zorgt voor versterkt bindweefsel en is de bouwsteen voor vingernagels en teennagels, haar en huid. In de biochemie wordt het ook wel de „cosmetica“ genoemd.

Nr. 12 Calciumsulfuricum voor de ondersteunende functie van de gewrichten
Een regenererend middel dat de stofwisseling stimuleert, de bloedstolling verhoogt en de vorming van steun- en bindweefsel positief beïnvloedt. Het effect wordt het best versterkt door het zwavelgehalte in zijn effectiviteit.

Welke alternatieven voor een homeopathisch zout zijn er?

Er zijn een aantal natuurlijke remedies op het programma die dienen als een keuze.

– Bach-bloemtherapie
– Aromatherapie
– Spagyrisch
– Algemene homeopathie zoals bolletjes
– Ontgiftingskuren

Op deze manier neemt elke remedie het model van de klachten en ziekten individueel over.

Welke producenten van Schuessler zout?

Geïnteresseerden in minerale zouten krijgen een goed en aantrekkelijk repertoire van fabrikanten aangeboden.

– Merk Bombastus – „Een goede volgeling“
– Merk Orthim – „De absolute geheime tip“
– DHU merk – „De bijzondere marktleider
– Het merk Pfl├╝ger – „De nr. 2 op de markt“.

Ze zijn allemaal beschikbaar op het internet en in lokale apotheken.

Innovaties in het Schuessler Salz-assortiment

Minerale zouten bieden innovaties door de verdere ontwikkeling van hun eigenschappen en zijn, in overeenstemming met de traditie, de beste …en ik heb er aan gewerkt.

Voordelen van het kopen van een homeopathisch preparaat op het internet

Aankoop op het internet dient het doel van een snelle, veilige en ongecompliceerde verwerking van merkproducten. Zoals bekend van de Sch├╝ssler zouten. Bovendien zijn de prijzen eerder interessant, wat de lokale apotheken niet kunnen bieden. En je krijgt altijd het origineel, afhankelijk van de fabrikant.

Wat zoek je bij het kopen van een Schuessler zout?

Het moeten altijd de originele producten zijn en daarvoor zijn er gecertificeerde winkels die een uitgebalanceerd assortiment aanbieden. Omdat alleen originele producten effectief kunnen zijn.

Handige accessoires voor de homeopathie

Om het gebruik van een kruidenpreparaat te ondersteunen, moeten alle metalen voorwerpen tijdens de inname en de bereiding worden vermeden. Daarom moeten plastic en glas worden vermeden in de inname. Als deze worden gemengd met water.