Vouwpaviljoen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vouwpaviljoen

Wat is een vouwpaviljoen?

Als u een tuinfeest plant, is een vouwpaviljoen de ideale bescherming tegen zon, regen en zelfs wind. Een vouwpaviljoen bestaat meestal uit een metalen frame en een tenthuid met ramen en een ingang. Het vouwpaviljoen is vastgezet met haringen en spankabels. Het kan overal worden gebruikt, is gemakkelijk op te zetten en kan snel worden gedemonteerd. Opgevouwen kan het worden opgeborgen om ruimte te besparen.
Voor de palen van het vouwpaviljoen wordt meestal een schaarmechanisme gebruikt, wat de montage bijzonder eenvoudig maakt. Kleinere modellen met een voetafdruk van 3 x 3 meter kunnen door één persoon zonder extra gereedschap worden opgesteld.

Eisen voor een goed vouwpaviljoen

De grootte van het vouwpaviljoen moet afhangen van de beschikbare ruimte voor de montage en het aantal personen dat onder het paviljoen moet worden ondergebracht. Er zijn kleine vouwpaviljoens beschikbaar met een oppervlakte van 2,5 x 3 meter. Ze bieden voldoende bescherming voor een tafel met vier personen of voor een kleiner buffet. Uit vouwpaviljoentests is gebleken dat deze maat ook geschikt is als bescherming tegen het weer op een terras of balkon.
Volgens vouwpaviljoentests kan een biertankset worden opgezet in een vouwpaviljoen van 3 x 3 meter, dat plaats biedt aan acht personen. Vouwpaviljoens zijn ook verkrijgbaar in de maten 3 x 5 meter of 3 x 6 meter. Het is ook mogelijk om twee paviljoens direct naast elkaar te plaatsen en met elkaar te verbinden.
Uit vouwpaviljoentests is gebleken dat kleinere vouwpaviljoens vaak zonder zijelementen verkrijgbaar zijn. Ze bestaan uit slechts vier poten en een dak en bieden bescherming tegen regen, maar toch een vrij uitzicht op de natuur. Andere vouwpaviljoens worden geleverd met Er worden zijpanelen gefabriceerd, die volledig kunnen worden vastgezet of sommige gebieden open kunnen laten, afhankelijk van de weersomstandigheden. De zijpanelen bieden bescherming tegen de wind, maar kunnen gemakkelijk worden verwijderd bij bijzonder warm weer.
Bij vouwpaviljoentests is gebleken dat het frame van een vouwpaviljoen meestal van staal is. Staal heeft een goede sterkte en daarom is het vouwpaviljoen relatief stabiel. Omdat staal vrij zwaar is, kan de wind het paviljoen niet gemakkelijk wegblazen. Aluminium tentstokken zijn veel lichter en gemakkelijker te hanteren. Ze zijn echter niet erg stabiel bij harde wind.
Bij sommige modellen kunnen de paviljoenpoten worden vastgezet met grondankers. Deze zitten gewoon diep in de grond, wat alleen mogelijk is op gras, maar niet op het balkon of terras. Hetzelfde geldt voor pinnen. De haringen zijn bevestigd aan de snoeren die zich aan de buitenkant van het paviljoen bevinden.
Het dak van een vouwpaviljoen moet waterdicht zijn om voldoende bescherming tegen regen te bieden. Polyester wordt aanbevolen als materiaal vanwege de waterdichtheid. Polyester droogt ook zeer snel, zodat het vouwpaviljoen snel kan worden opgevouwen en opgeborgen. Veel stoffen dekzeilen hebben een UV-bescherming.

Onze Top 10 – Vouwpaviljoen

Toepassingsgebied van het vouwpaviljoen

Een vouwpaviljoen is perfect geschikt als mobiel feestpaviljoen, maar heeft nog verschillende andere toepassingen.
Het kan als schaduwgever in de thuistuin worden opgesteld en biedt ook een goede bescherming tegen regen. Kinderen kunnen onder het opvouwbare paviljoen spelen, beschermd tegen de zon.
Een vouwpaviljoen kan ook als terrasdak worden gebruikt. Zo bent u altijd beschermd tegen te veel zonlicht op het terras.
Een vouwpaviljoen snijdt ook een goed figuur als rommelmarktkraam. Het beschermt je spullen tegen te veel zonlicht en houdt je bovendien Oogopener.
Verschillende filters, bijvoorbeeld voor grootte of materiaal, beperken het aanbod tot precies diegene wat u wilt. Tegelijkertijd kunt u de prijzen van de individuele aanbiedingen gemakkelijk vergelijken.
Bovendien profiteert u bij een online bestelling van het feit dat het vouwpaviljoen direct bij u thuis wordt afgeleverd.
Bovendien bent u niet afhankelijk van de openingstijden en hoeft u niet lang te wachten op advies of aan de kassa. U kunt uw internetwinkels thuis doen en u kunt ook kiezen uit verschillende betalingsmethoden.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een vouwpaviljoen?

Afmetingen
De afmetingen van uw vouwpaviljoen zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal personen dat u wilt huisvesten. Een paviljoen van 2,5 x 2,5 meter is voldoende voor de buffettafel. Hier kunt u uw eten en drinken beschermen tegen de zon en de regen. Deze maat is ook voldoende als overkapping voor terras en balkon.
In een opvouwbaar paviljoen van 3 x 3 meter vindt een biertent voor 8 personen plaats. Dit is ook de standaardafmeting voor tuinpaviljoens. Daarnaast zijn ook de afmetingen 3 x 4 meter en 3 x 6 meter beschikbaar.
Zijdelingse onderdelen
Vouwpaviljoens van 3 x 3 meter zijn vaak verkrijgbaar zonder zijpanelen. Ze bestaan dan slechts uit vier poten en een dakzeil. Ze bieden u bescherming tegen zon en regen en tegelijkertijd een goed uitzicht op uw tuin. In zo’n opvouwbaar paviljoen is het bij warm weer aangenaam, omdat de lucht vrij kan circuleren. Bij slecht weer bieden de zijdelen echter meer bescherming tegen de wind en ook tegen de kou.
Veel modellen zijn verkrijgbaar met of zonder zijpanelen en de zijpanelen kunnen vaak worden verwijderd.
Materiaal
Veel modellen hebben metalen stokken en een polyester tenthuid. De palen kunnen worden gemaakt van staal of aluminium. Staal is de zwaardere versie, maar robuuster en duurzamer. Aluminium is de betere keuze voor transport over lange afstanden, omdat het veel lichter is.
De tentzeilen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, zijn meestal gemaakt van polyester, dat in principe waterafstotend is. Bij sommige modellen zijn de naden extra verzegeld om te voorkomen dat er water binnendringt. Deze modellen worden geadverteerd als waterdicht.
Bij puntdaken loopt het regenwater beter af en vormen zich geen plassen water op het dakzeil, die met hun gewicht op de palen drukken.

Handige accessoires voor een vouwpaviljoen

Belangrijke accessoires voor een vouwpaviljoen zijn de bevestigingen. Eenvoudige pinnen, pinnen en ook professionele modellen zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er ook spankabels en gordelsystemen nodig. Je moet de instructies precies volgen.
Andere nuttige accessoires zijn tassen waarin het vouwpaviljoen en de accessoires netjes kunnen worden opgeborgen. Alles kan ook gemakkelijk worden getransporteerd en is altijd op één plek als het nodig is.
Het verbinden van profielen maakt het mogelijk om meerdere paviljoens met elkaar te verbinden. PVC-reinigingsmiddelen helpen het vouwpaviljoen schoon te houden. Impregneermiddelen houden de waterdichtheid in stand.