Smartphone met vingerafdruksensor

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Smartphone met vingerafdruksensor

Wat is een Smartphone met een vingerafdruksensor?

Een smartphone is een kleine computer die meestal in een normale broekzak past. Deze kleine computer heeft vele functies, sensoren en mogelijkheden. Een daarvan is de telefoonfunctie, vandaar de naam van het apparaat. In de volksmond wordt de smartphone ook wel een mobiele telefoon genoemd. Zoals reeds vermeld, heeft de smartphone vele functies en sensoren. Een sensor is de vingerafdruksensor. Deze sensor kan allerlei functies aansturen, afhankelijk van het besturingssysteem van de smartphone. Oudere smartphones hadden soms alleen een vingerafdrukscanner. De verschillen tussen een scanner en een vingerafdruksensor kunt u lezen in het gedeelte over de nieuwe functies. Om te weten te komen welke functies met de vingerafdruksensor kunnen worden aangestuurd, zie het hoofdstuk Het gebruik van de smartphone met vingerafdruksensor testen.

Vereisten voor een smartphone met vingerafdruksensor?

In het algemeen kan worden gezegd dat de grote uitdaging bij het implementeren van een vingerafdruksensor de gebruiksvriendelijkheid is. van de smartphone. Dit gaat echter gepaard met een aantal aanvullende eisen. Ten eerste moet de vingerafdruk die als referentie moet dienen op een of andere manier in de smartphone terechtkomen. Dit betekent dat de opstelling ook gemakkelijk moet zijn. Daarom is een hoge precisie vereist om de fijne details op de vingers af te lezen. Bovendien moet een vingerafdruksensor veilig zijn. Het zou niet mogelijk moeten zijn om het met eenvoudige middelen te slim af te zijn. Bovendien moet het snel werken. Het is natuurlijk erg vervelend als je een vinger op de sensor legt en er enkele seconden voorbijgaan totdat de smartphone de gewenste actie uitvoert.

Toepassingsgebied van een smartphone met vingerafdruksensor?

Er zijn eigenlijk geen grenzen aan de mogelijkheden om een vingerafdruksensor te gebruiken. Reeds gangbare toepassingen zijn het ontgrendelen van de smartphone, het betalen met de smartphone, het kopen van apps, het ontgrendelen van apps met de smartphone. Deze sensor moet het bijvoorbeeld bijzonder moeilijk maken voor dieven om de smartphone überhaupt te ontgrendelen. Als de dief het niet kan ontsluiten, heeft hij weinig kans om het te verwijderen en voor te bereiden op de wederverkoop. In principe is het gebruik van een vingerafdruksensor nuttig overal waar gewaarborgd moet worden dat de rechtmatige eigenaar van de smartphone het apparaat bedient. Dit geldt met name voor de bovengenoemde functies die een smartphone biedt.

Onze Top 10 – Smartphone met vingerafdruksensor

<h2class=“western“ lang=“zxx“>Wat zijn de alternatieven voor de Smartphone met vingerafdruksensor?

Voor sommige functies die een smartphone biedt, is het belangrijk dat de rechtmatige eigenaar van het apparaat de handeling uitvoert. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn bij het ontgrendelen en betalen. Maar wat zijn de alternatieven voor de vingerafdruksensor? Er zijn veel alternatieven voor de vingerafdruksensor. Zo is bijvoorbeeld FaceID, dat door een groot bedrijf in Cupertino werd geïntroduceerd, een van hen. Hier worden tot 30.000 kleine infrarode puntjes op het gezicht geprojecteerd. De resulterende hoogte- en diepte-informatie van het gezicht zorgt ervoor dat alleen de geautoriseerde persoon de betreffende functie gebruikt. Een ander alternatief zou een pincode of een alfanumerieke code zijn. Afhankelijk van de lengte van de pincode of code is het zeer omslachtig om deze altijd in te voeren.

Welke fabrikanten voor Smartphone met vingerafdruksensor bestaat het?

Bijna alle smartphones in het middensegment hebben tegenwoordig een vingerafdruksensor aan boord. De fabrikant met het breedste portfolio en het grootste aantal apparaten op de markt is Samsung. Samsung begon met vingerafdrukscanners in zijn mobiele telefoons. Na een aantal modellen realiseerde Samsung zich echter dat de vingerafdruksensoren geschikter waren voor smartphones vanwege de manier waarop ze werken. De fabrikant die de Vingerafdruksensoren was de doorbraak, maar Apple. Sinds de iPhone 5s heeft Apple een vingerafdruksensor geïnstalleerd in de Home knop. Deze functie wordt in Apple TouchID genoemd. Natuurlijk maken ook andere smartphone fabrikanten zoals LG, Huawei, Sony etc. gebruik van vingerafdruksensoren. vingerafdruksensoren. Welke fabrikant uw voorkeur heeft is aan u. Iedereen moet zijn eigen smartphone met vingerafdruksensor testen.

Wat zijn de innovaties op het gebied van Smartphones met vingerafdruksensor?

Zoals reeds beschreven in het bovenste gedeelte, werden enkele jaren geleden vooral vingerafdrukscanners gebruikt. Hiermee was het nodig om de betreffende vinger langzaam over de scanner te trekken. Hieruit is een beeld ontstaan. Maar een vingerafdruksensor werkt anders. Het is in staat om de hele vingerafdruk in een keer vast te leggen en dit resulteert in een aanzienlijke winst in comfort. Bovendien waren de eerste sensoren nog vrij traag. Het ontgrendelen van de smartphone met de eerste generatie TouchID nam tot een seconde in beslag. Deze keer is de TouchID van de tweede generatie aanzienlijk verbeterd en is bijna onbestaande. De vinger wordt aangetrokken en zonder merkbare vertraging wordt het apparaat ontgrendeld.

Voordelen bij de aankoop van een smartphone met vingerafdruksensor op het internet.

De voordelen van het kopen van een smartphone met vingerafdruksensor op het internet zijn dezelfde als die van andere technische apparaat. In de eerste plaats heeft men natuurlijk een grotere keuze aan aanbieders en dus de kans op lagere prijzen. In tegenstelling tot een krant heeft men via diverse rubrieksadvertenties of gebruikte goederenportalen toegang tot aanzienlijk meer gebruikte apparaten en kan men mogelijk nauwelijks gebruikte smartphones met vingerafdruksensoren voor een aanzienlijk lagere prijs verkrijgen.

Waar moet je op letten als je een smartphone met een vingerafdruksensor koopt?

De uiterlijke staat van het hele apparaat is natuurlijk belangrijk. Heeft het apparaat al veel krassen of is het misschien gedeukt? De hoeken van de smartphones zijn bijzonder gevoelig voor krassen en deuken, omdat ze er meestal op vallen als het apparaat valt. Is het display gebarsten en intact? Natuurlijk moet u ook de vingerafdruksensor of het deksel ervan goed bekijken. Als het te zwaar bekrast of op een andere manier beschadigd is, kan het leiden tot verkeerde interpretaties en zal uw eigen vingerafdruk moeilijker te herkennen zijn. Aan de softwarekant is het belangrijk dat de smartphone op het moment van aankoop al is gereset naar de fabrieksinstellingen, omdat bepaalde smartphones beveiligingsmechanismen hebben die het resetten in het geval van gestolen apparaten voorkomen.

Handige accessoires voor smartphones met vingerafdruksensor

De meeste apparatuur die u kunt kopen bij de topfabrikanten is gemaakt van glas en metaal, dus een beschermhoes zou het eerste zijn om te vermelden. Is de smartphone die via inductie kunnen worden opgeladen, is het belangrijk dat de mantel niet te dik is, anders gaat deze functie verloren. Bovendien zijn beschermende folies zeer belangrijk om het display te beschermen. Naast de reeds genoemde accessoires is er nog een oneindig aantal andere accessoires beschikbaar. Een uitputtende lijst is op dit moment niet mogelijk.

[shortcode-variabelen slak=“youtube“]