Snowboardbinding

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Snowboardbinding

Snowboardbindingen: De verbinding tussen u en het bestuur

Waar is een snowboardbinding goed voor? Een binding is verantwoordelijk voor de krachtoverbrenging tussen de laars en het bord. Er zijn verschillende bindingen op de markt. Hoe kunt u beslissen welke binding voor u de juiste is? Eigenlijk zijn er enkele zeer persoonlijke criteria, bijvoorbeeld uw rijstijl, uw rijervaring of gewoon uw persoonlijke voorkeuren. Kortom, een binding bestaat uit drie hoofdcomponenten:

  • De grondplaat
  • De Highback
  • De jarretelgordel

In principe zijn de freeriders die een directe krachtoverbrenging nodig hebben, voor hardere snowboardbindingen. Terwijl freestylers en ook beginners meer bewegingsvrijheid willen en de voorkeur geven aan een zachtere.
Snowboardbindingen in de test willen eerst de grootte van een binding bespreken. De bindingsmaat is volledig afhankelijk van uw laars. Dat betekent dat de lengte en breedte van je laars ongeveer gelijk moet zijn aan die van de grondplaat. Er zijn drie grote fabrikanten die verschillende maten aanbieden: Rome, Nitro of Burton. De meest voorkomende maten zijn van S tot L, soms bestaan XS of XL. Sommige delen van de binding kunnen extra worden aangepast, zoals de teen, de helling van de hiel en de banden. Daarbij speelt het een rol, hoe hoog de kwaliteit van het model is.

Onze Top 10 – Snowboardbinding

Als u kiest voor een binding met bandjes, dan is er de klassieke tweebandjesbinding of een speed-entry-binding. Met de eerste optie kunt u beide riemen onafhankelijk van elkaar gebruiken via ratels. open en dicht. Zelfs je hiel kan meer steun krijgen door de enkelband.
De speedbinding verbindt de twee banden met elkaar en je hebt de kans om beide te fixeren met een ratel. Je bespaart tijd, maar het is niet zo nauwkeurig aangepast. Dat zouden de eerste twee verschillende mogelijkheden zijn, u kunt dit nu verdubbelen door de verschillende banden te combineren met de hegentoevoer.
De aansluitingen aan de voorzijde blijven hetzelfde, alleen de in- en uitgang bevindt zich nu aan de achterzijde. Dit betekent dat u de highback naar achteren vouwt en de schoen onder de gesloten banden schuift. Slechts één handbeweging en de verbinding is tot stand gebracht. In dit geval namen als:

  • Cinch-binding
  • Fastec-systeem
  • Flow Binding

vallen. Om verschillen in de hardheidsgraad te voelen, is het materiaal van de highback cruciaal. Dit gaat van graad 1 (zacht urethaan) tot graad 10 (stijve koolstof). Het is echter belangrijk dat de laars en de hardheidsgraad van de binding op elkaar zijn afgestemd. Het nemen van een zachte binding met een harde schoen kon niet worden gecombineerd in de snowboardbindingstest. Daarnaast telt je lichaamsgewicht, dus als je meer weegt, heb je een hardere binding nodig. Anders krijg je niet de nodige grip, maar toch staan bindingen niet op de eerste plaats in de belangrijkheidsschaal voor het snowboarden. Een goed passend paar schoenen en een goed snowboard zijn meestal belangrijker, maar de verkeerde binding kan een dag verpesten of verfraaien. Sla alstublieft niet aan de verkeerde kant op. Snowboardbindingen in tests hebben aangetoond dat een goede binding veel langer meegaat.
Het comfort van een binding is echter belangrijk. Je bent de hele dag afhankelijk van hen. Dus de riem moet goed vasthouden en goed passen bij de laars. In principe moet de basis een middenweg bieden tussen demping en controle.
Ga aan de slag, je kunt je voet weer laten zakken. De schoen heeft ook een kleine rand aan de linker- en rechterzijde. Deze rand moet vast komen te zitten onder een neus.
De snowboardbinding in de test heeft aangetoond dat het proces zich na korte tijd verinnerlijkt en niet meer moeilijk is. De „step-on“ kan snel aan vertrouwen winnen. Als het gaat om het rijgevoel, verschilt het nauwelijks van een conventionele binding. De binding is echter niet getest in freestyle, zodat de sprongen en het gebruik ervan met de binding niet zijn getest. Je ontgrendelt de schoen met een kleine hendel. Het klinkt een beetje vreemd, maar het kan worden gelijkgesteld met de beweging van het loslaten van de ratels. De achterste fixatie moet eerst worden losgemaakt en door de voet naar buiten te draaien, zal deze voorin loskomen.
De pensiongasten hopen nu natuurlijk dat de oude tijden zich niet meer zullen herhalen. Want met de oude binding klaagden gebruikers over het probleem als er te veel sneeuw onder de laars bleef hangen. Want dan werkt de verloving niet meer. Een nieuwe poging zal zeker worden gedaan dit seizoen.

Er wordt tegenwoordig veel gedaan op het internet. Sommigen beweren dat een snowboardbinding niet gemakkelijk online te kopen is. Maar met de winkeltips die u het laatst ja zegt, moet u de tijd nemen. Dit kan natuurlijk het beste thuis worden gedaan. Want een professionele dealer biedt u het recht op teruggave. U kunt de binding dus thuis testen en eventueel terugsturen. Bovendien bieden sommige dealers goede kortingen. In principe zijn je eigen voorkeuren nog steeds de grootste factor bij het kopen van een snowboardbinding. Neem de tijd en breng jezelf in de volgende wintervakantie.