Spanstang

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Spanstang

Wat is een klemstang?

Een klemstang wordt gebruikt om een stang te bevestigen in de woonkamer, op kantoor of bijvoorbeeld in de horeca, als boren of lijmen niet mogelijk is. De klemstang kan flexibel in de lengte worden versteld. Door middel van de klemstang is de bevestiging van een stang op de meest zachte manier mogelijk voor het metselwerk of voor de tegels.

Eisen aan een goede klemstang

In de meeste van de klembalktests werden die modellen als goed beoordeeld, die bijzonder flexibel en gemakkelijk te installeren zijn. Een goede klemstang kan dus door middel van telescopische techniek worden aangepast aan de gewenste lengte. Voor natte en sanitaire ruimtes heeft een hoogwaardige klembalk speciale zuigknoppen waarmee de klembalk zelfs op zeer gladde oppervlakken kan worden vastgezet. Voor gebruik in natte ruimtes zijn tests uitgevoerd om te garanderen dat het materiaal van de stang bijzonder goed bestand is tegen corrosie en vocht. Hiervoor moet een goede klemstang van geborsteld roestvrij staal worden gemaakt. Dit materiaal is bestand tegen corrosie veroorzaakt door nattigheid of verhoogde luchtvochtigheid in sanitaire ruimtes. Bovendien is dit materiaal bijzonder robuust en gemakkelijk te onderhouden. Zelfs harde reinigingsmiddelen kunnen niet schadelijk zijn voor roestvrij staal. Bovendien wordt het ontwerp van de klemstang aanzienlijk verbeterd door de zilverkleurige uitstraling van roestvrij staal.

Toepassing van de klemstang

Spanstaven worden overal gebruikt waar het niet mogelijk is om te boren of te lijmen om een stang in een woonkamer of kantoor te bevestigen. Toepassingsgebieden zijn het gebruik als gordijnroede voor gordijnen of gordijnen in diverse woon- en werkkamers, maar ook in de sanitaire ruimte, als het gaat om het bevestigen van een douchegordijn. In gehuurde appartementen is het werken met spanstaven voordelig, omdat er in huurcontracten vaak voorschriften zijn die het boren in de muren verbieden. Bovendien is het in sommige kamers niet mogelijk om een stang te installeren die door de aard van de muren niet in grootte kan worden veranderd – dit is bijvoorbeeld het geval in oude gebouwen met gewelven of in een zolderappartement met een schuin dak. Een klemstang kan ook flexibel worden aangepast aan een hellend frame.

Wat zijn de alternatieven voor een klemstang?

Om kleinere gordijnen of draperieën in het midden of het bovenste gedeelte van een raam te installeren zonder een gordijnroede te hoeven monteren door te boren, zijn er ook overeenkomstige telescopische stangen op de markt, die aan de uiteinden een plastic capsule hebben die geperforeerd is. Naast deze palen is het ook noodzakelijk om de bijbehorende haken aan te schaffen, die met kleefstrips aan het buitenkader van het raam worden bevestigd. De plastic capsules van de gordijnroede worden dan in deze haken gestoken.

Onze Top 10 – klemstang 350 cm

Welke fabrikanten van klemstaven zijn er?

InterDesign, Gardinië, cg, Flairdeco, Tilldekor, Jellinghaus, Dekondo, mydeco, Jemidi en Klemmfix zijn de bekendste fabrikanten van klemstaven op de markt. De modellen van deze fabrikanten hebben goed gescoord in een breed scala aan testen.

Innovaties op het gebied van de klemstang

Er zijn nu spanstangen van 350 cm met een slim ontwikkelde schroeftechniek op de markt, die het mogelijk maken om de stang nog flexibeler te gebruiken. Door middel van schroeven de balk is ingesteld op de gewenste breedte. De fijnafstelling van de spanstang is dankzij deze schroefmethode nog gemakkelijker, omdat er geen vooraf ingestelde stap meer is in het breedtegamma van de meeste spanstaven die kan worden uitgebreid – de vooraf ontworpen trapverdeling voor het vastzetten komt niet altijd overeen met de werkelijke breedte die nodig is voor de vaste bevestiging van de spanstang. Dankzij de schroefmethode kunnen de klembalken nu op elke denkbare breedte, tot op de millimeter, worden ingesteld. Door het toepassen van een lichte druk wordt de klemstang uiteindelijk in de gewenste positie vergrendeld.

Voordelen van het kopen van een klemstang op het internet

Bij de aankoop van klembalken biedt het internet het voordeel dat er op een gemakkelijke en snelle manier vergelijkingen kunnen worden gemaakt. Het enige wat nodig is, is een eenvoudige invoer in een zoekmachine. Meestal worden de meest populaire en dus best verkochte klembalken direct op de eerste lijst posities van een online shop gepresenteerd. Dit kan al een eerste oriëntatiehulp zijn voor de aankoopbeslissing. Daarnaast bieden veel online winkels hun klanten de mogelijkheid om een verslag te schrijven over een product dat ze al hebben gekocht. Dergelijke klantreviews zijn ook beschikbaar via een breed scala aan clipbalken. Het loont de moeite om deze rapporten door te lezen, omdat ze een onbevooroordeelde en objectieve test van de klemstaven vormen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een klemstang?

Voordat u een klemstang koopt, moet u weten welke kleur het kozijn heeft waarvoor de klemstang bedoeld is, of welk ontwerp overeenkomt met de rest van het interieurontwerp. Er is een vrij breed scala aan kleuren en uitvoeringen voor klembalken. Het is ook belangrijk dat de bar gemakkelijk te installeren is – als u de