Speeltoren met glijbaan

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Speeltoren met glijbaan

Kinderen willen plezier hebben – op een speeltoren hebben ze de

Een kind wil in bomen, muren, torens of klimrekken klimmen, niets is daar veilig voor. Natuurlijk hebben de kleintjes veel mogelijkheden om in de open lucht te klimmen, maar een speeltoren in hun eigen tuin heeft veel voordelen. De kinderen kunnen klimmen, schommelen en spelen in het zand en je hebt altijd de kleintjes in gedachten. Niemand hoeft zijn eigen eigendom te verlaten en staat niet bloot aan gevaar. Er is echter een breed scala aan speeltorens beschikbaar en daarom is er een speeltorentest uitgevoerd zodat u het juiste model kunt kopen. Er zijn aanzienlijke verschillen en de speeltorentest zal u vertellen welk materiaal geschikt is en vanaf welke leeftijd van de kinderen een speeltoren nuttig is.

Nou, een speeltoren combineert een klimrek met een schommel, een zandbak en biedt voldoende schuilplaatsen. Zo hebben de kinderen alle soorten en kun je de kleintjes in de gaten houden. Natuurlijk kunt u alle apparatuur apart kopen, maar ze hebben wel een grote tuin en veel ruimte nodig. Een speeltoren daarentegen neemt weinig ruimte in beslag en toch hebben de kinderen een „speeltuin“ in hun eigen tuin. Veel modellen zijn gemaakt van hout, maar je kunt ook een metalen speeltoren kopen. Natuurlijk biedt de tuin ook volop mogelijkheden voor de kinderen om te klimmen. Maar bomen zijn niet veilig, want hier kunnen takken afbreken of in ieder geval glad zijn. Daarnaast steken veel takken ook onvoorspelbaar uit, de kleintjes kunnen wel naar boven komen maar komen meestal niet naar beneden omdat de takken vast komen te zitten in hun kleren. Dit kan met een goktoren.

Zelfs speeltuinen zijn niet de beste oplossing, omdat je vaak geen tijd hebt om het kind te vergezellen en het op eigen houtje wegsturen van het kind erg gevaarlijk is. Het kan zijn dat u een straat moet oversteken en zelfs als de speeltuin wordt bereikt, is er geen toezichthouder. Maar op een speeltoren in de tuin kunnen de kleintjes met vriendjes en vriendinnetjes spelen, je bent er altijd en kunt toezicht houden op de kinderen. Dus bijna alle gevaren zijn uitgesloten.

Onze Top 10 – Speeltoren met glijbaan

Natuurlijk moet er rekening worden gehouden met de leeftijd van de kinderen en mag ook de veiligheid niet worden verwaarloosd. Indien mogelijk mag uw kind helemaal niet vallen, maar dit kan natuurlijk niet worden vermeden. Zorg ervoor dat de val zoveel mogelijk wordt gedempt. U moet ook rekening houden met de voorkeuren en de leeftijd van de kinderen, want er zijn grote verschillen tussen de speeltorens. De speeltoren test verduidelijkt welk model echt geschikt is en welke leuk is voor de kinderen en biedt volop mogelijkheden om te spelen.

Glijbanen zijn op bijna elke speeltoren te vinden, het is een klassieker die alle kinderen leuk vinden. Schommelen is ook leuk voor de kleintjes, afhankelijk van hun leeftijd zijn er altijd verschillende schommelbevestigingen. Klimmuren zijn ook „verplicht“, omdat kinderen de speeltoren willen beklimmen en veel plezier willen beleven aan het klimmen. Veel modellen hebben ook een zogenaamd torenhuis, het is een retraite en vaak het centrum voor allerlei soorten spelletjes. Een speeltoren biedt alle kinderen speel- en sportmogelijkheden, zo zijn er vaak touwen, ladders, ringen, schansen, enz. Voor de allerkleinsten is er een zandbak waar de kleintjes goed verzorgd worden en veel plezier beleven aan het bakken van taarten.

Materiaal

Hout is natuurlijk het meest geschikt voor een speeltoren. Massief hout is het belangrijkste materiaal voor de productie en als u lang van de toren wilt genieten, is het absoluut noodzakelijk om het hout te impregneren. U kunt echter ook kiezen voor een onder druk geïmpregneerd massief hout, in dat geval hoeft het hout niet te worden behandeld. U kunt onbehandeld hout zelf impregneren en altijd de middelen gebruiken die bij u passen. Je kunt het hout ook in felle kleuren schilderen en een echt kleurrijke speeltoren voor de kinderen creëren. In de speciaalzaken kunt u volledig ongevaarlijke verven en impregneermiddelen kopen, en ook een speeltoren in een natuurlijke look ziet er prachtig uit.

Natuurlijk kan een speltoren ook alleen in de loop van de tijd gebouwd worden, dus begin eerst klein. Er is al een instapmodel, dat bestaat uit een klein huisje op palen. Dit kan de eerste steen zijn voor een speeltoren. De kleintjes zullen deze kleine toren zelf leuk vinden, want nu hebben ze hun eigen rijk en kunnen ze hun „thuis“ naar eigen inzicht vormgeven. Als je heel weinig ruimte in de tuin hebt, is zo’n klein huisje ideaal, het kan zelfs in de voortuin geplaatst worden. Direct onder het huisje moet een zandbak zijn geïntegreerd, zodat het zand niet nat wordt in geval van een kleine regenbui.

Als je veel ruimte in de tuin hebt, kan de speeltoren wat groter zijn en zijn er natuurlijk veel accessoires te koop. Glijbanen, schommels en klimwanden zijn sowieso geïntegreerd, maar je kunt de speeltoren nog avontuurlijker maken met veel accessoires voor de kleintjes. Met een scheepsklok, een stuurwiel en een piratenvlag wordt de speeltoren al snel een piratenschip en met een stuurwiel kan de kleine racer vele De autorace wint. De bijpassende onderdelen worden overal aangeboden, u vindt er accessoires in overvloed.

Natuurlijk moet u rekening houden met de leeftijd van de kinderen, maar uw kind kan al op driejarige leeftijd gebruik maken van een speeltoren. Er is een zandbak voor kleinere kinderen, en bij het graven in het zand zijn zelfs de allerkleinste kinderen veilig. Als het kind ouder is en turnen een van zijn of haar voorkeuren is, kan een speeltoren met een horizontale balk geschikt zijn. U kunt de sport ook promoten met ringen of touwen.

Speeltorens zijn eenvoudig in elkaar te zetten, maar je moet wel de locatie kiezen voordat je koopt. De toren is ideaal gelegen in de halfschaduw. Natuurlijk moet je de ruimte meten, want de speeltoren is in vele maten beschikbaar. Voor een speeltoren moet er voldoende ruimte zijn, de kinderen willen graag vangen. Zorg ervoor dat de grond vlak is en dat de toren veilig en zeer stabiel is. De palen moeten in beton worden gezet, een veilige standplaats is altijd gegarandeerd. Volg altijd de instructies van de fabrikant, maar elke leek kan een speeltoren opzetten.

U kunt ook een speeltoren bestellen op het internet, veel winkels hebben zich gespecialiseerd in speeltorens. In de meeste gevallen heeft u zelfs een enorm prijsvoordeel, omdat de modellen veel goedkoper zijn dan in een lokale speciaalzaak of bouwmarkt. U hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en het gewenste model wordt direct voor de deur geleverd. Neem de tijd om te kiezen, niemand spoort u aan om een snelle aankoopbeslissing te nemen.

Er is eigenlijk geen echt alternatief voor een goktoren. U kunt waarschijnlijk alle apparaten afzonderlijk instellen, maar dat neemt veel ruimte in beslag in de Naast een speeltoren kun je veilig een trampoline opzetten en misschien een boomhut bouwen. Maar dit is allemaal maar een extra spel voor de kleintjes, het is geen echt alternatief.

Uiteraard is de prijs afhankelijk van de grootte van de toren en speelt ook de inrichting van de toren een doorslaggevende rol. Maar het is veel goedkoper om dezelfde toren te kopen, omdat de afzonderlijke apparaten veel meer kosten.